Technische/veiligheid aandachtspunten NK Ovalracing seizoen 2013
 

Bij de start van een nieuw NK Ovalracing seizoen is het van belang om de puntjes op de ‘i’ te zetten, hierbij dan ook enkele aandachtspunten; 

 • Let op rijhoogte van de auto dient conform reglement te zijn
 • Racegordels kennen een maximale levensduur, let op het verstrijken van deze datum (zie labels)
 • Raamnetjes dienen aan de rolkooi bevestigd te zijn en dus niet aan de deur.
 • MyLaps AMB MX transponders dienen op 180 cm, vanaf het voorste deel van de auto, zo laag mogelijk op de bodem gemonteerd te zijn. De transponder dient zonder tussenkomst van staal zijn signaal naar beneden kunnen stralen. Transponders ook tijdens training monteren, dit om de werking van transponder en systeem zo goed mogelijk te kunnen testen. De NNO heeft nog slechts 2 huurtransponders tot haar beschikking. Draag er dan ook zorg voor dat u zelf in het bezit bent van een Mylaps AMB MX transponder; Mylaps Sport Timing
 • De geluidsnorm die gehanteerd wordt is 90 DB(a), de metingen vinden tijdens de trainingen en wedstrijden plaats.
 • Accupolen dienen afgedekt te worden
 • Banden & wielen dienen volledig afgedekt te worden door de spatbordrand (let op voorschriften maximale breedte)
 • Alle deelnemende auto’s dienen vanaf het seizoen 2013 voorzien te zijn van een afneembaar stuur. De minimale afstand tussen het stuur en het bovenlichaam van de coureur dient tenminste 30 cm te zijn.
 • Draag zorg voor een geldige KNAF licentie Ovalracing 2013
 • Monteurs die zich op het circuit willen begeven voor het meten van de bandentemperatuur, meteen na de wedstrijd, dienen een brandvertragende overall te dragen.
   
 • In 2013 zal er in alle klasses gewerkt worden met een neutralisatie mogelijkheid door de wedstrijdleiding. Hier wordt bij de Stockcar Formule 2, Superklasse en Hotrods al langer mee gewerkt. Alle baanposten zullen de gezwaaide gele vlag overnemen van de wedstrijdleiding als de race wordt geneutraliseerd door een gevaarlijke situatie. De startcar zal de raceleider opvangen en de start vrijgeven als de wedstrijdleiding het circuit vrij geeft. 
   
 • In 2012 is al besproken met de coureurs van de Superklasse dat de zgn. ‘Raceciever’ ook gebruikt gaat worden bij alle reguliere wedstrijden van de Superklasse in 2013. Alle coureurs die actief zijn bij de Hotrods zijn al in het bezit van een dergelijk communicatiesysteem. Dit systeem maakt 1-weg communicatie van de wedstrijdleiding met de coureurs mogelijk. Bij dergelijke hoge snelheden en het te verwachten volle startveld verhoogd dit duidelijk de veiligheid. Superklasse coureurs die nog niet in het bezit zijn van een dergelijke raceciever kunnen zich melden bij de NNO via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. , we hebben contact met een aantal leveranciers en helpen u graag verder.
 

Extra trainingsmogelijkheid zaterdag 23 maart

Ter Apel- Ook in dit jaar, in de aanloop van een nieuw Nederlands kampioenschap Ovalracing, zal er voor de coureurs weer de gelegenheid zijn voor een extra trainingsmoment. Op zaterdag 23 maart a.s. zal er een extra trainingmiddag zijn in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. De training is toegankelijk voor deelnemers aan het NK Ovalracing 2013. Coureurs dienen in het bezit te zijn van een KNAF (dag-)licentie Ovalracing 2013. De training is vanaf 13:00 uur tot 14:00 uur uitsluitend voor de juniorenklasse, de overige klasses kunnen vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur hun rondjes maken. Het rennerskwartier is vanaf omstreeks 12:45 uur geopend.

Voor nieuwkomers in de juniorenklasse is er op 23 maart de gelegenheid om het verplichte examen af te leggen. Het theorie-examen, is van 11:00 uur tot 12:00 uur, aansluitend zal het praktijkexamen op het circuit plaats vinden. Nederlandse junioren dienen vooraf hun KNAF licentie bij de KNAF aan te hebben gevraagd. Op zaterdag 30 maart zal deze gelegenheid nogmaals worden geboden. Nieuwkomers in de juniorenklasse die willen  deelnemen aan dit examen dienen zich te melden bij de NNO via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Let op, deze extra trainingsdag zal alleen plaats vinden als de weer- en terreinomstandigheden het toelaten. Hou dan ook de website van de NNO in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Lenssen Motorsport EuroMaster of BriSCA Formule 2 

Ter Apel- Door de Noord Nederlandse Ovalracing (N.N.O.) in Ter Apel wordt het seizoen 2013 in stijl geopend. Op zondag 31 maart (1e paasdag) zal er tijdens de openingsrace om het Nederlandskampioenschap Ovalracing in Ter Apel tevens gestreden worden om de EuroMaster titel bij de BriSCA Formule 2. Deze wedstrijd die op de kalender staat van de BriSCA F2 organisatie in de UK, zal ongetwijfeld het eerste hoogtepunt van het nieuwe seizoen worden voor de Stockcar Formule 2 coureurs op het continent.

Lenssen Motorsport uit Baarlo is wederom in 2013 de hoofdsponsor van dit evenement en hiermee is de titelstrijd dan ook omgedoopt in de Lenssen Motorsport Euromaster of BriSCA F2. Samen met enkele andere sponsoren maken zij dit evenement mede mogelijk. Voor de coureurs zal dan ook een goed gevulde prijzenpot beschikbaar zijn. Op de korte baan, de 350 meter lange oval, zal er middels twee plaatsingsmanches, waarin gestart wordt middels het grading-systeem, gestreden worden om een startpositie in de EuroMaster finale. In deze finale zal de coureur met de meeste punten vooraan mogen starten. De vierde manche zal in het teken staan van de revanche! Op zaterdagmiddag 30 maart kan er van 14:00 tot 17:00 uur getraind worden op het circuit.

De N.N.O. ontvangt graag de vooraanmeldingen van Stockcar Formule 2 coureurs voor deelname aan de EuroMaster wedstrijd van 31 maart. De eerste aanmeldingen zijn al binnen en we kunnen melden dat er vele topcoureurs vanuit Nederlands, Duitsland, Belgie en de UK aan de start zullen verschijnen. Aanmelden kan via; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 0599-413106.

 

podium euromaster f2 2012

 

Reglementswijziging spatbordverbreding Sportklasse

In het reglement van Sportklasse voor 2013 wordt een kleine wijziging doorgevoerd. In onderstaand artikel wordt de maximale breedte van de rand van 50 mm naar 80 mm gewijzigd

22. Spatbordverbreders indien nodig verplicht

De spatbordverbreding dient gemaakt te zijn van kunststof of metaal. Ingeval van metaal mag deze maximaal 1 mm dik zijn. De verbreding mag max 10 mm buiten het wiel steken, Max breedte van de rand is 50 mm*. De verbreding mag geen scherpe randen bevatten en moet aan de uiteinden en randen stomp/rond afgewerkt zijn. De spatbord verbreding moet minimaal 3 cm tot onder de as van het wiel doorlopen De Technisch Commissaris bepaalt of dit naar behoren gedaan is, zodat er geen nadelen voor andere coureurs kunnen ontstaan bij een aanrijding.

*50 mm wordt gewijzigd in 80 mm

 

Ervaar het Ovalracen zelf en neem deel in een huur-raceauto in de BMW 325i CUP 2013

Ter Apel- Vanaf het seizoen 2013 wordt de drempel om in te stappen in het Nederlands kampioenschap Ovalracen nog kleiner gemaakt door NNO Ter Apel. Het is dan namelijk mogelijk om een raceklare BMW 325i te huren voor een of meerdere raceweekend(en).

Hierbij is sprake van een 'Arrive & Drive' concept, waarbij ook de technische ondersteuning tijdens het raceweekend gewaarborgd is. Er staat een BMW 325i e36 voor u klaar die volledig voldoet aan het KNAF reglement 2013 van de BMW 325i e36 CUP.

Daarnaast zit in het huurpakket o.a. de aanschaf van een KNAF daglicentie, de beschikking over een persoonlijke veiligheidsuitrusting en Mylaps transponder, en deelname aan de training opgenomen. De auto’s kunnen voor één of meerdere wedstrijden gehuurd worden. Voor meer informatie over de huurmogelijkheden kan contact gezocht worden met het bestuur van de Noord Nederlandse Ovalracing, via : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  of 0599-413106.


Träumen Sie davon, selbst an einem Ovalracing-Rennen teilzunehmen?
Mit Beginn der Saison 2013 kann dieser Traum Realität werden! 

Ter Apel - Die NNO Ter Apel hat dafür gesorgt, daß die Einstiegsschwelle zur Teilnahme an den Rennen im Autosportstadion "De Polderputten" ganz niedrig liegt. Es wird nämlich möglich sein, einen rennfertigen BMW 325i für ein Rennwochenende anzumieten und an den Läufen teilzunehmen. 

Dazu steht mindestens ein BMW E36 bereit, welcher der Idee "Arrive & Drive" folgend, dem Interssierten zur Verfügung gestellt wird. Der Wagen genügt allen Anforderungen und technischen Sicherheitsvorkehrungen, die das KNAF Reglement vorschreibt.

In dem Paket enthalten sind dann auch eine KNAF Tageslizenz, auf Wunsch die Sicherheitskleidung, ein MyLaps Transponder für die Rundenzeitmessung sowie die Teilnahme am Training (Samstag's vor dem Renntag). Der Wagen genießt den Tag über natürlich auch eine Unterstüzung und Hilfe bei der technischen Betreuung.

Der 325i kann für Einen oder mehrere Renntage angemietet werden.

Alle weiteren Details zu diesem Thema können per eMail oder telefonisch bei dem Vorstand der Nord Niederlänischen Ovalracing erfragt werden: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. oder +31 - 599 - 413106

img 0411

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Volgende > Einde >>

Pagina 40 van 41
 
 
logo spedeworth