Info

We moeten terug naar 28 april 1979 voor de opening van het unieke circuit de Polderputten in Ter Apel, op die dag werd het circuit geopend en werden de eerste ovalraces in Ter Apel verreden. Meer dan veertig jaar later organiseert de stichting Noord Nederlandse Ovalracing nog altijd de strijd om de NK Ovalracing titels in de diverse klasses. De NNO is aangesloten bij de NAB (Nederlandse Autosportbond). Daarnaast werkt de NNO sinds 2014 samen met de engelse ovalracing organisatie Spedeworth Motorsports, deze international samenwerking heeft betrekking op de 2.0 Hotrods. 

Het circuit

Naast de 460 meter lange oval heeft de NNO sinds het aanleggen van een extra bocht in de winter van 2010 ook de beschikking over een 320 meter grote oval. De korte baan wordt ingezet voor de Spedeworth 2.0 Hotrods, Bangerstox, PAC Stockrods, Saloon Stockcars en Saloonstox . Op de lange baan rijden de Junioren, Rookie Rods, BMW 325i Cup, Standaard 2000cc, National Hotrods en SuperRods hun wedstrijden voor het NK Ovalracing.

Met maximaal dertig deelnemers per race wordt er gestreden in korte races. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt tussen de tien en twintig ronden gereden. Bovendien is er een extra spanningselement: de snelste rijders starten niet zoals bij de meeste takken van autosport gebruikelijk is vóóraan, maar achteraan. Dit zorgt altijd voor veel actie, spanning, spektakel en sensatie. Het publiek kan de gehele race overzien en alle voorzieningen zijn aanwezig voor een compleet dagje uit.

Parkeren

Het evenemententerrein de Polderputten beschikt over een groot parkeerterrein bij de ingang van het circuit. Bij aankomst zal u door medewerkers een plek toegewezen krijgen.

Horeca

Tijdens de ovalraces zijn er voldoende eet en drinkgelegenheden langs de baan aanwezig. Daarnaast zijn de kantine en pitspub geopend.

Rennerskwartier

Het rennerskwartier is vrij toegankelijk, zo kunt u naast het aanschouwen van de races ook de vele racebolides van dichtbij bekijken.

Kortom ovalracing is “magic”!!!

 

Entreeprijzen 2024

Online voorverkoop
Volwassenen:  13,- euro
Kinderen van 4 t/m 14 jaar: 3,50 euro

 

Aan de kassa


Volwassenen:  15,- euro
Kinderen 4 t/m 14 jaar: 5,00 euro

Tribune is gratis

Adres circuit
Autosportstadion “De Polderputten”
Hanetangerweg 5a
9561 PE Ter Apel
Nederland
info@ovalracing-terapel.nl

—  HET CIRCUIT