Nieuws


AUTOCROSSDAG 11 oktober 2015 Ter Apel

Ter Apel- Zondag 11 oktober a.s. staat de traditionele autocrossdag op het programma. Hieronder informatie over de indeling en opzet van het evenement.

- Overnachten door coureurs op het terrein is niet mogelijk. De poort van het rennerskwartier is vanaf 7:30 uur 's ochtends geopend. 

- Alle coureurs dienen zich in te schrijven bij het inschrijfbureau op het circuit. KNAF licentie is verplicht, op vertoon van een geldig rijbewijs zijn ook KNAF daglicenties verkrijgbaar. Inschrijving is € 5,- per coureur, per klasse. Een KNAF daglicentie is € 35,-.

- Alle deelnemers dienen hun auto, inclusief veiligheidsuitrusting (brandvertragende raceoverall, nekband, helm, handschoenen en schoenen) aan te bieden voor Technische Keuring op het circuit. Keuring is van 8:00 tot  10:45 uur.

- Verplichte rijdersbriefing om 11:00 uur bij het jurygebouw

- Aanvang wedstrijden 11:30 uur

- Deelname door de volgende klasses. Alle klasses rijden twee manches en een finale. Voor de finales kunnen maximaal 25 coureurs per klasse zich kwalificeren.
Per klasse wordt een dagklassement opgemaakt, waarbij de punten uit alle manches en de finale  opgeteld worden. De prijsuitreiking vindt een half uur na afloop van de laatste finale in de kantine plaats.

  • Standaardklasse 1300 = alles onder 1300 (ook verstevigd) géén TURBO
  • Standaardklasse 1600 = complete auto en motor standaard tot 1600 (niet verstevigd)
  • Standaardklasse 2000 = complete auto en motor standaard tot 2000 (niet verstevigd)
  • Toerwagens = complete auto opgevoerd en/of meer dan 2000cc (ook 4 x 4 toegestaan,  niet verstevigd)
  • Vrije standaard 
  • Sprinters
  • Rodeo  (korte baan)
  • Bangerstox (korte baan, uitslag op basis van transponderregistratie door Mylaps)

    Alle auto’s in alle klasses dienen op gewone straatbanden (e-keurmerk) met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder wat betreft veiligheid voldoen aan de eisen zoals deze vermeld staan in het ASJ van de KNAF 2015 (clubniveau). Dus o.a. goede roll-bar, brandvrije kleding, nekband, handschoenen en goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige KNAF-licentie 2015 voor de autocross of ovalracing te hebben. Op het circuit zijn op vertoon van een geldig rijbewijs ook KNAF daglicenties (€ 35,-) verkrijgbaar. Auto’s dienen voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat (max. 90 dB(A).

De wedstrijddag wordt afgesloten met de zgn. caravan-race. Vooraanmelding noodzakelijk. Caravans dienen compleet leeg te zijn bij het betreden van het terrein.
De laatst rijdende combinatie is de winnaar van de caravan-race.


Entreeprijzen autocrossdag 11 oktober


Volwassenen;              € 12,00
Kinderen t/m 14 jaar;  €   3,00
65+                                 €    7,00

Inschrijving;                     € 5,00
KNAF daglicentie;         € 35,00

Het autosportstadion "De Polderputten" is te vinden aan de Hanetangerweg 5a in Ter Apel. De races starten om 11:30 uur.

 

 

Finales NK & NNO ovalracing tijdens Internationaal Speedweekend op 3 & 4 oktober in Ter Apel
- Met grote deelname uit Engeland en Schotland in de 2.0 litre Hotrods-

Ter Apel- Het ovalracingseizoen 2015 is bijna ten einde. In het weekend van 3 & 4 oktober a.s. zullen de finale-races van zowel het Int. Nederlandskampioenschap als het NNO Clubkampioenschap in het autosportstadion “De Polderputten” gehouden worden. In nog geen enkele klasse zijn de kampioenen bekend, er zal dan ook tot de laatste meters worden gestreden om de felbegeerde punten voor deze titels.

Ook dit jaar wordt het NK Ovalracing 2015 weer afgesloten met een heus raceweekend, waarop twee dagen wedstrijden worden verreden. Op zaterdagmiddag 3 oktober zullen de races om 13:00 uur van start gaan en zullen alle klasses twee keer aan de start verschijnen. Op zondag 4 oktober wordt er om 12:00 uur gestart en zullen alle klasses nog eens drie keer ten tonele verschijnen. Alle races zullen nog meetellen voor de Nederlandse en NNO Club titels. Aan het einde van het programma zullen op zondagmiddag op het circuit meteen alle Nederlandse- en NNO Clubkampioenen worden gehuldigd.
 

Daarnaast heeft dit weekend een extra internationaal tintje. Het  staat namelijk rood omcirkeld op de kalender voor veel 2litre Hotrod coureurs. Het is namelijk opgenomen in de overvolle racekalender van de Britse ovalracing organisatie, Spedeworth Motorsport. Deze organisatie is sinds twee jaar de samenwerkingspartner van de Noord Nederlandse Ovalracing. Er zullen dan ook een tiental Britse coureurs de oversteek maken om in de 2litre Hotrodklasse met de ruim 15 continentale Duitse en Nederlandse coureurs de strijd aan te gaan. De inzet is hier naast de punten voor het Nederlands- en NNO Clubkampioenschap, de “Edwards Motorsport” National Championship titel die op zaterdag voor het eerst in de geschiedenis in Nederland zal worden verreden en de “Emming Motorentechniek” Dutch Open die op de zondagmiddag geprogrammeerd staat. 

junior

Boes heeft leiding stevig in handen
Tijdens de races in september wist Manon Boes uit Coevorden het gat met de concurrentie in de “Schluter Motorsport” juniorenklasse te vergroten. Door alle vier de races te winnen scoorde ze de maximaal haalbare 80 punten en heeft ze haar voorsprong op directe concurrent Roy Meijering met 26 punten weten te vergroten. Met het finale weekend in zicht is de voorsprong inmiddels opgelopen tot 34 punten. Maar met vier heats en een finale in het vooruitzicht kan er nog van alles gebeuren. Lanie van den Bosch uit Rosmalen is opgeklommen naar een derde positie in het klassement. Het zou dus zo maar kunnen gebeuren dat de twee van de drie dames in de juniorenklasse dit seizoen het podium mogen gaan betreden.
 

1400

Ieder puntje is belangrijk in de Standaardklasse 1400
In de Standaardklasse 1400 zal tijdens het Speedweekend op 3 & 4 oktober om elk puntje gestreden moeten worden. In de strijd om de Nederlandse titel heeft Stefan Arends uit Ter Apel slechts één puntje voorsprong op de uit Scheerwolde afkomstige Rob Mulder. In de strijd om de derde positie gaat het in deze klasse tussen Ramon de Haan uit Stieltjeskanaal en Alfred van Klinken uit Valthermond. Zij zullen onderling gaan uitmaken wie de laatste trede van het podium mag gaan betreden.
 

standaard 2000

Standaardklasse 2000
Jordan Wolters uit Raalte was tijdens de wedstrijden in september weer terug nadat hij de race in juli miste door technische problemen tijdens de training. Met zijn zwarte Renault Clio maakte hij een sterke indruk en uiteindelijk wist hij evenveel punten te scoren als de leider in het kampioenschap, Kevin Zwiep. Maar door een betere klassering in de finale werd de uit Schoonoord afkomstige Kevin Zwiep wederom de dagwinnaar in de Standaardklasse 2000. Door technische problemen bij Danny Klein uit Musselkanaal kon hij helaas niet het gewenste resultaat halen en zag zijn achterstand in het kampioenschap op Zwiep groter worden. Toch staat hij nog altijd keurig op een tweede positie voor equipe Bos/Groen. Theo de Boer staat ondanks het missen van de wedstrijd in september nog steeds op de vierde positie in het tussenklassement. 

sport

Sportklasse
In de Sportklasse lijkt de buit binnen te zijn voor Djony Meijer uit Ter Apel. Hij scoorde de laatste races de maximum aantal te behalen punten waarmee hij de concurrentie op grote achterstand wist te zetten. Technische onvolkomenheden zouden alleen nog roet in het eten kunnen gooien. Equipe Luining/Koops staat momenteel tweede voor Lucas Wagt uit Hoogersmilde en Andre de Boer uit Schoonoord. Zij zullen met elkaar de prijzen gaan verdelen. 

super

Superklasse
Rene Teerink uit Halle is momenteel de sterkste coureur in de Superklasse. Hij wist dat kracht bij te zetten door vier keer glansrijk te winnen tijdens de voorlaatste wedstrijden van het seizoen. Nu de ontknoping van het kampioenschap eraan zit te komen blijft het constant presteren cruciaal. Een uitvalbeurt is cruciaal. Uwe Mundelein uit het Duitse Bochum volgt namelijk op slechts vier punten en hem zal er alles aan gelegen zijn de Nederlandse titel te pakken. De derde positie is stevig in handen van Frank en Gert Jan Schoonbeek die in equipe vorm met hun snelle VW Golf diesel dit seizoen al veel progressie hebben gemaakt. 

bmw

Kan Iwan Heins zijn titel prolongeren in de BMW klasse?
Met zestien punten voorsprong op Allard Boes zal Iwan Heins uit Schoonoord beginnen aan het raceweekend in Ter Apel op weg naar titel prolongatie in de BMW 325i Cup. Maar Allard Boes uit Vroomshoop is als coureur erg in vorm en liet afgelopen wedstrijd op het circuit in Lelystad een mooie tweede positie noteren tijdens het longtrack championship. Ook de huidige nummer drie in het tussenklassement van het Nederlandskampioenschap heeft het goed gedaan tijdens de laatste wedstrijd in Lelystad, zo wist de uit Spaarndam afkomstige Vincent Wempe de longtrack titel te veroveren.. Deze drie mannen zullen gaan uitmaken wie zich de Nederlands kampioen mag noemen in de BMW 325i Cup. 

6 sept

Spedeworth 2litre Hotrods
Voor de 2.0 Hotrods is het een bijzonder weekend. Stonden ze dit seizoen al regelmatig met  een goed gevuld deelnemersveld aan de start. Nu zullen ze door aanvulling van coureurs vanuit Engeland en Schotland voor het eerst het deelnemersaantal van ruim twintig gaan passeren. Op zaterdag gaan de mannen strijden om het ‘Edwards Motorsport’ National Championship. Terwijl ze op zondag gaan strijden om de ‘Emming Motors’ Dutch Open 2.0 Hotrods titel. Daarnaast zullen de coureurs tijdens deze races ook nog eens punten kunnen verzamelen voor het Int. Nederlandskampioenschap en het NNO kampioenschap. Er staat dus heel wat op het spel voor deze mannen. In de strijd om het Nederlandskampioenschap zitten Gerton Boes uit Coevorden en Frank Nohring, Martijn Vowinkel uit Ommen op de hielen. Ook Christian Baer en Dirk Albrecht zijn nog in de race voor deze titel. 


hotrod

National Hotrods
Het was in september werkelijk smullen tijdens de strijd om de EuroMaster titel bij de National Hotrods. Zeer fraaie “deurkruk aan deurkruk” gevechten op de snelle oval in het autosportstadion “De Polderputten” tussen allemaal zeer gedreven en ervaren coureurs maakt de National Hotrods wedstrijden adembenemend. In de strijd om de Nederlandse titel gaan Erik Emming uit Ter Apel en John van den Bosch uit Rosmalen aan de leiding. De zeer geroutineerde van den Bosch heeft de leiding momenteel in handen en heeft een voorsprong van 23 punten te verdedigen op Emming. Daarachter volgen Reimon Bos uit Noord Sleen, Patrick Caspers uit Kampen en Jeffrey Zwiep uit Schoonoord. Zij zullen ieder foutje van de leiders in het tussenklassement genadeloos gaan afstraffen. De uit Ter Apel afkomstige Harm Veenstra en Johan Sanders volgen op enige achterstand door dat zij door technisch malheur dit seizoen een wedstrijd moesten missen maar zij kunnen zeker nog gaan voor de dagprijzen. Zo schreef Sanders met zijn gloednieuwe Peugeot 206 cc tijdens de races in september al de dagfinale op zijn naam. 

Op zaterdag 3 oktober zullen de races om 13:00 uur van start gaan. Op zondag 4 oktober wordt dan het programma om 12:00 uur hervat en zullen aan het einde van de middag alle Nederlandse- en NNO Clubkampioenen Ovalracing 2015 in het autosportstadion “De Polderputten” worden gehuldigd.

Entreeprijzen Speedweekend 3 & 4 oktober Ter Apel

Volwassenen zaterdag 3-okt € 10,00
  zondag 4-okt € 12,00
  passé partout (weekendkaart) € 15,00
       
Kinderen t/m 14 jaar zaterdag 3-okt € 3,00
  zondag 4-okt € 3,00
  passé partout (weekendkaart) € 5,00
       
65+ zaterdag 3-okt € 7,00
  zondag 4-okt € 7,00
  passé partout (weekendkaart) € 10,00 

Indeling raceweekend 3 & 4 oktober 2015 

Ter Apel- Het ovalracingseizoen 2015 is bijna ten einde. In het weekend van 3 & 4 oktober zullen de finale-races van zowel het Int. Nederlandskampioenschap als het NNO Clubkampioenschap in het autosportstadion “De Polderputten” gehouden worden. In nog geen enkele klasse zijn de kampioenen bekend, er zal dan ook tot de laatste meters worden gestreden om de felbegeerde punten voor deze titels.

Na vorig jaar het ovalracingseizoen te hebben afgesloten met een heus raceweekend, waarop zowel de zaterdag als de zondag wordt gestreden om de felbegeerde ovalracing titels, is ook dit jaar weer voor deze formule gekozen. Op zaterdagmiddag 3 oktober zullen de races om 13:00 uur van start gaan en zullen alle klasses twee keer aan de start verschijnen. Op zondag 4 oktober wordt er om 12:00 uur gestart en zullen alle klasses nog eens drie keer ten tonele verschijnen. Aan het einde van het programma zullen op het circuit meteen alle Nederlandse- en NNO Clubkampioenen worden gehuldigd.

Daarnaast heeft dit weekend een extra internationaal tintje. Dit weekend staat namelijk voor de 2litre Hotrods op de racekalender van de Britse ovalracing organisatie, Spedeworth Motorsport. Deze organisatie is sinds twee jaar de samenwerkingspartner van de Noord Nederlandse Ovalracing. Er zullen dan ook een tiental Britse coureurs de oversteek maken om in de 2litre Hotrodklasse met de ruim 15 continentale Duitse en Nederlandse coureurs de strijd aan te gaan. De inzet is hier naast de punten voor het Nederlands- en NNO Clubkampioenschap, de “Edwards Motorsport” National Championship titel die op zaterdag zal worden verreden en de “Emming Motorentechniek” Dutch Open die op de zondagmiddag geprogrammeerd staat.

Om een zeer geslaagd raceweekend mee te maken vragen we de coureurs om onderstaande informatie en aandachtspunten in acht te nemen.

Tarieven:
Entree;
Volwassenen; passe partout € 15,-,  alleen zaterdag € 10,-, alleen zondag € 12,-
Kinderen; passe partout € 5,-, alleen zaterdag of zondag € 3,-
65+; passe partout € 10,-, alleen zaterdag of zondag € 7,-

Inschrijving hele weekend; € 5,00 per deelnemer, per klasse
Eventuele KNAF Event(dag)licentie; € 35,00 voor hele raceweekend

Let op; op het rennerskwartier is geen extra stroomvoorziening aanwezig. De gebruikelijke beschikbare stroompunten zijn beschikbaar, maar door de vele te verwachten overnachters is de capaciteit beperkt. Het is dan ook aan te raden voor coureurs die verzekerd willen zijn van voldoende electricteit hierin hun eigen voorziening te treffen.

Vrijdag 02 oktober

-   Rennerskwartier open vrijdagavond vanaf 18:00 uur.

-   Splitsing overnachters: alleen coureurs met aanhang en combinatie op permanent rennerskwartier.  Overige aanhang kan overnachten op tijdelijk rennerskwartier.

 

Zaterdag 03 oktober;

-          07.30 uur Entree heffing onder overnachters (Tarieven volwassen; € 10,00 per dag,  € 15 passe  partout weekend)

-          08.30 uur Poort rennerskwartier open

-          09.00-10.00 uur Inschrijving in pitspub.

-          09.00-11.00 uur Technische keuring op de baan

-          11.15 uur Korte training 2litre Hotrods

-          12.00 uur Briefing coureurs

-          13.00 uur Start wedstrijden, alle klasses 2 manches + National Championship finale 2litre Hotrods

-          17.00 - 17:30 uur einde wedstrijden

-          22.00 uur avondrust (geen autogeluid/geluidinstallaties etc) op rennerskwartier(en)  

Zondag 04 oktober;

      07.30 uur rondgang voor overnachters controle/entree heffen (€10 pd)

      08.30 uur; poort rennerskwartier open

      09.00-09.30 uur Inschrijven voor de coureurs die alleen op zondag deelnemen in pitspub

      09.30-10.00 uur; Technische keuring voor de coureurs die alleen op zondag deelnemen

     11.30 uur Briefing coureurs

     12.00 uur start wedstrijden, alle klasses 2 manche + finale + huldigingen NK & NNO + Dutch Open 2.0 litre Hotrods

     17.30 uur einde wedstrijden

     18.00 uur prijsuitreiking weekendklassement in kantine


Algemene raceweekendregels NNO Ter Apel:

- Volg te allen tijde de instructies van onze officials op ;

- U dient te allen tijde uw polsbandje te kunnen laten zien ;

- Er mag geen open vuur zijn

- Terreinstilte vanaf 22.00 uur op vrijdag- en op zaterdagavond (geen harde muziek, draaiende motoren etc.)

- Gooi uw afval in de daarvoor aanwezige afvalbakken en laat uw plek schoon achter

- Houd rekening met uw eigen- en andermans veiligheid

- Als u met meerdere rijders bij elkaar wilt staan dan kan dat alleen maar als u gelijktijdig aankomt (er worden géén plaatsen vrijgehouden voor anderen

- De organisatie van NNO Ter Apel is niet aansprakelijk voor diefstal van- of beschadiging aan uw eigendommen of de eigendommen van anderen tijdens uw verblijf

- Bij het niet naleven van de regels zult u van het terrein worden verwijderd 

 

Ter Apel- Inmiddels is de grens bereikt van het aantal toelaatbare aanmeldingen voor de gastklasse van de autocrossdag op 11 oktober, de Bangerstox.
Hieronder de lijst met aanmeldingen. Wanneer je wel op deze lijst staat, maar toch niet in staat bent om deel te nemen laat dit dan z.s.m. per e-mail aan de organisatie weten ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ) zodat coureurs van de reserve-lijst alsnog toegevoegd kunnen worden aan het deelnemersveld. De inschrijving vindt op 11 oktober op het circuit in Ter Apel plaats.

Wel is er voor coureurs nog de mogelijkheid om je op de reservelijst te laten plaatsen. Deelname is dan afhankelijk van terugtrekking van de aangemelde coureurs. Je krijgt hierover persoonlijk bericht.

Aanmelden voor de caravan-race is nog steeds mogelijk.

Bangerstox 11 oktober autocrossdag  
         
  Startnummer Voornaam Achternaam Woonplaats
1 314 Ida Huizenga  
2 317 Jan van den Bosch  
3 316 Bauke Walda  
4 312 Sybo  Huizenga  
5 126 Richard Reitsma  
6 124 Dick  de Groot  
7 920 Erwin Hoekstra  
8 159 Eelco v.d. Veen  
9 259 Thomas Machila  
10 827 Sjirk Hansma Jelsum
11 424 Lammert  v.d. Ploeg  
12 48 Foppe Minnema Oude Leije
13 838 Marijn Jacobi Britsum
14 160 Danny Groen Damwoude
15 83 Lennard de Ruiter Damwoude
16 115 Keimpe Hoekstra De Falom
17 421 Tjeerd  Hoekstra De Falom
18   Durkje Terpstra Bornwird
19 523 Kevin  Oonk Dinxperlo
20 305 Johannes Kooistra Damwoude
21 569 Albert  Maris  
22 451 Pieter Venema  
23 329 Marc Schuiling Ter Apel
24 333 Marchienus Schuiling Ter Apel
25 767 Sven  de Jong Gorredijk
26 386 Bert Venema Feanwalden
27 94 Melvin Viel Bunde
28 384 Stefano Telkamp Oude Pekela
29 446 Kevin  Mollink Kollom
30 25 Joran  Wolbers Ter Apel
31 339 Jan Harm  Kingma Veenklooster
32   Roy Bergmann  
33 18 Remco  van Wezel Hengelo
34 532 Gerlof  Fokkema Alde Leie
35 154 Marco Hiemstra Sint Annaparochie
36 401 Roelof Funcke Siegerswoude
37 456 Wiebren Edens Siegerswoude
38 402 Michiel Niemeijer De Wilp
39 15 Pascal Swart Hoogkerk
40 306 Jorn Turkstra  
41 356 Jan van Dijk Ferwerd
42 153 Jouke Kas Sint Annaparochie
Reserve-lijst
43   Henk  Moorman Musselkanaal
44   Meindert  de Wal Musselkanaal
45   Erik van Duinen  
46   Ronny Aarts  
47        
48        
49        
50        
 

Ter Apel- Inmiddels zijn is het maximale aantal van 40 vooraanmeldingen voor de Bangerstox klasse van 11 oktober a.s. bereikt. Alle deelnemers die op de deelnemerslijst zijn opgenomen hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad. Als alle gegevens van de coureurs compleet zijn zal de deelnemerslijst binnenkort op deze website gepubliceerd worden.

Aanmelden voor de caravan-race, die als slotstuk van de autocrossdag gehouden gaat worden is nog altijd mogelijk via; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  
Voor de overige klasses is een vooraanmelding niet nodig, inschrijven kan op de wedstrijddag zelf.

NNO Ter Apel

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 30
 
 
logo spedeworth