Standaard 2000cc

Een standaardklasse met meer mogelijkheden? In de Standaard 2000 klasse zijnbrede brute auto’s toegestaan voorzien van brede spatborden en de daarbij horendebrede slicks voor een betere wegligging.

Algemeen

De maximale cilinderinhoud mag niet meer dan 2030 cc bedragen. Het originele motornummer en versnellingsbaknummer moeten duidelijk zichtbaar zijn door omlijning met gele verf en mogen op geen enkele wijze zijn gewijzigd en/of worden verwijderd. Geen wagens met meer dan 4 cilinders en het aantal kleppen per cilinder is vrij. Ook een auto met sperdifferentieel is toegestaan, mits standaard aanwezig bij betreffende merk, type en bouwjaar auto en binnen de EU verkrijgbaar.

Licentie

Voor het deelnemen aan de wedstrijden moet je in het bezit zijn van een NAB dag of jaarlicentie. Deze kun je aanvragen bij de NAB (Nederlandse Autosport Bond) via;

Transponder

Om deel te nemen aan de races wordt een transponder verplicht gesteld. Alle ovalcircuits in Nederland werken met het Motorcross (MX) systeem. Zorg dus dat je in het bezit bent van de oranje versie, de MX-transponder. De transponders zijn aan te schaffen via de website van Mylaps;

Raceceiver

Coureurs dienen in het bezit te zijn van een raceceiver (oortjes) waarmee communicatie van de wedstrijdleiding richting de coureurs mogelijk is.