Nieuws


Ter Apel- Het ovalracing seizoen 2015 is al weer enkele weken ten einde. De organisatie en coureurs maken zich al weer langzaam op voor een nieuw seizoen ovalracing in 2016. Inmiddels is het nieuwe KNAF Ovalracing regelement 2016 definitief en staat op deze website gepubliceerd onder het kopje "Technisch".

De wijzigingen zijn zo beperkt mogelijk. De grootste wijziging is wellicht dat in de Juniorenklasse, jongeren vanaf het jaar dat ze 13 worden vanaf nu ook mogen deelnemen aan het NK Ovalracing. Uiteraard dienen ook zij zowel een theorie- als praktijkexamen af te leggen voor definitief een KNAF licentie ovalracing wordt verstrekt.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen voor het seizoen 2016 graag contact opnemen per e-mail via; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Het programma voor het NK Ovalracing is inmiddels bekend;

- Zondag 27 maart (1e paasdag)
- Donderdag 5 mei (hemelvaartsdag)
- Zondag 5 juni
- Zondag 10 juli
- Zondag 4 september
- Zondag 2 oktober (Finales NK & NNO)
- Zondag 9 oktober (autocrossdag)

De toewijzing van Gouden Helm, EuroMaster, Dutch Open, RoC wedstrijden en een eventueel speedweekend zullen de komende maanden gerealiseerd worden.

 

Ter Apel- Zaterdag 28 november is het zover! Tijdens de jaarlijkse NNO feestavond zullen alle coureurs die het podium mogen bestijgen van zowel het Nederlandskampioenschap Ovalracing 2015 en het NNO Clubkampioenschap gehuldigd worden.

Daarnaast zullen alle coureurs van de Schluter Motorsport Juniorenklasse die in 2015 actief zijn geweest namens de gulle klasse sponsor een prijs ontvangen.

Feest DJ Frank en Arjen Boltjes zullen voor de muzikale invulling zorg dragen en er ongetwijfeld een groot feest van gaan maken.

Daarnaast is er uiteraard weer een geweldige verloting, waarvoor we bezoekers van de feestavond vragen een leuk prijs mee te nemen.

De avond is toegankelijk voor een ieder die het ovalracen een warm hart toedraagt, dus voor zowel coureurs, monteurs, racefans, medewerkers en sponsoren!

De avond zal om 20:30 uur beginnen in de kantine van autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel en tot in de kleine uurtjes doorgaan.

 

Uitslagen NNO autocrossdag 11 oktober Ter Apel

Ter Apel- Zondag 11 oktober jl. is met de inmiddels traditionele autocrossdag het autosportseizoen 2015 zeer succesvol afgesloten op het Ter Apeler ovaal. In een koud maar volgepakt autosportstadion "De Polderputten" wisten de coureurs die normaliter actief zijn in de autocross de show te stelen op het ovale asfalt. In zeer goed gevulde klasses is er twee heats en een finale in iedere klasse gestreden om de overwinning in het dagklassement.

Hieronder zijn de uitslagen in alle klasses te vinden:

Uitslagen dagklassement autocrossdag 2015

 

 

AUTOCROSSDAG 11 oktober 2015 Ter Apel

Ter Apel- Zondag 11 oktober a.s. staat de traditionele autocrossdag op het programma. Hieronder informatie over de indeling en opzet van het evenement.

- Overnachten door coureurs op het terrein is niet mogelijk. De poort van het rennerskwartier is vanaf 7:30 uur 's ochtends geopend. 

- Alle coureurs dienen zich in te schrijven bij het inschrijfbureau op het circuit. KNAF licentie is verplicht, op vertoon van een geldig rijbewijs zijn ook KNAF daglicenties verkrijgbaar. Inschrijving is € 5,- per coureur, per klasse. Een KNAF daglicentie is € 35,-.

- Alle deelnemers dienen hun auto, inclusief veiligheidsuitrusting (brandvertragende raceoverall, nekband, helm, handschoenen en schoenen) aan te bieden voor Technische Keuring op het circuit. Keuring is van 8:00 tot  10:45 uur.

- Verplichte rijdersbriefing om 11:00 uur bij het jurygebouw

- Aanvang wedstrijden 11:30 uur

- Deelname door de volgende klasses. Alle klasses rijden twee manches en een finale. Voor de finales kunnen maximaal 25 coureurs per klasse zich kwalificeren.
Per klasse wordt een dagklassement opgemaakt, waarbij de punten uit alle manches en de finale  opgeteld worden. De prijsuitreiking vindt een half uur na afloop van de laatste finale in de kantine plaats.

  • Standaardklasse 1300 = alles onder 1300 (ook verstevigd) géén TURBO
  • Standaardklasse 1600 = complete auto en motor standaard tot 1600 (niet verstevigd)
  • Standaardklasse 2000 = complete auto en motor standaard tot 2000 (niet verstevigd)
  • Toerwagens = complete auto opgevoerd en/of meer dan 2000cc (ook 4 x 4 toegestaan,  niet verstevigd)
  • Vrije standaard 
  • Sprinters
  • Rodeo  (korte baan)
  • Bangerstox (korte baan, uitslag op basis van transponderregistratie door Mylaps)

    Alle auto’s in alle klasses dienen op gewone straatbanden (e-keurmerk) met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder wat betreft veiligheid voldoen aan de eisen zoals deze vermeld staan in het ASJ van de KNAF 2015 (clubniveau). Dus o.a. goede roll-bar, brandvrije kleding, nekband, handschoenen en goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige KNAF-licentie 2015 voor de autocross of ovalracing te hebben. Op het circuit zijn op vertoon van een geldig rijbewijs ook KNAF daglicenties (€ 35,-) verkrijgbaar. Auto’s dienen voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat (max. 90 dB(A).

De wedstrijddag wordt afgesloten met de zgn. caravan-race. Vooraanmelding noodzakelijk. Caravans dienen compleet leeg te zijn bij het betreden van het terrein.
De laatst rijdende combinatie is de winnaar van de caravan-race.


Entreeprijzen autocrossdag 11 oktober


Volwassenen;              € 12,00
Kinderen t/m 14 jaar;  €   3,00
65+                                 €    7,00

Inschrijving;                     € 5,00
KNAF daglicentie;         € 35,00

Het autosportstadion "De Polderputten" is te vinden aan de Hanetangerweg 5a in Ter Apel. De races starten om 11:30 uur.

 

 

Finales NK & NNO ovalracing tijdens Internationaal Speedweekend op 3 & 4 oktober in Ter Apel
- Met grote deelname uit Engeland en Schotland in de 2.0 litre Hotrods-

Ter Apel- Het ovalracingseizoen 2015 is bijna ten einde. In het weekend van 3 & 4 oktober a.s. zullen de finale-races van zowel het Int. Nederlandskampioenschap als het NNO Clubkampioenschap in het autosportstadion “De Polderputten” gehouden worden. In nog geen enkele klasse zijn de kampioenen bekend, er zal dan ook tot de laatste meters worden gestreden om de felbegeerde punten voor deze titels.

Ook dit jaar wordt het NK Ovalracing 2015 weer afgesloten met een heus raceweekend, waarop twee dagen wedstrijden worden verreden. Op zaterdagmiddag 3 oktober zullen de races om 13:00 uur van start gaan en zullen alle klasses twee keer aan de start verschijnen. Op zondag 4 oktober wordt er om 12:00 uur gestart en zullen alle klasses nog eens drie keer ten tonele verschijnen. Alle races zullen nog meetellen voor de Nederlandse en NNO Club titels. Aan het einde van het programma zullen op zondagmiddag op het circuit meteen alle Nederlandse- en NNO Clubkampioenen worden gehuldigd.
 

Daarnaast heeft dit weekend een extra internationaal tintje. Het  staat namelijk rood omcirkeld op de kalender voor veel 2litre Hotrod coureurs. Het is namelijk opgenomen in de overvolle racekalender van de Britse ovalracing organisatie, Spedeworth Motorsport. Deze organisatie is sinds twee jaar de samenwerkingspartner van de Noord Nederlandse Ovalracing. Er zullen dan ook een tiental Britse coureurs de oversteek maken om in de 2litre Hotrodklasse met de ruim 15 continentale Duitse en Nederlandse coureurs de strijd aan te gaan. De inzet is hier naast de punten voor het Nederlands- en NNO Clubkampioenschap, de “Edwards Motorsport” National Championship titel die op zaterdag voor het eerst in de geschiedenis in Nederland zal worden verreden en de “Emming Motorentechniek” Dutch Open die op de zondagmiddag geprogrammeerd staat. 

junior

Boes heeft leiding stevig in handen
Tijdens de races in september wist Manon Boes uit Coevorden het gat met de concurrentie in de “Schluter Motorsport” juniorenklasse te vergroten. Door alle vier de races te winnen scoorde ze de maximaal haalbare 80 punten en heeft ze haar voorsprong op directe concurrent Roy Meijering met 26 punten weten te vergroten. Met het finale weekend in zicht is de voorsprong inmiddels opgelopen tot 34 punten. Maar met vier heats en een finale in het vooruitzicht kan er nog van alles gebeuren. Lanie van den Bosch uit Rosmalen is opgeklommen naar een derde positie in het klassement. Het zou dus zo maar kunnen gebeuren dat de twee van de drie dames in de juniorenklasse dit seizoen het podium mogen gaan betreden.
 

1400

Ieder puntje is belangrijk in de Standaardklasse 1400
In de Standaardklasse 1400 zal tijdens het Speedweekend op 3 & 4 oktober om elk puntje gestreden moeten worden. In de strijd om de Nederlandse titel heeft Stefan Arends uit Ter Apel slechts één puntje voorsprong op de uit Scheerwolde afkomstige Rob Mulder. In de strijd om de derde positie gaat het in deze klasse tussen Ramon de Haan uit Stieltjeskanaal en Alfred van Klinken uit Valthermond. Zij zullen onderling gaan uitmaken wie de laatste trede van het podium mag gaan betreden.
 

standaard 2000

Standaardklasse 2000
Jordan Wolters uit Raalte was tijdens de wedstrijden in september weer terug nadat hij de race in juli miste door technische problemen tijdens de training. Met zijn zwarte Renault Clio maakte hij een sterke indruk en uiteindelijk wist hij evenveel punten te scoren als de leider in het kampioenschap, Kevin Zwiep. Maar door een betere klassering in de finale werd de uit Schoonoord afkomstige Kevin Zwiep wederom de dagwinnaar in de Standaardklasse 2000. Door technische problemen bij Danny Klein uit Musselkanaal kon hij helaas niet het gewenste resultaat halen en zag zijn achterstand in het kampioenschap op Zwiep groter worden. Toch staat hij nog altijd keurig op een tweede positie voor equipe Bos/Groen. Theo de Boer staat ondanks het missen van de wedstrijd in september nog steeds op de vierde positie in het tussenklassement. 

sport

Sportklasse
In de Sportklasse lijkt de buit binnen te zijn voor Djony Meijer uit Ter Apel. Hij scoorde de laatste races de maximum aantal te behalen punten waarmee hij de concurrentie op grote achterstand wist te zetten. Technische onvolkomenheden zouden alleen nog roet in het eten kunnen gooien. Equipe Luining/Koops staat momenteel tweede voor Lucas Wagt uit Hoogersmilde en Andre de Boer uit Schoonoord. Zij zullen met elkaar de prijzen gaan verdelen. 

super

Superklasse
Rene Teerink uit Halle is momenteel de sterkste coureur in de Superklasse. Hij wist dat kracht bij te zetten door vier keer glansrijk te winnen tijdens de voorlaatste wedstrijden van het seizoen. Nu de ontknoping van het kampioenschap eraan zit te komen blijft het constant presteren cruciaal. Een uitvalbeurt is cruciaal. Uwe Mundelein uit het Duitse Bochum volgt namelijk op slechts vier punten en hem zal er alles aan gelegen zijn de Nederlandse titel te pakken. De derde positie is stevig in handen van Frank en Gert Jan Schoonbeek die in equipe vorm met hun snelle VW Golf diesel dit seizoen al veel progressie hebben gemaakt. 

bmw

Kan Iwan Heins zijn titel prolongeren in de BMW klasse?
Met zestien punten voorsprong op Allard Boes zal Iwan Heins uit Schoonoord beginnen aan het raceweekend in Ter Apel op weg naar titel prolongatie in de BMW 325i Cup. Maar Allard Boes uit Vroomshoop is als coureur erg in vorm en liet afgelopen wedstrijd op het circuit in Lelystad een mooie tweede positie noteren tijdens het longtrack championship. Ook de huidige nummer drie in het tussenklassement van het Nederlandskampioenschap heeft het goed gedaan tijdens de laatste wedstrijd in Lelystad, zo wist de uit Spaarndam afkomstige Vincent Wempe de longtrack titel te veroveren.. Deze drie mannen zullen gaan uitmaken wie zich de Nederlands kampioen mag noemen in de BMW 325i Cup. 

6 sept

Spedeworth 2litre Hotrods
Voor de 2.0 Hotrods is het een bijzonder weekend. Stonden ze dit seizoen al regelmatig met  een goed gevuld deelnemersveld aan de start. Nu zullen ze door aanvulling van coureurs vanuit Engeland en Schotland voor het eerst het deelnemersaantal van ruim twintig gaan passeren. Op zaterdag gaan de mannen strijden om het ‘Edwards Motorsport’ National Championship. Terwijl ze op zondag gaan strijden om de ‘Emming Motors’ Dutch Open 2.0 Hotrods titel. Daarnaast zullen de coureurs tijdens deze races ook nog eens punten kunnen verzamelen voor het Int. Nederlandskampioenschap en het NNO kampioenschap. Er staat dus heel wat op het spel voor deze mannen. In de strijd om het Nederlandskampioenschap zitten Gerton Boes uit Coevorden en Frank Nohring, Martijn Vowinkel uit Ommen op de hielen. Ook Christian Baer en Dirk Albrecht zijn nog in de race voor deze titel. 


hotrod

National Hotrods
Het was in september werkelijk smullen tijdens de strijd om de EuroMaster titel bij de National Hotrods. Zeer fraaie “deurkruk aan deurkruk” gevechten op de snelle oval in het autosportstadion “De Polderputten” tussen allemaal zeer gedreven en ervaren coureurs maakt de National Hotrods wedstrijden adembenemend. In de strijd om de Nederlandse titel gaan Erik Emming uit Ter Apel en John van den Bosch uit Rosmalen aan de leiding. De zeer geroutineerde van den Bosch heeft de leiding momenteel in handen en heeft een voorsprong van 23 punten te verdedigen op Emming. Daarachter volgen Reimon Bos uit Noord Sleen, Patrick Caspers uit Kampen en Jeffrey Zwiep uit Schoonoord. Zij zullen ieder foutje van de leiders in het tussenklassement genadeloos gaan afstraffen. De uit Ter Apel afkomstige Harm Veenstra en Johan Sanders volgen op enige achterstand door dat zij door technisch malheur dit seizoen een wedstrijd moesten missen maar zij kunnen zeker nog gaan voor de dagprijzen. Zo schreef Sanders met zijn gloednieuwe Peugeot 206 cc tijdens de races in september al de dagfinale op zijn naam. 

Op zaterdag 3 oktober zullen de races om 13:00 uur van start gaan. Op zondag 4 oktober wordt dan het programma om 12:00 uur hervat en zullen aan het einde van de middag alle Nederlandse- en NNO Clubkampioenen Ovalracing 2015 in het autosportstadion “De Polderputten” worden gehuldigd.

Entreeprijzen Speedweekend 3 & 4 oktober Ter Apel

Volwassenen zaterdag 3-okt € 10,00
  zondag 4-okt € 12,00
  passé partout (weekendkaart) € 15,00
       
Kinderen t/m 14 jaar zaterdag 3-okt € 3,00
  zondag 4-okt € 3,00
  passé partout (weekendkaart) € 5,00
       
65+ zaterdag 3-okt € 7,00
  zondag 4-okt € 7,00
  passé partout (weekendkaart) € 10,00 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 31
 
 
logo spedeworth