Nieuws


We hebben goed nieuws! Na een drietal succesvolle trainingsmiddagen voor deelnemers aan de ovalraces kunnen we nu eindelijk weer starten met “echte” wedstrijden die ook nog gaan meetellen voor het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021!

Het kampioenschap zal dit jaar echter niet, zoals normaal gesproken, uit 6 wedstrijddagen bestaan, maar uit “slechts” 4 wedstrijddagen. Dit gebeurt dan op zondag 11 juli a.s., zaterdag 11 september + zondag 12 september (speedweekend) en zondag 3 oktober (finales). Al deze 4 wedstrijddagen zullen meetellen voor dit kampioenschap. Uiteraard zullen we op zondag 17 oktober, als uitsmijter, dan ook nog eens de autocrossdag organiseren.

Het programma zal er dan (onder voorbehoud) als volgt uitzien:

Zondag 11 juli
1e ronde - Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021 (ZONDER PUBLIEK)
+ Bangerstox
+ Saloon Stockcars (WCQR)

Zaterdag 11 & Zondag 12 september (SPEEDWEEKEND)
2e ronde & 3e ronde - Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021
+ EuroMaster of National Hotrods
+ National Championship & Dutch Open 2litre Hotrods
+ Dutch Open Championship Saloon Stockcars

Zondag 03 oktober 
4e ronde (FINALES) - Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021
+ Saloon Stockcars (Shootout Round)

EXTRA
Zondag 17 oktober AUTOCROSSDAG

+ Bangerstox
+ Caravan-race

Op zondag 11 juli (als alles tenminste doorgang kan vinden) gaan we van start, helaas is momenteel nog de enige mogelijkheid om hier een vergunning voor te krijgen, dat we deze wedstrijddag ZONDER PUBLIEK gaan verrijden. Alle deelnemers mogen maximaal 3 monteurs/helpers meenemen. Dus een “team” kan max uit 4 personen bestaan.

Alle geldende eisen van de overheid/RIVM zullen tijdens dit evenement dan ook nog steeds van toepassing zijn (o.a. bij klachten die passen bij het corona-virus niet welkom, hygiene-maatregelen, 1,5 meter afstand etc.)

We gaan er vanuit dat we bij de overige wedstrijddagen van dit seizoen wel weer publiek mogen verwelkomen als er dan weer meer versoepelingen van toepassing zijn. Maar op deze manier kunnen we in ieder geval dit jaar nog een volwaardig Nederlandskampioenschap Ovalracing organiseren. Binnenkort start de online inschrijving. Hiervan zullen we jullie z.s.m. op de hoogte stellen. Deelname is uiteraard alleen mogelijk voor coureurs met een geldige
NAB licentie 2021, of een NAB daglicentie. De horeca-gelegenheden op het circuit zullen aanwezig en geopend zijn.

De kosten voor deelname aan de wedstrijddag zijn iets hoger dan we gewend zijn, in verband met de afwezigheid van publiek. Maar toch willen wij de drempel voor deelname zo laag mogelijk houden. We bieden dan ook hetzelfde tarief aan als bij de voorgaande trainingsmiddagen.

- Deelname/Inschrijfgeld per klasse:      € 50,00
- Entree (ook voor coureurs);                  € 13,00 voor volwassenen,
                                                                    €   3,50 voor kinderen t/m 14 jaar
                                                                    €   8,00 voor 65 plussers


Betaling dient bij online inschrijving (vooraf) te gebeuren per bank, of voorafgaand aan de wedstrijddag contant bij het NNO bestuur. Op de wedstrijddag zelf kan niet meer ingeschreven en betaald worden.

Meer detailinformatie en een volledig tijdschema zullen we zo spoedig mogelijk (wanneer we een èchte “GO” hebben) met jullie delen.

We zijn als organiserende Noord Nederlandse Ovalracing Ter Apel verheugd dat we eindelijk weer kunnen starten met het organiseren van autosportwedstrijden. Na ruim 1 ½ jaar niet geracet te hebben, staan we echt te trappelen. Uiteraard hadden wij ook liever afgetrapt met een vol autosportstadion “de Polderputten”, maar alleen op deze manier kunnen we in ieder geval nu van start gaan en onze favoriete hobby weer uitoefenen.

We hopen je voor nu voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, schroom dan niet en bel/mail ons, dan zullen we proberen je op korte termijn een antwoord/oplossing te geven.

BESTUUR NNO TER APEL

 

Geachte coureurs,

We vervolgen de serie van trainingsmiddagen voor de deelnemers aan de ovalraces in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel op zaterdag 5 juni a.s.

Deze trainingsmiddag organiseren we van 12:00 tot 17:00 uur in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel, zoals we ook zaterdag 3 april en 8 mei hebben gedaan. Uiteraard wederom corona-proof en binnen de gestelde regels. Dus helaas nog zonder publiek en met maximaal 2 monteurs/helpers per deelnemer. Op het moment dat er binnen de regels weer mogelijkheden zijn om wedstrijden te organiseren zullen we uiteraard alles op alles zetten om dit seizoen nog races te organiseren.

Op zaterdag 5 juni zijn de volgende klasses opnieuw welkom:

Juniorenklasse - Rookie Rods - Standaardklasse 2000 - BMW CUP – SuperRods - National Hotrods - 2.0 Hotrods - SSCA Saloon Stockcars - Bangerstox (non-contact). Per klasse is het aantal deelnemers gemaximeerd op 15.

Online inschrijven voor de training van 5 juni is verplicht en kan via deze link: Inschrijfformulier training 5 juni NNO Ter Apel

We hopen elkaar weer snel, in goede gezondheid, te treffen in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel!

Met vriendelijke autosportgroet,

Bestuur
Noord Nederlandse Ovalracing Ter Apel

 

Geachte coureurs,

Helaas zit het organiseren van wedstrijddagen er op korte termijn nog niet in! Maar we zijn blij dat we de deelnemers aan de ovalraces in Ter Apel nu toch eindelijk weer enig perspectief kunnen bieden. 

We gaan op zaterdag 8 mei, 5 juni en 10 juli sowieso weer trainingsmiddagen organiseren van 12:00 tot 17:00 uur in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel, zoals we ook zaterdag 3 april voor het eerst hebben gedaan. Uiteraard wederom corona-proof en binnen de gestelde regels. Dus helaas nog zonder publiek en met maximaal 2 monteurs/helpers per deelnemer. Op het moment dat er binnen de regels weer mogelijkheden zijn om wedstrijden te organiseren zullen we uiteraard alles op alles zetten om dit seizoen nog races te organiseren.

Maar voor nu staan er een aantal trainingsdagen gepland voor de deelnemers uit de volgende klasses, op zaterdag 8 mei zijn de volgende klasses welkom:

Juniorenklasse - Rookie Rods - Standaardklasse 2000 - BMW CUP – SuperRods - National Hotrods - 2.0 Hotrods - SSCA Saloon Stockcars - Bangerstox (non-contact). Per klasse is het aantal deelnemers gemaximeerd op 15.

Online inschrijven voor de training van 8 mei is verplicht en kan via deze link: Inschrijfformulier training 8 mei  NNO Ter Apel

We hopen elkaar weer snel, in goede gezondheid, te treffen in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel!


Met vriendelijke autosportgroet,

Bestuur
Noord Nederlandse Ovalracing Ter Apel

 

In het voorjaar van 2021 is er een voorlopige wedstrijdkalender voor het ovalracingseizoen 2021 gepubliceerd. De seizoensopener van zondag 4 april (1e paasdag) was hierin opgenomen. Deze wedstrijddag is inmiddels geannuleerd. Op welke racedatum van deze gepubliceerde kalende we het ovalracingseizoen 2021 weer kunnen hervatten is nog onzeker en volkomen afhankelijk van eventuele versoepelingen van de huidige corona-maatregelen.

 

DRAAIBOEK CORONA-PROOF TRAININGSMIDDAG 3 APRIL 2021 

Deze training is geheel besloten, conform de huidige corona-regels, publiek is niet toegestaan om aanwezig te zijn in het autosportstadion De Polderputten.
Alleen vooraf geregistreerde coureurs zijn welkom met maximaal 2 monteurs/helpers.

1.Wij hanteren de corona-regels die op dit moment gelden van het RIVM/Rijksoverheid in Nederland:
- Heb je als coureur of monteur/helper klachten (koorts of verkouden) blijf dan thuis!!!
- Nies & hoest in je elleboog.
- Was en desinfecteer regelmatig je handen!
- Volg alle instructies op die zijn aangegeven bij het circuit en die van de NNO medewerkers, houd te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar! Kom ook niet in groepen bij elkaar bij het circuit of op het rennerskwartier.

2.U kunt zich pas vanaf zaterdag 3 april 11:00 uur melden bij het circuit. Pas vanaf dat moment vindt op de toegangsweg de registratie en uitgifte van deelnemersbewijzen plaats. De slagboom is tot die tijd gesloten. Alle documenten liggen voor u klaar, inclusief polsbandjes die verplicht zijn te dragen voor alle aanwezigen. Monteurs/helpers kunnen alleen samen met u tegelijkertijd het terrein op en worden niet op een eerder of later moment (nog) toegelaten.

3.U rijdt achterlangs stapvoets naar het rennerskwartier. U wordt een plek aangewezen op het rennerskwartier door onze NNO /medewerkers. Er dient voldoende ruimte te zijn tussen de posities op het rennerskwartier (max. 3 eenheden per deelnemer)

 4.Er is verder geen inschrijving op het circuit meer mogelijk. Alleen vooraf ingeschreven en geregistreerde coureurs in bezit van geldige NAB (dag)licentie 2021 en monteurs/helpers zijn welkom. Vanaf 12:00 uur start de training, deze stopt uiterlijk om 17:00 uur. U kunt gewoon in de rij onder het viaduct aansluiten, neem u ingevulde trainingskaart mee. De Technische Commissarissen van de NNO checken hier of u voldoet aan de gestelde veiligheidsmaatregelen. Maximaal 5 auto’s tegelijk op het circuit voor de lange baan, de Saloon Stockcars en de 2.0 litre Hotrods rijden als separate groep op de korte baan. Probeer zoveel mogelijk bij deelnemers van uw eigen klasse aan te sluiten. Onze officials begeleiden dit.

 5.Alle deelnemers en monteurs/helpers dienen uiterlijk het rennerskwartier om 18:00 uur te hebben verlaten. 

Alle gebouwen bij en op het circuit zijn niet toegankelijk voor coureurs en monteurs/helpers, m.u.v. van het toiletgebouw op het rennerskwartier. Ook het jurygebouw/tijdwaarneming is dus niet toegankelijk. Rondetijden zullen na afloop van de training online gepubliceerd te worden.

Er worden géén etenswaren en dranken verkocht op het circuit. Alcohol gebruik op het gehele terrein is tijdens deze trainingsmiddag verboden!

Eisen aan deelnemers uit NAB/NNO Corona-Protocol 

 Deelnemer is verantwoordelijk om eigen ruimte in rennerskwartier te voorzien van desinfecterende handgel en papieren tissues voor persoonlijke hygiëne van de eigen teamleden.

 Het aantal voertuigen per vak is gelimiteerd, 1 auto per box van 60m2 

 Bij gebruik van racetenten moet voldoende ruimte tussen voertuigen toegepast worden om in alle voorkomende gevallen de 1,5m afstand te kunnen waarborgen.

 Bij werkzaamheden aan voertuigen op het rennerskwartier maximaal 2 monteurs tegelijk.

 Bij het instappen in een raceauto krijgt de rijder eventueel assistentie van één vaste monteur voor het vastmaken van de veiligheidsgordels. De rijder dient hierbij te allen tijde een balaclava en helm te dragen met gesloten vizier.

 Rond de baan worden per deelnemer maximaal 2 teamleden toegelaten die ook hier 1,5m afstand ten opzichte van elkaar en andere personen dienen te houden. 

Let op; we wijzen ook graag nog eens op de volgende veiligheidsaspecten uit het reglement NAB/NNO Ovalracing 2021, die ook van toepassing zijn op deze trainingsmiddag:

 De deelnemende raceauto dient volledig te voldoen aan het reglement van zijn eigen ingeschreven klasse.

 Coureurs dienen hun volledige race-uitrusting te dragen tijdens deze training: Goedgekeurde helm, raceoverall + brandvertragende onderkleding en handschoenen, nekband of ander goedgekeurde Head- & Necksupport.

 Milieukleed onder uw raceauto in het rennerskwartier verplicht.

 Iedere coureur dient een goedgekeurde brandblusser met minimaal 6kg. inhoud in het rennerskwartier, zichtbaar, voor de greep, klaar te hebben staan. 

 Neem uw afval na afloop van de trainingsmiddag mee naar huis, zodat we met elkaar het circuit en rennerskwartier netjes achterlaten en we als organisatie niet voor onnodige kosten komen te staan. 

Bestuur N.N.O. Ter Apel

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 44
 
 
logo spedeworth