Nieuws


Training zaterdag 30 maart
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
- Rennerskwartier niet toegankelijk voor auto's van aanhang en publiek
- Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Dus deelnemers juniorenklasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd.
- Aanvang training overige klasses 14:00 uur - 17:00 uur
- Kosten training € 10,- + € 5,- inschrijfgeld (bij inschrijving training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van zondag 31 maart a.s.
- KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten.
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a)
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunt u en de organisatie de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken.

Wedstrijden zondag 31 maart  (1e paasdag)
- LET OP: Mylaps MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!!
- 7.00 uur; Alle overnachters rennerskwartier worden gewekt voor aanschaf van entreebewijs + overtollige auto’s uit rennerskwartier verwijderen
- 8.00 uur; Ingang circuit & rennerskwartier open, iedereen koopt entreebewijs.
- 8.15 uur tot 09.30 uur; Inschrijfbureau geopend op het circuit ( “de Pitspub”),
KNAF (dag) licentie verplicht. Transponder meenemen naar inschrijfbureau!!!
- 8.30 uur – 10.30 uur; Technische- en veiligheidskeuring auto’s op de baan. Let op; de coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen pakket van helm en veiligheidskleding (balaclava, nekband Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring.
- 11.30 uur; Verplichte rijdersbriefing
- 11:45 uur; Shake-down training EuroMaster of BriSCA F2
- 12.00 uur; Start wedstrijden
- Deelname door de volgende klasses; “Schlüter Motorsport” Juniorenklasse, Standaardklasse 1400, Standaardklasse 2000, Sportklasse, Superklasse, BMW 325I E36 CUP en “Lenssen Motorsport” EuroMaster of BriSCA F2)
- Een half uur na afloop van de races vindt de prijsuitreiking van het dagklassement plaats in de kantine.

 

Ter Apel- De extra training van aanstaande zaterdag 23 maart a.s. voor deelnemers aan het NK Ovalracing 2013 in het autosportstadion "De Polderputten" zal gewoon doorgang vinden. Wel zullen de coureurs er rekening mee dienen te houden dat het terrein vanwege de weersomstandigheden nog niet in ideale condities verkeerd. Om zoveel mogelijk ruimte in het rennerskwartier voor onze coureurs en hun materieel te hebben is het rennerskwartier niet toegankelijk voor auto’s van aanhang en publiek. We verzoeken u als NNO Ter Apel hierin nadrukkelijk om u medewerking.

Extra Training zaterdag 23 maart
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
- Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Dus deelnemers juniorenklasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd. Het verplichte examen van de nieuwkomers bij de junioren start om 11:00 uur.
- Aanvang training overige klasses 14:00 uur - 17:00 uur
- Kosten training € 10,- (bij inschrijving training te voldoen)
- KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten.
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a)
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunnen wij als organisatie en u als coureur de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken.

 

Ter Apel/Lelystad- Ook in 2013 zal de NNO in samenwerking met de NOV naast hun eigen kampioenschappen een extra kampioenschap organiseren voor de BMW 325i e36 klasse. Op ieder circuit zullen drie wedstrijden meetellen voor de NNO-NOV BMW CUP 2013. Aan het einde van het seizoen liggen er mooie prijzen te wachten op de deelnemers. In tegenstelling tot voorgaand seizoen zal de finalewedstrijd in Ter Apel worden verreden.

De wedstrijden die meetellen voor deze Cup zijn; 

31  maart Ter Apel
21 april Lelystad

16 juni Lelystad
30 juni Ter Apel

15 september Lelystad
29 septemper Ter Apel (Finale NNO-NOV BMW CUP + prijsuitreiking)

De NNO-NOV BMW CUP wordt mede mogelijk gemaakt door NNO Ter Apel, NOV Lelystad, VVAS Valthermond.

bmw cup

 

Technische/veiligheid aandachtspunten NK Ovalracing seizoen 2013
 

Bij de start van een nieuw NK Ovalracing seizoen is het van belang om de puntjes op de ‘i’ te zetten, hierbij dan ook enkele aandachtspunten; 

 • Let op rijhoogte van de auto dient conform reglement te zijn
 • Racegordels kennen een maximale levensduur, let op het verstrijken van deze datum (zie labels)
 • Raamnetjes dienen aan de rolkooi bevestigd te zijn en dus niet aan de deur.
 • MyLaps AMB MX transponders dienen op 180 cm, vanaf het voorste deel van de auto, zo laag mogelijk op de bodem gemonteerd te zijn. De transponder dient zonder tussenkomst van staal zijn signaal naar beneden kunnen stralen. Transponders ook tijdens training monteren, dit om de werking van transponder en systeem zo goed mogelijk te kunnen testen. De NNO heeft nog slechts 2 huurtransponders tot haar beschikking. Draag er dan ook zorg voor dat u zelf in het bezit bent van een Mylaps AMB MX transponder; Mylaps Sport Timing
 • De geluidsnorm die gehanteerd wordt is 90 DB(a), de metingen vinden tijdens de trainingen en wedstrijden plaats.
 • Accupolen dienen afgedekt te worden
 • Banden & wielen dienen volledig afgedekt te worden door de spatbordrand (let op voorschriften maximale breedte)
 • Alle deelnemende auto’s dienen vanaf het seizoen 2013 voorzien te zijn van een afneembaar stuur. De minimale afstand tussen het stuur en het bovenlichaam van de coureur dient tenminste 30 cm te zijn.
 • Draag zorg voor een geldige KNAF licentie Ovalracing 2013
 • Monteurs die zich op het circuit willen begeven voor het meten van de bandentemperatuur, meteen na de wedstrijd, dienen een brandvertragende overall te dragen.
   
 • In 2013 zal er in alle klasses gewerkt worden met een neutralisatie mogelijkheid door de wedstrijdleiding. Hier wordt bij de Stockcar Formule 2, Superklasse en Hotrods al langer mee gewerkt. Alle baanposten zullen de gezwaaide gele vlag overnemen van de wedstrijdleiding als de race wordt geneutraliseerd door een gevaarlijke situatie. De startcar zal de raceleider opvangen en de start vrijgeven als de wedstrijdleiding het circuit vrij geeft. 
   
 • In 2012 is al besproken met de coureurs van de Superklasse dat de zgn. ‘Raceciever’ ook gebruikt gaat worden bij alle reguliere wedstrijden van de Superklasse in 2013. Alle coureurs die actief zijn bij de Hotrods zijn al in het bezit van een dergelijk communicatiesysteem. Dit systeem maakt 1-weg communicatie van de wedstrijdleiding met de coureurs mogelijk. Bij dergelijke hoge snelheden en het te verwachten volle startveld verhoogd dit duidelijk de veiligheid. Superklasse coureurs die nog niet in het bezit zijn van een dergelijke raceciever kunnen zich melden bij de NNO via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. , we hebben contact met een aantal leveranciers en helpen u graag verder.
 

Extra trainingsmogelijkheid zaterdag 23 maart

Ter Apel- Ook in dit jaar, in de aanloop van een nieuw Nederlands kampioenschap Ovalracing, zal er voor de coureurs weer de gelegenheid zijn voor een extra trainingsmoment. Op zaterdag 23 maart a.s. zal er een extra trainingmiddag zijn in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. De training is toegankelijk voor deelnemers aan het NK Ovalracing 2013. Coureurs dienen in het bezit te zijn van een KNAF (dag-)licentie Ovalracing 2013. De training is vanaf 13:00 uur tot 14:00 uur uitsluitend voor de juniorenklasse, de overige klasses kunnen vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur hun rondjes maken. Het rennerskwartier is vanaf omstreeks 12:45 uur geopend.

Voor nieuwkomers in de juniorenklasse is er op 23 maart de gelegenheid om het verplichte examen af te leggen. Het theorie-examen, is van 11:00 uur tot 12:00 uur, aansluitend zal het praktijkexamen op het circuit plaats vinden. Nederlandse junioren dienen vooraf hun KNAF licentie bij de KNAF aan te hebben gevraagd. Op zaterdag 30 maart zal deze gelegenheid nogmaals worden geboden. Nieuwkomers in de juniorenklasse die willen  deelnemen aan dit examen dienen zich te melden bij de NNO via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Let op, deze extra trainingsdag zal alleen plaats vinden als de weer- en terreinomstandigheden het toelaten. Hou dan ook de website van de NNO in de gaten voor het laatste nieuws.

 
<< Start < Vorige 41 42 43 44 45 Volgende > Einde >>

Pagina 43 van 45
 
 
logo spedeworth