BMW Cup

De enige merkencup binnen het ovalracen is de BMW 325i Cup. Een raceklasse met allemaal gelijkwaardige auto’s waar het dus puur op de coureur aankomt wie deze achterwielaangedreven auto’s met +/- 200 pk een succes als eerste naar de finish brengt.

Algemeen

Alleen BMW 325i, model E36 4 deurs en coupé met motorcode M50B25 (zonder vanos) en bouwjaar 12-1990 t/m 12-1995 zijn toegestaan. Ook gebruik van één bepaald type band wordt voorgeschreven in het reglement.

Licentie

Voor het deelnemen aan de wedstrijden moet je in het bezit zijn van een NAB dag- of jaarlicentie. Deze kun je aanvragen bij de NAB (Nederlandse Autosport Bond) via;

Transponder

Om deel te nemen aan de races wordt een transponder verplicht gesteld. Alle ovalcircuits in Nederland werken met het Motorcross (MX) systeem. Zorg dus dat je in het bezit bent van de oranje versie, de MX transponder. De transponders zijn aan te schaffen via de website van Mylaps;

Raceceiver

Coureurs dienen in het bezit te zijn van een raceceiver (oortjes) waarmee communicatie van de wedstrijdleiding richting de coureurs mogelijk is.