Nieuws


Training zaterdag 26 maart
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
- Let op; Rennerskwartier niet toegankelijk voor auto's van aanhang en publiek 
- Training juniorenklasse is  tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Dus deelnemers juniorenklasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd. Junioren die voor het eerst deelnemen dienen een KNAF licentie te hebben aangevraagd en een theorie- en praktijkexamen af te leggen op het circuit in Ter Apel. Hiervoor dient men zich vooraf aan te melden via   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   
- Aanvang training overige klasses 14:00 uur - 17:00 uur 
- Kosten training € 10,- + € 15,- inschrijfgeld (bij inschrijving training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van zondag 27 maart a.s.
- KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een daglicentie (max. 3 x per seizoen) dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten. 
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a) 
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunt u en de organisatie de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken. Alleen op de training bestaat de mogelijkheid om te checken of de transponder werkt in de auto. Wanneer tijdens de wedstrijd blijkt dat de transponder niet werkt is de coureur verantwoordelijk en wordt hij dus niet geklasseerd.

Wedstrijden zondag 27 maart (1e paasdag)
- LET OP: Mylaps MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!! 
- 7.00 uur; Entreeheffing alle overnachters rennerskwartier  + overtollige auto’s uit rennerskwartier verwijderen 
- 8.00 uur; Ingang circuit, hoofdkassa & rennerskwartier open. 
- 8.15 uur tot 09.30 uur; Inschrijfbureau geopend op het circuit ( “de Pitspub”), 
KNAF (dag) licentie verplicht. Inschrijving is € 15,-. Transponder meenemen naar inschrijfbureau!!!
- 8.30 uur – 10.30 uur; Technische- en veiligheidskeuring auto’s op de baan. Alle deelnemende auto's dienen voor 10:00 uur op het circuit te zijn aangeboden voor de Technische Keuring! Let op; Per auto mag alleen de coureur + 1 monteur op het moment van keuring aanwezigheid zijn bij de auto. Zo kunnen de keurmeesters zonder veel afleiding de keuring zo zorgvuldig mogelijk uitvoeren. De coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen pakket van helm en veiligheidskleding (balaclava, nekband Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring. 
11.00 uur; Verplichte rijdersbriefing 
11.30 uur; Start wedstrijden 
- Deelname door de volgende klasses; “Schlüter Motorsport” Juniorenklasse, Standaardklasse 1400, Standaardklasse 2000, Sportklasse, Superklasse, National Hotrods, BMW 325I E36 CUP, BriSCA F2 (NOV-NNO BriSCA F2 cup + World Cup Qualifier) en Spedeworth 2.0 litre Hotrods.
- Alle coureurs in de BMW 325i e36 cup, Superklasse & National Hotrods dienen in het bezit te zijn van een zgn. "Raceceiver" voor communicatie tijdens de races tussen wedstrijdleiding en coureurs.

- Een half uur na afloop van de races vindt de prijsuitreiking van het dagklassement plaats in de kantine.

 

Ter Apel/Lelystad- Ook in 2016 zullen NOV Autospeedway Lelystad en de Noord Nederlandse Ovalracing (NNO) weer een gezamenlijk kampioenschap organiseren voor de BMW 325i e36 klasse die al enkele jaren actief is op beide circuits. 

NOV Lelystad organiseert in 2016 9 wedstrijden (maart-november) voor de BMW 325i e36 klasse, die worden verreden op:

20/3, 17/4, 22/5, 19/6, 24/7, 28/8, 18/9, 15/10 en 13/11 

NNO Ter Apel organiseert in 2016 6 wedstrijden (maart-oktober) voor de BMW 325i e36 klasse, die worden verreden op:

27/3, 05/5, 05/6, 10/7, 3+4/9 en 2/10.

Beide organisatoren laten 3 van de door hen georganiseerde wedstrijden meetellen voor het eindklassement NOV-NNO BMW 325i e36 CUP 2016. 

De wedstrijden die dit seizoen meetellen voor de NOV-NNO BMW 325i e36 CUP 2016 zijn; 

NOV-NNO BMW 325i e36 CUP 2016

17 april

 

NOV Lelystad

05 mei

Hemelvaartsdag

NNO Ter Apel

19 juni

 

NOV Lelystad

28 augustus

 

NOV Lelystad

3 + 4 september

Speedweekend

NNO Ter Apel

2 oktober

FINALES

NNO Ter Apel

Om in aanmerking te komen voor een klassering  in de NOV-NNO BMW 325i e36 CUP 2016 MOET een deelnemer aan tenminste 5 van de 6 georganiseerde wedstrijden hebben deelgenomen. Het slechtste wedstrijdresultaat dient te worden geschrapt. Het klassement wordt op beide banen opgemaakt met het puntenreglement 20/19/18/........

Degene die aan het eind van het “cupseizoen” de meeste punten bijeen heeft gereden is winnaar van de NOV-NNO BMW 325i e36 CUP 2016. De gezamenlijke organisaties stellen trofeeën en een prijzenpot beschikbaar die kan oplopen tot € 1000,-, bij een gemiddeld aantal van 20 deelnemers. Dus hoe groter de deelnemersvelden, hoe hoger het prijzengeld! 

Het actuele reglement 2016 van de BMW 325i e36 klasse is te vinden via de volgende link; http://www.knaf.nl/reglementen/ovalracing

Vergeet niet dat vanaf dit seizoen ook het gebruik van de Raceciever (oortjes) in de BMW 325i e36 klasse verplicht zijn! 

Met deze samenwerking en een extra titelstrijd gaan de beide organisatoren er vanuit een interessant kampioenschap met bijbehorende prijzenpot op twee uitdagende asfaltcircuits in Nederland te kunnen bieden. We rekenen op een fraai deelnemersveld op beide circuits met uiteraard zeer sportieve races.

Bestuur NOV Autospeedway Lelystad
Bestuur NNO Ter Apel

 

Geachte NNO medewerkers(sters)

Hierbij nodigt het bestuur van de NNO jullie allemaal uit voor onze medewerkers vergadering die gehouden gaat worden op woensdag 02 maart 2016 aanvang 20.30 uur in de kantine van IJsvereniging “de Polderputten” in Ter Apel.

Wij rekenen deze avond weer op een goede opkomst, zodat we samen goede afspraken kunnen maken voor het nieuwe seizoe ovalracing n 2016, dat weer voor de deur staat

Mocht je echter verhinderd zijn en toch belangrijke vragen, ideeën  of mededelingen hebt, geef dit dan even z.s.m. door aan Robert Dreier tel: 0599-413106 of Frits d’Haan tel: 0528-265036 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  

Dus zonder tegenbericht graag tot woensdagavond 02 maart a.s. en/of anders tot een zaterdagmorgen op het circuit. Je kunt daar iedere zaterdag terecht vanaf 07.30 uur (want de voorbereidingen zijn alweer begonnen) om ons te helpen het circuit in gereedheid te brengen voor het seizoen dat dit jaar begint op zondag 27 maart (1e paasdag).

 

 

Ter Apel- Het Nederlandskampioenschap Ovalracing 2016 start ook dit jaar weer met de ovalraces op zondag 27 maart (1e paasdag) a.s. Op zaterdagmiddag 26 maart is er zoals gebruikelijk de vrije training voorafgaande aan de wedstrijden.

Een week voorafgaande aan de seizoensopener is er op zaterdag 19 maart een extra trainingsmiddag op het ovale asfalt van autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel. Vanaf 13:00 uur kunnen de deelnemers van de Schluter Motorsport Juniorenklasse hun rondes maken. Van 14:00 uur tot 17:00 uur zijn alle overige klasses in de gelegenheid om te trainen.

Coureurs dienen in het bezit te zijn van een geldige KNAF licentie Ovalracing 2016, op vertoon van een geldig rijbewijs kan men tevens een KNAF evenementen licentie op het circuit aanschaffen.

Op zaterdagochtend 19 maart is er voor nieuwe deelnemers aan de Schluter Motorsport Juniorenklasse de gelegenheid om hun verplichte theorie- en praktijkexamen af te leggen. Aanmelden is verplicht en kan via; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  Voorafgaand aan dit examen dient met een KNAF licentie Ovalracing aanvraag voltooid te hebben.

 

Ter Apel- Nederlandse coureurs die willen deelnemen aan het Nederlandskampioenschap Ovalracing in Ter Apel dienen in het bezit te zijn van een KNAF licentie Ovalracing 2016. Inmiddels zijn de jaarlijkse licentiedagen voorbij en heeft een groot aantal coureurs inmiddels een licentie aangeschaft. Er zijn echter ook nog een aantal coureurs die nog niet in het bezit zijn van een KNAF jaarlicentie Ovalracing (85 euro). Hieronder staan de stappen om alsnog in het bezit te kunnen komen van een licentie. Deelnemen met een eventuele daglicentie voor coureurs die in het bezit zijn van een rijbewijs (35 euro per evenement) is ook mogelijk, dit kan maximaal drie keer per seizoen.

Stap 2: Aanvraagformulier downloaden/invullen
Het aanvraagformulier bestaat uit 3 delen:
- Het aanvraagformulier voor de licentie
- Het medisch keuringsformulier
Begeleidende brief

Aanvraagformulier
- Vul het formulier volledig in en vergeet niet om het formulier te ondertekenen.

Medisch keuringsformulier
- Vul Deel A volledig in.
- Deel B dient u te laten invullen door een onafhankelijk arts (niet zijnde uw eigen huisarts).
- Onderteken het medisch keuringsformulier op de 2 daarvoor bestemde plaatsen.

De medische keuring dient u te doen bij een arts, niet zijnde uw eigen huisarts. Daarnaast kunt u ook een afspraak maken bij Regelzorg of Meditel. Voor een spoedprocedure dient u een afspraak te maken bij een KNAF arts.

Regelzorg
Licentiehouders met een Club of EU licentie kunnen zich laten keuren bij Regelzorg. Kijk op onderstaande link voor een locatie bij u in de buurt.www.regelzorg.nl/overige-keuringen/knaf-autosport-keuring.html

Meditel
Licentiehouders met een Club, EU of Internationale licentie kunnen vanaf heden bij Meditel terecht voor uw medische keuring. Hier kan ook een ECG gemaakt worden. Via www.meditel.nl/knaf kunt u gemakkelijk een afspraak inplannen op één van de 35 vestigingen, verspreid door het hele land. Meditel is een landelijke keuringsinstantie gespecialiseerd in preventief medische onderzoeken, wettelijke keuringen en verzekeringskeuringen. Tevens kunt u bij Meditel terecht voor reisvaccinaties.

Spoedprocedure
Indien u uw licentie binnen vijf werkdagen nodig heeft, dan kan dat alleen wanneer u zich medisch laat keuren door één van onze artsen van de KNAF Medische Commissie:

Dr. F.F.C. Baller te Naarden, tel. 035-6945979
Dr. A.T.M. Blom te Kootstertille, tel. 0512-331749
Dr. P. Hagen te Nieuwegein, tel. 030-6014854
Dr. R.J. Vos te Den Haag (U stuurt het verzoek per e-mail naar devos@dereef.nl dan belt Dr. Vos u terug.)
Dr. G. van Montfort te Eindhoven (U stuurt het verzoek per e-mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  dan neemt Dr. van Montfort contact met u op. In de e-mail graag uw naam, geboortedatum en telefoonnummer vermelden. Tevens geeft u aan of het een spoed keuring betreft en of u een ECG wil laten maken.)

Stap 3: Aanvraag opsturen
Het volgende dient u naar de KNAF (Postbus 274, 2300 AG LEIDEN) op te sturen:
- Een volledig ingevuld en ondertekend licentie aanvraagformulier
- Een volledig ingevuld en ondertekend medisch keuringsformulier
- Een pasfoto
- Een kopie van uw rijbewijs
(- Minderjarigen moeten een orgineel uittreksel uit het bevolkingsregister of een kopie van hun eigen paspoort of identiteitskaart meesturen).

Maak voor uzelf een kopie van de aanvraagformulieren. 

Stap 4: Administratieve afhandeling
Na ontvangst van uw volledig ingevulde en ondertekende licentieaanvraag, versturen wij ter goedkeuring uw keuringsformulier naar een KNAF arts. In de tussentijd ontvangt u van ons een factuur voor de licentiekosten.

Na ontvangst van uw betaling en goedkeuring van de KNAF arts gaan wij over tot verzending van uw licentie(s). Nadat uw volledige aanvraag bij ons is hebben wij vijf werkdagen nodig om uw licentie te versturen.

Spoedprocedure
Indien u uw licentie binnen vijf werkdagen nodig heeft, dan kan dat alleen wanneer u zich medisch laat keuren door één van onze artsen van de KNAF Medische Commissie. Meer informatie over de spoedprocedure vindt u hier.

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 32
 
 
logo spedeworth