Rookie Rods

Een raceklasse om kennis te maken met het ovalracen of door te stromen vanuit de Juniorenklasse zijn de Rookie Rods. Deze Standaardklasse tot 1600 maakt betaalbaar racen mogelijk.

Algemeen

Onder Rookie Rods wordt verstaan een klasse waarin auto’s rijden die normaal in serie (min. 2500 stuks) in NL zijn geïmporteerd door de rechtsgeldige importeur en aan de wettelijke Nederlandse bepalingen voldoen. Alleen auto’s ouder dan 5 jaar zijn toegestaan met een kentekengewicht van min. 700 kg en max. 1050 kg.

Licentie

Voor het deelnemen aan de wedstrijden moet je in het bezit zijn van een NAB dag- of jaarlicentie. Deze kun je aanvragen bij de NAB (Nederlandse Autosport Bond) via;

Transponder

Om deel te nemen aan de races wordt een transponder verplicht gesteld. Alle ovalcircuits in Nederland werken met het Motorcross (MX) systeem. Zorg dus dat je in het bezit bent van de oranje versie, de MX transponder. De transponders zijn aan te schaffen via de website van Mylaps;

Raceceiver

Coureurs dienen in het bezit te zijn van een raceceiver (oortjes) waarmee communicatie van de wedstrijdleiding richting de coureurs mogelijk is.