Nieuws


NNO & NOV BMW 325i e36 CUP

Ter Apel- Hierbij verzoeken wij alle NOV en NNO coureurs uit de BMW 325i e36 CUP hun ECU’s/computers bij de technische commissie van NNO Ter Apel aan te leveren.

Conform de eisen in het reglement zullen wij dan weer zorg dragen voor een uniforme herschrijving en verzegeling. Dit om ook in 2017 weer een zo competitief mogelijk strijd te kunnen voeren.

Computers kunnen per pakketpost worden aangeleverd op het volgende adres;

NNO Ter Apel
Dr. Bekenkampstraat 5
9561 RC Ter Apel 

Draag er zorg voor dat de computer is voorzien van een etiket met uw naam, adresgegevens en startnummer. Alle computers dienen uiterlijk 17 december a.s. binnen te zijn. Wij zijn dan in staat om voor de Racing Expo in Leeuwarden (28 en 29 januari) de computers weer retour gezonden te hebben.

Computers kunnen eventueel ook persoonlijk afgeleverd worden, uiterlijk 17 december, op de zaterdagochtenden tussen 8:00 en 12:00 uur op het circuit “De Polderputten” in Ter Apel.

Met vriendelijke autosportgroet,
 

Bestuur NOV Lelystad & Bestuur NNO Ter Apel.

 

Betreft: Aansluiting NNO bij Nederlandse Autosportbond (NAB) 

Ter Apel- Hierbij deelt het bestuur van de NNO jullie mede dat de NNO per 01 januari 2017 overstappen naar de N.A.B. ( Nederlandse Autosport Bond).

Na een zorgvuldig doorlopen proces hebben we als NNO uiteindelijk besloten, om de toekomst van het ovalracen in Ter Apel veilig te stellen, deze stap te moeten maken.

Het grote voordeel voor coureurs is dat zij op meerdere circuits actief kunnen zijn op één NAB licentie. Met deze NAB licentie kun je namelijk naast de wedstrijden van de NNO (ovalraces + autocrossdag) ook op alle andere bij de NAB aangesloten clubs en circuits (Lelystad, Emmen, St. Maarten, Kollum, Blauwhuis, Texel) terecht. 

Wel moet je om op tijd in het bezit van een NAB-rijders-/NAB-official licentie te komen, het NAB licentie
formulier Ovalracing 2017 volledig (en duidelijk) in te vullen en tezamen met een recente pasfoto in te leveren/op te sturen naar de penningmeester van de NNO Ter Apel, dhr. J.H. Wolbers, Zevenster 5, 9561 DG Ter Apel. Coureurs hoeven in principe geen medische keuring meer ondergaan, mits op alle categorieën op het licentieformulier met “nee” geantwoord kan worden.

Ook dienen de rijders het verschuldigde bedrag van € 100,00 direct over te maken op bankrekening NL 10 ABNA  048 24 68 971 t.n.v. NNO Ter-Apel onder vermelding van: “licentiegeld 2017 + je eigen naam”.

Coureurs kunnen ook het ingevulde formulier (+foto) met het verschuldigde geld langsbrengen iedere zaterdagmorgen tussen 07.30-12.00 uur op circuit de Polderputten. Wanneer iedereen dit doet vóór 15 januari 2017, zorgen wij er voor dat je licentie op de eerste training/wedstrijddag (16 april) gereed ligt op het inschrijfbureau. Coureurs kunnen ook nog steeds een daglicentie aanschaffen voor een training/wedstrijd. Het aantal daglicenties per seizoen is onbeperkt.De kosten voor een NAB daglicentie zijn € 40,00 per wedstrijd. 

Ook de officials dienen ook het formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen en tezamen met een recente pasfoto in te leveren/op te sturen naar de penningmeester van de NNO Ter Apel, dhr. J.H. Wolbers, Zevenster 5, 9561 DG Ter Apel. Hierbij geldt hetzelfde als voor de rijders, echter de official licentie is voor de vrijwilligers/medewerkers kosteloos.

Licentieformulieren kunnen per e-mail aangevraagd worden via; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  

Als laatste nog even een punt voor de rijders: we hanteren in het reglement voor 2017 dezelfde rolkooi-maten  als voorheen. Wel heeft de NAB aangegeven dat er in het seizoen 2017 ook de rolkooien die voldoen aan het huidige “NOV Lelystad reglement” gewoon worden toegelaten. Auto's met deze maatvoering van rolkooien zijn dan ook welkom bij de ovalraces in Ter Apel in 2017.

Kortom er wordt door ons sterk aanbevolen om een rolkooi in uw auto aan te brengen volgens de eisen zoals de NNO deze de laatste jaren hanteert, maar in 2017 zijn de “oude maten” ook nog toegestaan. Voor de daarop volgende seizoenen zal het NAB bestuur op termijn een besluit nemen.

De (beperkt) aangepaste reglementen NNO Ter Apel Ovalracing 2017 staan elders op deze website van de NNO (geel gearceerd=wijziging). 

We hopen  hiermee  coureurs, officials en racefans voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, schroom dan niet en bel/mail ons, dan zullen we proberen je op korte termijn een antwoord/oplossing te geven.
 

Met vriendelijke autosportgroet, 

BESTUUR NNO TER APEL

 

De wedstrijdkalender 2017 van de Noord Nederlandse Ovalracing is inmiddels bekend;

Er zullen weer zes evenementen worden gehouden die meetellen voor het Int. Nederlandskampioenschap en NNO Clubkampioenschap Ovalracing 2016.
Als uitsmijter van het autosportseizoen 2017 in Ter Apel staat ook de inmiddels traditionele afsluiting weer op het programma, de autocrossdag.

Speciale titelwedstrijden zoals de EuroMaster, Gouden Helm, Dutch Open en extra gastklasses zullen op een later moment bekend gemaakt worden.

Zondag 16 april (1e paasdag)
Donderdag 25 mei (hemelvaartsdag)
Zondag 11 juni
Zondag 9 juli
Zaterdag 2 & Zondag 3 september (speedweekend)
Zondag 1 oktober (Finales NK & NNO)

Zondag 8 oktober (autocrossdag)

 

 

Zaterdag 29 oktober zal de jaarlijkse feestavond van de NNO in zaal De Polderputten bij het circuit in Ter Apel plaats vinden. Tijdens deze avond zullen alle Nederlandse- en NNO Clubkampioenen nogmaals uitvoerig gehuldigd gaan worden. Daarnaast zal de traditionele verloting worden gehouden en zal het feest onder leiding van de DJ's in de kleine uurtjes doorgaan.

Of je nu coureur, monteur, racefan, medewerker NNO of sponsor bent. Iedereen is welkom om het ovalracing seizoen 2016 feestelijk af te sluiten.

Aanvang van de avond is om 20.30 uur

 

Voorbeschouwing finale-races Nederlandskampioen Ovalracing 2016 

Ter Apel- Na een zeer geslaagd speedweekend, een maand geleden, is het zondag 2 oktober alweer tijd voor de finales van het NNO Clubkampioenschap en Nederlandskampioenschap Ovalracing. Het hele seizoen hebben de coureurs voor de punten gestreden van dit kampioenschap. In een aantal klasses is de spanning echt om te snijden, in 7 van de 8 klasses is de Nederlandse titel nog niet vergeven. In de Sportklasse wist Andre de Boer tijdens de afgelopen races zoveel punten te scoren dat de concurrentie hem vandaag niet meer kan achterhalen. Hij is dan ook de enige die vandaag de races van start gaat met de Nederlandse titel al in zijn achterzak. 

Schluter Motorsport Juniorenklasse
Niek van den Akker uit het Brabantse Nuland wist tijdens het speedweekend af te rekenen met zijn voornaamste concurrenten. Zo wist hij aanzienlijk meer punten te scoren dan Manon Boes uit Coevorden en Lanie van den Bosch uit Rosmalen. Ook Mathijs van Veen uit Ter Apelkanaal deed goede zaken. Zo heeft hij nog slechts een achterstand van 3 punten te overbruggen om een eventuele podiumplek te bemachtigen. David Bonnarens staat momenteel op een vijfde plaats. Jarno Emming wist tijdens het speedweekend het dagklassement voor zich op te eisen. Ook hij zal a.s. zondag ongetwijfeld weer gaan mee strijden om de dagoverwinning.
 

Titelstrijd in Standaardklasse 1400 ongemeen spannend
Het onderlinge verschil tussen Stefan Arends uit Roswinkel en Michel van der Zwaag uit Ter Apel is slechts twee punten. Het belooft dan ook een interessante dag te worden in de strijd om de Nederlandse titel in de Standaardklasse 1400. De uit Valthermond afkomstige Alfred van Klinken staat comfortabel op een derde positie. Hij heeft een voorsprong van 47 punten op de nummer vier, Ramond de Haan. Derk Jan Veldman maakte een sterke indruk tijdens het speedweekend, hij zat vaak mee van voren en wist een derde positie in het dagklassement te behalen. Daarnaast mochten we twee nieuwe deelnemers in deze klasse verwelkomen. Marco Bontjer uit Valthermond maakte de overstap vanuit de BMW Cup terwijl Rene Dijkstra na een aantal jaren van afwezigheid met een zeer fraaie Peugeot 106 zijn terugkeer maakte op het ovale asfalt. Zij zullen ongetwijfeld het seizoen 2016 met een fraai resultaat in het dagklassement willen afsluiten. 

Standaardklasse 2000
De in Musselkanaal woonachtige Danny Klein lijkt recht op de NK titel in de Standaardklasse 2000 af te stevenen. Zo versloeg hij de concurrentie tijdens het speedweekend in september en zal zijn naaste belager, Merlin Beganovic uit Nieuw Weerdinge, een achterstand van 30 punten moeten zien weg te boksen.  Ter Apeler Tom Brakels maakt in het jaar van zijn terugkeer binnen deze klasse  grote kans op een podiumplaats. Danny Bos uit Ter Apel lijkt daarin de enige bedreiging te kunnen zijn, al zal het lastig worden het gat van 47 punten te dichten. Tijdens de vorige race mochten we tevens twee nieuwe deelnemers verwelkomen in de Standaardklasse 2000. Kevin Moster uit Wijhe en de uit Duitsland afkomstige Daniel Birke, de laatste kende een ongelukkig debuut. Zo was zijn optreden van korte duur vanwege motorische problemen.

Kan Allard Boes  in de BMW325i e36 Cup zijn titel prolongeren?
De kampioen van afgelopen seizoen staat er ook momenteel het beste voor als het om het NK tussenstand van de BMW Cup gaat. Allard Boes uit Vroomshoop heeft na het speedweekend in september nog altijd een voorsprong van 25 punten op Iwan Heins uit Schoonoord. Rob Fischer uit Ter Apel volgt op zijn beurt weer op vijf punten van Heins. Edwin Meppelink uit Dalerveen en Roelf Huisman uit Schoonoord nemen plek vier en vijf voor hun rekening. Ze hebben ook nog altijd zicht op een podiumplek, al zullen ze daar wat geluk bij nodig hebben. Naast dat de coureurs strijden om de NK en NNO titel bij de BMW’s staat ook de finale van de NOV-NNO BMW Cup gepland, na drie wedstrijden op het Midland Circuit in Lelystad en twee in Ter Apel staat nu de laatste wedstrijd van deze titelstrijd op het spel. Ook daarin gaat Allard Boes voor Iwan Heins aan de leiding. Alex Elesen uit Haarlem volgt op de derde plaats voor Edwin Meppelink uit Dalerveen en Vincent Wempe uit Haarlemmerliede. De coureurs die minimaal vijf van de zes wedstrijden hebben deelgenomen komen daarvoor in aanmerking. Men dient het slechtste resultaat te laten vervallen. 

Andre de Boer is de Nederlandskampioen 2016 in de Sportklasse
In de Sportklasse is Andre de Boer uit Schoonoord inmiddels al tot Nederlandskampioen gekroond, mede doordat zijn grootste concurrent, Lucas Wagt, halverwege het seizoen zijn bolide wist te verkopen. Dickie Vos zal na verwachting dan ook de tweede positie van Wagt overnemen. Equipe Luining/Koops wist dit seizoen door vele technische problemen twee puntloos te blijven waardoor de achterstand te groot is. Nieuw in de Sportklasse is Edward Jan Walsma uit Joure. Hij liet tijdens het Speedweekend al zien dat zijn fraaie Volkswagen Polo boordevol potentie zit. 

Superklasse
Door een loszittende deur moest Harm Jannes Renkema uit Zevenhuizen tijdens het raceweekend in September één van de manches voortijdig staken. Daardoor miste hij de directe aansluiting in het gevecht om de dagzege in de Superklasse. Toch staat Renkema met een vijftien punten tellende voorsprong nog altijd bovenaan in de tussenstand van het NK in de Superklasse. Andre de Boer uit Schoonoord is in het kampioenschap zijn voornaamste concurrent. Maar wat te denken van de snelle mannen Erwin van der Meer uit Hoogersmilde en Rene Zurhausen uit Duitsland. Laatstgenoemde speelt door het missen van een wedstrijd geen rol in het kampioenschap, maar zij zullen zeker weer gaan meestrijden om de dagprijzen. 

Mario Baer op weg naar zijn eerste titel bij de 2.0 Hotrods
In de 2.0 Hotrod klasse is Mario Baer de grote titelfavoriet. Na een sterk seizoen, waarin Baer erg constant wist te presteren lijkt het erop dat hij voor het eerst de Nederlandse titel bij de 2.0 Hotrods gaat binnenhalen. Gerton Boes uit Coevorden staat ondanks het missen van de seizoensopener keurig op een tweede positie met zijn nieuwe bolide. Martijn Vowinkel uit Ommen kende dit seizoen een aantal keren pech waardoor hij al snel de aansluiting met Baer miste, hij wist tijdens het Speedweekend wel een sterke indruk achter te laten door zich als beste coureur van het continent te kwalificeren voor de Dutch Open finale. Dirk Albrecht, Sascha Baer en Christian Baer volgen op een kleine achterstand en hebben zo allemaal nog zicht op een podiumplaats. Naast de Nederlandse en NNO titel staat ook de finale van het Dutch Points championship en de 2.0 Hotrod Dutch series op het programma. Het Dutch Points championship is het kampioenschap over alle verreden wedstrijden dit seizoen op alle oval circuits in Nederland (Ter Apel, Lelystad, Venray en Posterholt) twaalf races in totaal. De 2.0 Hotrod Dutch series zijn 8 aangewezen wedstrijden (3* Ter Apel, 3* Lelystad, 1* Venray, 1* Posterholt). In deze beide kampioenschappen is het ook Mario Baer die aan de leiding gaat! 

Johan Sanders aan de leiding bij de National Hotrods
Ongemeen spannend is het bij de National Hotrods. In de strijd om de Nederlandse titel gaat Johan Sanders uit Ter Apel aan de leiding voor John van den Bosch uit Rosmalen en Jeffrey Zwiep uit Valthermond. Tussen deze drie mannen is het verschil slechts drie punten. Zo spannend is de strijd om het kampioenschap van Nederland in deze klasse al jaren niet meer geweest.  De kans is dan ook groot dat John van den Bosch sinds jaren de Nederlandse titel niet mee gaat nemen richting Rosmalen, maar dat deze in het Noorden zal blijven. Echter is alles nog mogelijk aanstaande zondag. Als het om het binnen halen van de titels gaat, is Van Den Bosch heer en meester, dit seizoen wist hij de EuroMaster en de Supercup titel al aan zijn palmares toe te voegen. In de drie manches en finale die verreden gaan worden, zijn er nog maar liefst 80 punten te behalen. Dat beloven zenuwslopende races te gaan worden!

De finale-races zullen zondag 2 oktober a.s. om 11:30 uur van start gaan in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel. Na afloop van de derde manches zullen de NNO Clubkampioenen gehuldigd worden. Na afloop van de finales zullen mogen Nederlandsekampioenen het erepodium beklimmen.

Na de finale-races van aanstaande zondag zal het motorengeronk nog niet definitief verstommen voor dit jaar. Zondag 9 oktober a.s., zullen de coureurs uit de autocross namelijk bezit nemen van het ovale asfalt in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. De inmiddels traditionele autocrossdag gaat dan verreden worden met diverse contact en non-contact klasses, met als uitsmijter een heuse caravan-race. 

Op zondag 16 april 2017 (1e paasdag) zal het Nederlandskampioenschap Ovalracing dan weer van start gaan in Ter Apel.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 37
 
 
logo spedeworth