SuperRods

Wil jij zo min mogelijk beperkingen bij het bouwen van jouw racebolide? Kies dan voor de SuperRods. Breed, bruut en snel zijn de ingrediënten voor deze spectaculaire klasse.

Algemeen

Zo is keuze van motoren en versnellingsbak in de SuperRods vrij. Ook 4-wheel aandrijving is toegestaan en is de plaatsing van de motor vrij (behalve niet in zijn geheel tussen de A en B stijl). Het minimumgewicht van de auto dient te allen tijde 600 kg te zijn en de bandenkeuze is compleet vrij.

Licentie

Voor het deelnemen aan de wedstrijden moet je in het bezit zijn van een NAB dag of jaarlicentie. Deze kun je aanvragen bij de NAB (Nederlandse Autosport Bond) via;

Transponder

Om deel te nemen aan de races wordt een transponder verplicht gesteld. Alle ovalcircuits in Nederland werken met het Motorcross (MX) systeem. Zorg dus dat je in het bezit bent van de oranje versie, de MX-transponder. De transponders zijn aan te schaffen via de website van Mylaps;

Raceceiver

Coureurs dienen in het bezit te zijn van een raceceiver (oortjes) waarmee communicatie van de wedstrijdleiding richting de coureurs mogelijk is.