Nieuws


DRAAIBOEK VOOR DEELNEMERS AUTOCROSS-DAG 15 OKTOBER 2017

- Poort circuit/rennerskwartier open: ± 07.30 uur. 
Bij ingang: Entree € 13,00 pp/kind tot 15 jaar € 3,50 en 65+ € 8,00
Bij post achter de dijk: klassebepaling + ontvangen draaiboek & inschrijvingskaart  – kaart zelf vooraf invullen en meenemen naar inschrijving.
- U rijdt achterlangs naar het rennerskwartier. Instructies medewerkers STRIKT opvolgen. Parkeer zo nauw mogelijk i.v.m drukte!! (3 eenheden per deelnemer)
Inschrijven 07.30 tot 09.30 uur:
a. U hebt géén NAB licentie:   Naar Pits-pub, bij de ingang en daar daglicentie kopen, Rijbewijs/Identiteitsbewijs + geld (€ 40,-) meenemen. Daarna inschrijven
b. U hebt wèl NAB licentie:      In de Pits-pub. Ingevulde inschrijfkaart + NAB-licentie mee + € 5,00 inschrijfgeld
                                                   U ontvangt checklist voor technische keuring.
c. Bangerstox extra                    transponders meenemen naar inschrijftafel
- Daarna met checklist + auto + helm/kleding (let op; minmaal 5-punts gordel, goedgekeurde helm, brandvertragende overall, nekband of andere goedgekeurde nekbescherming, handschoenen  en stevig schoeisel (geen klompen)naar Technische Keuring op de baan van 08.00-10.00 uur. Zorg voor duidelijk startnummer op het dak/zijkant van de auto (min. 40 cm. hoog). Caravans worden gekeurd gedurende de wedstrijddag op het rennerskwartier. Rodeoklasse & Bangerstox worden gekeurd op korte baan bocht. Resterende klasses in de betreffende rijen op het circuit aansluiten. Let op; alleen stapvoets rijden!
Verplichte rijdersbriefing 11.00 uur voor jurygebouw op de baan. Let op oproep!!
Start 1e manche 11.30 uur. Uw klasse en startnummer wordt opgeroepen. Let goed op in welke groep u bent ingedeeld! Na oproep rijdt U naar de opstelvakken vóór het viaduct. Neem wel bij 1e manche Uw afgestempelde checklist mee. U krijgt daar opstelnummer en neemt dat mee naar de start. Blijf in nummervolgorde achter de startcar rijden.
Volgorde manches: Standaard 1600, Standaard 2000, Bangerstox, Toerwagens, Rodeo, Vrije Standaardklasse, Standaard 1400. Rondenaantal is afhankelijk van aantal deelnemers (Rodeoklasse en Bangerstox rijden op de korte baan). We sluiten de dag af met een Bangerstox DD, met aansluitend de caravan-race.
Na afloop manche meteen terug naar rennerskwartier. En wachten op volgende oproep/manche. Rustig/stapvoets rijden s.v.p. op het rennerskwartier.
Prijsuitreiking een half uur na afloop in de kantine voor op het circuit. Prijsuitreiking (5 trofeeën) voor dagwinnaars per klasse (optellen van 2 manches + 1 finale).

Bestuur N.N.O.

 

Ter Apel- Om eenvoudig aan de spectaculaire vorm van autosport, ovalracing te kunnen deelnemen, is het van belang dat er klasses met reglementen bestaan, die deelname met een relatief gezien beperkt budget mogelijk maken.

In navolging van de Engelse ovalracingpromotors en binnen Nederland, NOV Lelystad, introduceert NNO Ter Apel vanaf 2018 dan ook de zgn. Rookie Rods. Deze klasse is o.a. in het leven geroepen om nieuwe coureurs te kunnen laten kennismaken met het ovalracen. Een echte non-contact standaardklasse met alleen auto’s met een kentekengewicht van min.700 kg en max.1050 kg. zijn toegelaten. De maximale cilinderinhoud is 1600cc (min. 1300 cc,), en max. 95 Kw. (129,428 PK) volgens fabrieksopgave. Er is keus uit drie voorgeschreven straatbanden, die zeer betaalbaar zijn. Na een overleg met de huidige standaardklasse 1400 coureurs is dan ook besloten dat deze opgaat in deze nieuwe klasse en met enkele aanpassingen aan hun auto’s kunnen deelnemen. Vanaf 16 jaar is deelname toegestaan. Het complete reglement zal binnenkort worden gepubliceerd en is nu al opvraagbaar bij NNO Ter Apel ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )

Met deze stap realiseren we een betere aansluiting tussen de juniorenklasse en de overige klasses. Daarnaast is er binnen dit reglement een groter potentieel aan beschikbare auto’s die qua gewicht/vermogen verhouding aantrekkelijk zijn om te prepareren voor het ovalracen. Uiteraard is het van belang dat een dergelijke nieuwe klasse ook echt standaard blijft. De technische commissie zal dan ook al haar kennis aanwenden om hier continue op toe te zien.

Voor meer informatie, vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met NNO Ter Apel via info@ovalracing-terapel of 0599-413106.

 

Ontknoping NK ovalracing staat op het programma in Ter Apel

Ter Apel - Op zondag 1 oktober staat de finaledag van het Internationaal NK Ovalracing in Ter Apel op het programma. Na vijf wedstrijddagen gaan de coureurs nog één keer dit jaar de strijd met elkaar aan. Om te gaan uitmaken wie zich een jaar lang kampioen van Nederland mag noemen in zijn of haar klasse. In nog geen enkele klasse is al een beslissing gevallen, het belooft een bloedstollende middag te worden waarin elke klasse nog drie keer aan de start verschijnt.

Schlüter Motorsport Juniorenklasse
Tijdens het afgelopen speedweekend, begin september wist Jarno Emming uit Ter Apel zijn voorsprong op naaste belager Mike Wempe uit Spaarndam te vergroten. Emming wist met 68 punten het weekendklassement op zijn naam te schrijven. Een verschil van vijftien punten op Wempe. Dani van Haarlem uit Doetinchem kende eveneens een goed speedweekend. Telkens zat hij in de top drie, de finale op zondag wist hij zelfs de overwinning binnen te halen. Door het missen van een aantal races speelt hij geen rol in het gevecht om de podiumplaatsen voor het kampioenschap, maar wellicht dat er voor hem nog een mooi dagresultaat te halen valt. De strijd om de derde positie lijkt er eentje te worden tussen Jesse van den Akker uit het Brabanste Nuland en equipe van Veen/Schrik uit Ter Apelkanaal.

Standaard 1400
Stefan Arends, Marco Bontjer en Alfred van Klinken gaan de podiumplaatsen in de Standaard 1400 verdelen. Arends uit Roswinkel staat er het beste voor. Maar een elf punten tellende voorsprong op de nummer twee, Bontjer uit Valthermond en Van Klinken die daar weer vijf punten achter staat kan er nog van alles gebeuren. Ramond de Haan uit Stieltjeskanaal en Jelmer Tromp uit Klazienaveen volgen op achterstand, zij hebben geen zicht meer op een podiumplaats.

Kleine verschillen tussen coureurs in Standaard 2000
In de strijd om het kampioenschap in de Standaardklasse 2000 gaan equipe Zwiep, Michel vd Zwaag en Danny Bos de podiumplaatsen verdelen. De broers Jeffrey en Kevin Zwiep hebben met 18 punten op Michel vd Zwaag een riante voorsprong in handen, en lijken dan ook de titel te gaan binnenhalen. Interessanter is de strijd tussen vd Zwaag en Bos. Met een onderling verschil van slechts 4 punten is die strijd nog lang niet gestreden. Kevin Mosterd uit Wijhe en Jordan Wolters uit Raalte vallen beide met hun Renault Clio’s net buiten het podium, zij staan op positie vier en vijf in het Nederlandskampioenschap.

Boes weet achterstand op koppositie te verkleinen in de BMW Cup
Allard Boes uit Vroomshoop wist tijdens het speedweekend in september de achterstand op de leider in het kampioenschap, Kevin Zwiep, te verkleinen. De uit Schoonoord afkomstige Zwiep die aan zijn eerste seizoen in de BMW Cup bezig is heeft een voorsprong van zeventien punten op Boes. Roelf Huisman, eveneens uit Schoonoord, staat op een derde plek maar zeker van zijn positie is hij zeker niet. Ook Rob Fischer uit Ter Apel en equipe Thomas Veldkamp/Richard Zwiep zijn nog volop in de race voor een plek op het podium aan het einde van de finaledag.


Damstra aan de leiding bij de SuperRods
Na vijf van de zes verreden wedstrijden gaat Niek Damstra uit het Friese Giekerk nog altijd aan de leiding in het Nederlandskampioenschap van de SuperRods. Op elf punten achterstand volgt André de Boer uit Schoonoord terwijl Theo de Boer uit Meeden een achterstand van 21 punten op de leider heeft. Rene Teerink uit Halle reed een foutloos Speedweekend en wist zo de maximale score te halen. Door het missen van de Paasraces moet de coureur uit Halle nog zeven punten goedmaken om in aanmerking te komen voor een podiumplaats bij de SuperRods. Deze klasse die is opgedeeld in twee divisies heeft dus maar lieft twee extra titels te vergeven. In de divisie Sport gaat het gevecht om de titel tussen Andre de Boer en Theo de Boer, het verschil is slechts een puntje. Edward Jan Walsma uit Joure volgt op een derde positie in dat kampioenschap. In de divisie Super is het eveneens Niek Damstra die de leiding in handen heeft voor Rene Teerink en Erwin vd Meer.

Zwiep en Bos zitten John van den Bosch op de hielen bij de National Hotrods
Het was een ware technische slijtage slag tijdens het Speedweekend een maand geleden in Ter Apel bij de National Hotrods. Met veertien bolides stond een mooi deelnemersveld aan de start. Maar al snel vielen er enkele coureurs af met mechanische problemen. Na Johan Sanders op zaterdag wisten ook Jan Kuper, Erik Emming en Mark Teube, allen afkomstig uit Ter Apel, de EuroMaster finale niet te halen door technische problemen. In die strijd om de EuroMaster ontstond een mooie strijd om de winst. Routinier John van den Bosch uit Rosmalen wist de titel te prolongeren maar kreeg zware concurrentie van Jeffrey Zwiep uit Valthermond en Reimon Bos uit Noord-Sleen. Deze drie coureurs gaan ook uitmaken wie de NK titel in Ter Apel gaat binnenhalen. In die strijd staat John van den Bosch er het beste voor. Met een voorsprong van zes punten op Jeffrey Zwiep gaat hij de laatste wedstrijddag in.  Reimon Bos komt vervolgens vijftien punten tekort op nummer twee Zwiep. Met maximaal zestig te behalen punten in de drie races is er dus nog van alles mogelijk.

Martijn Vowinkel aan de leiding bij de 2.0 Hotrods
Ondanks dat hij de wedstrijd van 9 juli moest missen gaat de uit Ommen afkomstige Martijn Vowinkel aan de leiding in de 2.0 Hotrod klasse. Hij was tijdens de Europese titelstrijd tussen de sterke coureurs uit Groot-Brittanië samen met Christiaan Smidt uit Nijmegen de sterkste coureurs van het continent. Ronald van der Linden uit Zuid-Beijerland kende ook een zeer sterk speedweekend. Hij staat in zijn eerste volledige seizoen in de 2.0 Hotrod op een keurige tweede positie in het kampioenschap. Frank Nöhring uit het Duitse Recklinghausen die dit seizoen voor het eerst met zijn nieuwe Citroën Saxo aan de start staat heeft de derde positie in handen. Met zo’n twintig actieve coureurs in deze klasse is het een lust voor het oog op de korte baan. Het belooft dan ook een spannende ontknoping te worden in deze klasse.

De finale-races van zondag 1 oktober a.s. zullen vanaf 11:30 uur starten in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Zowel de Nederlandse- als NNO Clubkampioenen zullen aansluitend op de races, meteen op het circuit gehuldigd worden.

 

Het ovalracingseizoen 2017 is nog lang niet ten einde. Maar toch kijkt de NNO al weer vooruit richting seizoen 2018, dat alweer het 40e ovalracingseizoen in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel zal gaan worden.

De ovalraces voor het komende seizoen zijn dan ook al weer gepland;

Zondag 1 april (1e paasdag)
Donderdag 10 mei (hemelvaartsdag)
Zondag 3 juni
Zondag 1 juli
Zaterdag 1 september (SPEEDWEEKEND)
Zondag 2 september (SPEEDWEEKEND)
Zondag 30 september (Finales)
Zondag 14 oktober (Autocrossdag)


 

Groots spektakel, unieke mogelijkheid, autocrossers op het ovale asfalt!!!

Ter Apel- Op zondag 14 oktober 2018 zal de inmiddels traditionele jaarlijkse autocrossdag in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel weer op het programma staan. Het ovale asfalt van “De Polderputten” zal dan opnieuw het strijdtoneel zijn voor een groot aantal deelnemers die normaliter uitkomen in de autocross. Dit evenement mag jaarlijks steeds meer coureurs en racefans verwelkomen. Het is dan voor velen ook een dag om naar uit te kijken en een unieke kans voor de coureurs uit de autocross om met je racewagen eens op een andere ondergrond dan normaal gesproken actief te zijn.

Ook dit jaar zal het evenement weer doorspekt zijn met spanning, sensatie en vooral spektakel. Om het publiek een zo gevarieerd mogelijk programma te kunnen bieden hebben we uit alle sectoren van de autocross wel een klasse aan de start staan. Kortom voor elk wat wils. De races zullen om 11:30 uur beginnen.

Als klapstuk van de dag gaan we het evenement ook dit jaar weer spectaculair afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de reguliere races. De caravan dient (vooraf reeds thuis) compleet ontdaan te worden van het volledige interieur.(anders wordt u niet toegelaten tot het terrein) De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnen verstevigd worden met een kruislingse constructie van houten panlatten (22 x 42mm). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken doormiddel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. Er dient een minimaal aantal deelnemers te zijn om deze caravan-race door te laten gaan. Vooraanmelding is dan ook verplicht. Dit kan bij de N.N.O. via  het online inschrijfformulier op www.ovalracing-terapel.nl of 0599-413106.

Vooraanmelding/Inschrijving
Ook dit jaar dienen de deelnemers van alle klasses gebruik te maken van de voorinschrijving. Dit kan door middel van de NNO website, www.ovalracing-terapel,  waar het digitale formulier ingevuld en verstuurd kan worden naar de organiserende NNO. Er dienen per klasse minimaal 12 inschrijvers te zijn. Directe link naar het inschrijfformulier is;

De verplichte definitieve inschrijving voor alle klasses is op de wedstrijddag op het circuit. Deze vindt op zondagochtend 14 oktober vanaf 07.30 uur plaats in het autosportstadion “de Polderputten” voor één van de volgende klasses:

Let op, vanaf dit jaar is voor alle klasses van de Autocrossdag het gebruik van een Mylaps MX transponder (oranje versie) verplicht. In ieder geval als je mee wilt dingen naar een plek in de finale per klasse en een positie in de eindklassering. Het met het blote oog en hand registreren van de uitslag is niet meer te doen. Bij steeds meer autocross-evenementen heeft deze transponder inmiddels zijn intrede gedaan. De NNO biedt echter ook de mogelijkheid aan om op de wedstrijddag zelf een transponder te huren, voor 20 euro per dag (+ borg), zodat iedereen de mogelijkheid heeft om tegen relatief lage kosten, toch mee te kunnen strijden voor  een finaleplek, het eindklassement en de fraaie trofeeen. 

Standaardklasse tot 1400 cc    
(ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse tot 1600 cc    
(geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse tot 2000 cc 
(maximaal 4 cilinders, geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.) 

Toerwagenklasse                                 
(opgevoerd en/of boven 2000 cc of meer dan 4 cilinders, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete, absoluut geen verstevigde carrosserie)

Vrije Standaardklasse             
(verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is toegestaan)

Sprinters/Verlaagde VW Kevers
(van sprint 1600 tot en met superklasse en verlaagde kevers)


Rodeoklasse
(Standaard carrosserie tot maximaal 6 cilinders, 4 kleppen per cilinder en maximaal 1800 kg, geen busjes en pick-ups. Open carrosserie is niet toegestaan.
Behalve de rolkooi ter bescherming van de 
rijder en versterking van stuurstangen is geen enkele versteviging toegestaan) Duwen mag in de rodeoklasse, ook in de zijkant.
Maar niet in de bestuurderszijde deur. Het inrijden op stilstaande 
auto's is streng verboden (geen bangeracties).

Gastklasse; Bangerstox (maximum aantal = 50 deelnemers)
Ook dit jaar zullen de populaire en spectaculaire Bangerstox weer als gastklasse aan het programma worden toegevoegd. Deze klasse is op steeds meer circuits actief, onder andere op de gravel van Speedway Emmen. Deze reglementen zullen dan ook gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races. Let op, alleen de deelnemers met een Mylaps MX transponder worden opgenomen in de uitslag en het dagklassement.

Alle auto’s in alle klasses dienen op straatbanden met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder wat betreft veiligheid voldoen aan de gestelde eisen zoals afgelopen jaren. Dit betekent o.a. goede roll-bar, brandvertragende overall, nekband, handschoenen, minimaal een 5-puntsgordel en een goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige NAB-licentie 2018 te hebben. Op het circuit zijn ook  daglicenties (€ 50,-) verkrijgbaar. En denk aan het geluid: max 95 dBA. Auto’s dienen dus voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat.

Vanaf 8:00 uur start de Technische Keuring op het circuit. Om 11:00 uur is de verplichte rijdersbriefing waarna om 11:30 uur de wedstrijden starten.

Inschrijfgeld;
€ 5,- per auto, per klasse. 
Eventuele NAB daglicentie; € 50,-.
Eventuele huur Mylaps MX Transponder; € 20,- (+borg)

Entree;
Volwassenen € 13,- p.p.
Kinderen tot 15 jaar € 3,50 p.p.
65+ € 8,- p.p. 

Voor eventuele vragen/inlichtingen:

NNO Ter Apel
Frits d’Haan      0528-265036 
Robert Dreier    0599-413106     
e-mail;               Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 41
 
 
logo spedeworth