Nieuws


De wedstrijdkalender 2017 van de Noord Nederlandse Ovalracing is inmiddels bekend;

Er zullen weer zes evenementen worden gehouden die meetellen voor het Int. Nederlandskampioenschap en NNO Clubkampioenschap Ovalracing 2016.
Als uitsmijter van het autosportseizoen 2017 in Ter Apel staat ook de inmiddels traditionele afsluiting weer op het programma, de autocrossdag.

Speciale titelwedstrijden zoals de EuroMaster, Gouden Helm, Dutch Open en extra gastklasses zullen op een later moment bekend gemaakt worden.

Zondag 16 april (1e paasdag)
Donderdag 25 mei (hemelvaartsdag)
Zondag 11 juni
Zondag 9 juli
Zaterdag 2 & Zondag 3 september (speedweekend)
Zondag 1 oktober (Finales NK & NNO)

Zondag 8 oktober (autocrossdag)

 

 

Zaterdag 29 oktober zal de jaarlijkse feestavond van de NNO in zaal De Polderputten bij het circuit in Ter Apel plaats vinden. Tijdens deze avond zullen alle Nederlandse- en NNO Clubkampioenen nogmaals uitvoerig gehuldigd gaan worden. Daarnaast zal de traditionele verloting worden gehouden en zal het feest onder leiding van de DJ's in de kleine uurtjes doorgaan.

Of je nu coureur, monteur, racefan, medewerker NNO of sponsor bent. Iedereen is welkom om het ovalracing seizoen 2016 feestelijk af te sluiten.

Aanvang van de avond is om 20.30 uur

 

Voorbeschouwing finale-races Nederlandskampioen Ovalracing 2016 

Ter Apel- Na een zeer geslaagd speedweekend, een maand geleden, is het zondag 2 oktober alweer tijd voor de finales van het NNO Clubkampioenschap en Nederlandskampioenschap Ovalracing. Het hele seizoen hebben de coureurs voor de punten gestreden van dit kampioenschap. In een aantal klasses is de spanning echt om te snijden, in 7 van de 8 klasses is de Nederlandse titel nog niet vergeven. In de Sportklasse wist Andre de Boer tijdens de afgelopen races zoveel punten te scoren dat de concurrentie hem vandaag niet meer kan achterhalen. Hij is dan ook de enige die vandaag de races van start gaat met de Nederlandse titel al in zijn achterzak. 

Schluter Motorsport Juniorenklasse
Niek van den Akker uit het Brabantse Nuland wist tijdens het speedweekend af te rekenen met zijn voornaamste concurrenten. Zo wist hij aanzienlijk meer punten te scoren dan Manon Boes uit Coevorden en Lanie van den Bosch uit Rosmalen. Ook Mathijs van Veen uit Ter Apelkanaal deed goede zaken. Zo heeft hij nog slechts een achterstand van 3 punten te overbruggen om een eventuele podiumplek te bemachtigen. David Bonnarens staat momenteel op een vijfde plaats. Jarno Emming wist tijdens het speedweekend het dagklassement voor zich op te eisen. Ook hij zal a.s. zondag ongetwijfeld weer gaan mee strijden om de dagoverwinning.
 

Titelstrijd in Standaardklasse 1400 ongemeen spannend
Het onderlinge verschil tussen Stefan Arends uit Roswinkel en Michel van der Zwaag uit Ter Apel is slechts twee punten. Het belooft dan ook een interessante dag te worden in de strijd om de Nederlandse titel in de Standaardklasse 1400. De uit Valthermond afkomstige Alfred van Klinken staat comfortabel op een derde positie. Hij heeft een voorsprong van 47 punten op de nummer vier, Ramond de Haan. Derk Jan Veldman maakte een sterke indruk tijdens het speedweekend, hij zat vaak mee van voren en wist een derde positie in het dagklassement te behalen. Daarnaast mochten we twee nieuwe deelnemers in deze klasse verwelkomen. Marco Bontjer uit Valthermond maakte de overstap vanuit de BMW Cup terwijl Rene Dijkstra na een aantal jaren van afwezigheid met een zeer fraaie Peugeot 106 zijn terugkeer maakte op het ovale asfalt. Zij zullen ongetwijfeld het seizoen 2016 met een fraai resultaat in het dagklassement willen afsluiten. 

Standaardklasse 2000
De in Musselkanaal woonachtige Danny Klein lijkt recht op de NK titel in de Standaardklasse 2000 af te stevenen. Zo versloeg hij de concurrentie tijdens het speedweekend in september en zal zijn naaste belager, Merlin Beganovic uit Nieuw Weerdinge, een achterstand van 30 punten moeten zien weg te boksen.  Ter Apeler Tom Brakels maakt in het jaar van zijn terugkeer binnen deze klasse  grote kans op een podiumplaats. Danny Bos uit Ter Apel lijkt daarin de enige bedreiging te kunnen zijn, al zal het lastig worden het gat van 47 punten te dichten. Tijdens de vorige race mochten we tevens twee nieuwe deelnemers verwelkomen in de Standaardklasse 2000. Kevin Moster uit Wijhe en de uit Duitsland afkomstige Daniel Birke, de laatste kende een ongelukkig debuut. Zo was zijn optreden van korte duur vanwege motorische problemen.

Kan Allard Boes  in de BMW325i e36 Cup zijn titel prolongeren?
De kampioen van afgelopen seizoen staat er ook momenteel het beste voor als het om het NK tussenstand van de BMW Cup gaat. Allard Boes uit Vroomshoop heeft na het speedweekend in september nog altijd een voorsprong van 25 punten op Iwan Heins uit Schoonoord. Rob Fischer uit Ter Apel volgt op zijn beurt weer op vijf punten van Heins. Edwin Meppelink uit Dalerveen en Roelf Huisman uit Schoonoord nemen plek vier en vijf voor hun rekening. Ze hebben ook nog altijd zicht op een podiumplek, al zullen ze daar wat geluk bij nodig hebben. Naast dat de coureurs strijden om de NK en NNO titel bij de BMW’s staat ook de finale van de NOV-NNO BMW Cup gepland, na drie wedstrijden op het Midland Circuit in Lelystad en twee in Ter Apel staat nu de laatste wedstrijd van deze titelstrijd op het spel. Ook daarin gaat Allard Boes voor Iwan Heins aan de leiding. Alex Elesen uit Haarlem volgt op de derde plaats voor Edwin Meppelink uit Dalerveen en Vincent Wempe uit Haarlemmerliede. De coureurs die minimaal vijf van de zes wedstrijden hebben deelgenomen komen daarvoor in aanmerking. Men dient het slechtste resultaat te laten vervallen. 

Andre de Boer is de Nederlandskampioen 2016 in de Sportklasse
In de Sportklasse is Andre de Boer uit Schoonoord inmiddels al tot Nederlandskampioen gekroond, mede doordat zijn grootste concurrent, Lucas Wagt, halverwege het seizoen zijn bolide wist te verkopen. Dickie Vos zal na verwachting dan ook de tweede positie van Wagt overnemen. Equipe Luining/Koops wist dit seizoen door vele technische problemen twee puntloos te blijven waardoor de achterstand te groot is. Nieuw in de Sportklasse is Edward Jan Walsma uit Joure. Hij liet tijdens het Speedweekend al zien dat zijn fraaie Volkswagen Polo boordevol potentie zit. 

Superklasse
Door een loszittende deur moest Harm Jannes Renkema uit Zevenhuizen tijdens het raceweekend in September één van de manches voortijdig staken. Daardoor miste hij de directe aansluiting in het gevecht om de dagzege in de Superklasse. Toch staat Renkema met een vijftien punten tellende voorsprong nog altijd bovenaan in de tussenstand van het NK in de Superklasse. Andre de Boer uit Schoonoord is in het kampioenschap zijn voornaamste concurrent. Maar wat te denken van de snelle mannen Erwin van der Meer uit Hoogersmilde en Rene Zurhausen uit Duitsland. Laatstgenoemde speelt door het missen van een wedstrijd geen rol in het kampioenschap, maar zij zullen zeker weer gaan meestrijden om de dagprijzen. 

Mario Baer op weg naar zijn eerste titel bij de 2.0 Hotrods
In de 2.0 Hotrod klasse is Mario Baer de grote titelfavoriet. Na een sterk seizoen, waarin Baer erg constant wist te presteren lijkt het erop dat hij voor het eerst de Nederlandse titel bij de 2.0 Hotrods gaat binnenhalen. Gerton Boes uit Coevorden staat ondanks het missen van de seizoensopener keurig op een tweede positie met zijn nieuwe bolide. Martijn Vowinkel uit Ommen kende dit seizoen een aantal keren pech waardoor hij al snel de aansluiting met Baer miste, hij wist tijdens het Speedweekend wel een sterke indruk achter te laten door zich als beste coureur van het continent te kwalificeren voor de Dutch Open finale. Dirk Albrecht, Sascha Baer en Christian Baer volgen op een kleine achterstand en hebben zo allemaal nog zicht op een podiumplaats. Naast de Nederlandse en NNO titel staat ook de finale van het Dutch Points championship en de 2.0 Hotrod Dutch series op het programma. Het Dutch Points championship is het kampioenschap over alle verreden wedstrijden dit seizoen op alle oval circuits in Nederland (Ter Apel, Lelystad, Venray en Posterholt) twaalf races in totaal. De 2.0 Hotrod Dutch series zijn 8 aangewezen wedstrijden (3* Ter Apel, 3* Lelystad, 1* Venray, 1* Posterholt). In deze beide kampioenschappen is het ook Mario Baer die aan de leiding gaat! 

Johan Sanders aan de leiding bij de National Hotrods
Ongemeen spannend is het bij de National Hotrods. In de strijd om de Nederlandse titel gaat Johan Sanders uit Ter Apel aan de leiding voor John van den Bosch uit Rosmalen en Jeffrey Zwiep uit Valthermond. Tussen deze drie mannen is het verschil slechts drie punten. Zo spannend is de strijd om het kampioenschap van Nederland in deze klasse al jaren niet meer geweest.  De kans is dan ook groot dat John van den Bosch sinds jaren de Nederlandse titel niet mee gaat nemen richting Rosmalen, maar dat deze in het Noorden zal blijven. Echter is alles nog mogelijk aanstaande zondag. Als het om het binnen halen van de titels gaat, is Van Den Bosch heer en meester, dit seizoen wist hij de EuroMaster en de Supercup titel al aan zijn palmares toe te voegen. In de drie manches en finale die verreden gaan worden, zijn er nog maar liefst 80 punten te behalen. Dat beloven zenuwslopende races te gaan worden!

De finale-races zullen zondag 2 oktober a.s. om 11:30 uur van start gaan in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel. Na afloop van de derde manches zullen de NNO Clubkampioenen gehuldigd worden. Na afloop van de finales zullen mogen Nederlandsekampioenen het erepodium beklimmen.

Na de finale-races van aanstaande zondag zal het motorengeronk nog niet definitief verstommen voor dit jaar. Zondag 9 oktober a.s., zullen de coureurs uit de autocross namelijk bezit nemen van het ovale asfalt in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. De inmiddels traditionele autocrossdag gaat dan verreden worden met diverse contact en non-contact klasses, met als uitsmijter een heuse caravan-race. 

Op zondag 16 april 2017 (1e paasdag) zal het Nederlandskampioenschap Ovalracing dan weer van start gaan in Ter Apel.

 

Training zaterdag 1 oktober
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open

- Let op; Rennerskwartier niet toegankelijk voor auto's van aanhang en publiek 
- Training juniorenklasse is  tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Dus deelnemers juniorenklasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd. Junioren die voor het eerst deelnemen dienen een KNAF licentie te hebben aangevraagd en een theorie- en praktijkexamen af te leggen op het circuit in Ter Apel. Hiervoor dient men zich vooraf aan te melden via     Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   
- Aanvang training overige klasses 14:00 uur - 17:00 uur 
- Kosten training € 10,- + € 15,- inschrijfgeld (bij inschrijving training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van zondag 2 oktober a.s.
- KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een daglicentie (max. 3 x per seizoen) dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten. 
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a) 
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunt u en de organisatie de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken. Alleen op de training bestaat de mogelijkheid om te checken of de transponder werkt in de auto. Wanneer tijdens de wedstrijd blijkt dat de transponder niet werkt is de coureur verantwoordelijk en wordt hij dus niet geklasseerd.

Wedstrijden zondag 2 oktober (FINALE-RACES Nederlands- en NNO Clubkampioenschap Ovalracing 2016)
- LET OP: Mylaps MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!! 
- 7.00 uur; Entreeheffing alle overnachters rennerskwartier  + overtollige auto’s uit rennerskwartier verwijderen 
- 8.00 uur; Ingang circuit, hoofdkassa & rennerskwartier open. 
- 8.15 uur tot 09.30 uur; Inschrijfbureau geopend op het circuit ( “de Pitspub”), 
KNAF (dag) licentie verplicht. Inschrijving is € 15,-. 
Transponder meenemen naar inschrijfbureau!!!
- 8.30 uur – 10.30 uur; Technische- en veiligheidskeuring auto’s op de baan. Alle deelnemende auto's dienen voor 10:00 uur op het circuit te zijn aangeboden voor de Technische Keuring! De coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen pakket van helm en veiligheidskleding (balaclava, nekband Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring. 
11.00 uur; Verplichte rijdersbriefing 
11.30 uur; Start wedstrijden 
- Deelname door de volgende klasses; “Schlüter Motorsport” Juniorenklasse, Standaardklasse 1400, Standaardklasse 2000, Sportklasse, Superklasse, National Hotrods, BMW 325I E36 CUP en Spedeworth 2.0 litre Hotrods 
- Coureurs in de BMW 325i e36 cup, Superklasse & National Hotrods dienen in het bezit te zijn van een zgn. "Raceceiver" voor communicatie tijdens de races tussen wedstrijdleiding en coureurs.
- Na afloop derde manche huldiging NNO Clubkampioenen, na afloop finales huldiging Nederlandskampioenen.
- Een half uur na afloop van de races vindt de prijsuitreiking van het dagklassement plaats in de kantine.

 

De coureurs op onderstaande lijst hebben zich inmiddels ingeschreven voor de Bangerstox klasse voor de autocrossdag op 9 oktober a.s.
De limiet van 50 coureurs is inmiddels bereikt, na een aantal afzeggingen van de eerste lijst, zijn een aantal coureurs die op de eerste reservelijst stonden, doorgeschoven naar deze tweede versie van de deelnemerslijst. Mocht u in de lijst zijn opgenomen, maar toch niet komen deelnemen op 9 oktober a.s., laat dit dan weten via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  zodat de coureurs op de reservelijst alsnog kunnen deelnemen.

Deelnemerslijst Bangerstox Autocrossdag 9 oktober Ter Apel
aantal startnr. naam woonplaats
1 18 Remco van Wezel Hengelo
2 25 Nick Bolmer Musselkanaal
3 31 Bryan Visscher Mensingeweer
4 48 Foppe Minnema Oude Leije
5 104 Kees Dijk Sybrandahus
6 105 Harm ''butcher '' Ludolphie     Sappemeer
7 115 Keimpe Hoekstra De Valom
8 126 Richard Reitsma St jacobiparochie
9 143 Lieuwe Paulusma Sumar
10 153 Jouke Kas Sint Annaparochie
11 154 Marco Hiemstra  Sint Annaparochie
12 159 Eelco vd Veen Dokkum
13 160 Danny Groen Dokkum
14 166 Sjoerd Heins Blauwhuis
15 212 Marco Ketelaar Heeg
16 229 Bjorn Schuiling Ter Apel
17 241 Willem Bos Schildwolde
18 253 Berend "ynte" Pars Nij altoenae
19 259 Thomas Machiela Metslawier
20 312 Sybo Huizenga Damwoude
21 314 Ida Huizenga Damwoude
22 319 Durkje Terpstra Bornwird
23 332 Jitze Veenstra  Ureterp
24 355 Mike Mernsen  Emmercompascuum
25 360 Gerlof Fokkema  Alde Leije
26 373 Luuk Kregel Sebaldeburen
27 385 Erik Weering  Oude Pekela
28 386 Bert Venema Feanwalden
29 401 Roelof Funcke Siegerswoude
30 402 Michel Niemeijer De Wilp
31 406 Ido Funcke Siegerswoude
32 414 Immi Bos Westhoek
33 421 Tjeerd Hoekstra  De Valom
34 451 Pieter Veenstra Burgem
35 456 Wiebren Edens  Siegerswoude
36 464 Rutger Balt St Jacobiparochie
37 499 Dennis Roetert Zuidwolde (Gn.)
38 523 Kevin Oonk  Dinxperlo
39 548 Erik van Duinen  Sebaldeburen
40 569 Albert Maris  Roden
41 599 Robert Albertema  Hoogkerk
42 605 Dennis de Jong Wildervank
43 615 Pascallski Swart Hoogkerk
44 694 Melvin Viel  Bunde (Duitsland)
45 695 Alfred Viel  Bunde (Duitsland)
46 802 Arjen de Wilde Burgum
47 827 Sjirk Hansma  Jelsum
48 849 Nico Hoekstra Oosterwolde
49 883 Lennard de Ruiter Damwâld
50 920 Erwin Hoekstra  Dokkum
Res. 1 306 Jorn Turkstra Oudwoude
Res. 2 333 Marchienus Schuiling Ter Apel
Res. 3 127 Be Eikema Eexterveenschekanaal

 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 37
 
 
logo spedeworth