Nieuws


Ter Apel – Op zondag 31 maat gaat alweer een nieuw seizoen ovalracing van start. Na een lange winterstop gaan de vele coureurs uit binnen- en buitenland strijden om de NK titels in de diverse klasses over zes wedstrijden op het circuit de Polderputten in Ter Apel. Met goed gevulde raceklasses en daarmee sterke deelnemersvelden belooft het wederom een spectaculair seizoen te worden. Ook dit jaar staan naast alle deelnemende klasses van het NK Ovalracing ook telkens een zgn. contact-klasse op het programma. Hiermee komt de organisatie tegemoet aan een duidelijke behoefte van het publiek, een combinatie van fullspeed races van de non-contact klasses afgewisseld door een klasse waarbij onderling contact tussen de auto’s is toegestaan, dit draagt zorg voor een compleet en zeer spectaculair autosportprogramma met voor ieder wat wils. Tijdens de seizoensopener zullen de spectaculaire Saloon Stockcars hun opwachting maken, Zij zullen dit seizoen drie keer aan het programma worden toegevoegd. Daarnaast zullen ook de Bangerstox tijdens de reguliere ovalraces drie maal te gast zijn. Nieuw is dit seizoen de strijd om de Gouden Helm bokaal in elke klasse. Zo hebben de coureurs naast de strijd om het kampioenschap nog een kans om een prijs binnen te halen. Tijdens de races op zondag 31 maart zullen de Junioren als eerste om deze prijs gaan strijden.

Gouden Helm Trofee Juniorenklasse
Uit het duitse Mönchengladbach afkomstige Fabian Baer wist afgelopen seizoen overtuigend de titel in de Juniorenklasse binnen te halen. Met een nieuw seizoen voor de boeg staat iedereen weer op nul en zullen deze jongelingen die erg aan elkaar gewaagd zijn volop gaan strijden. Naast de eerste punten voor het kampioenschap zal er ook gestreden gaan worden om de Gouden Helm titel. Jana Kuper uit Rutenbrock zal met een nieuwe bolide aan de start verschijnen. Nieuw in de Juniorenklasse is Tim Klose, hij zal zijn debuut op het Ter Apeler asfalt gaan maken.

Deelnemersveld Rookie Rods is aan het groeien 
Na het eerste succesvolle jaar zet de groei in het deelnemersveld door in de Rookie Rods. Het belooft dat ook een spectaculaire strijd om de titel in deze klasse te worden. Zo bouwt Stefan Arends een nieuwe Peugeot 106 op om zijn derde plek van vorig jaar te gaan verbeteren. Naast Jesse van den Akker zal ook broer Niek van den Akker uit het Brabantse Nuland het hele seizoen aan de start staan. Vorig seizoen was Raymond Kuiper nog actief in de BMW Cup, hij zal in de loop van dit seizoen de overstap maken naar de Rookie Rods. Ovalracing debutanten in de Rookie Rods zijn dit seizoen Jurgen Lubbinge, Miron van Veenen en Jos Hulsebos. Sander van der Heijden is de regerend Nederlandskampioen, maar zal dus behoorlijk meer concurrentie kunnen verwachten dit seizoen.

BMW CUP
De BMW Cup is de enige merkencup binnen het ovalracen. Vorig seizoen wist Iwan Heins uit Schoonoord in deze klasse te domineren. Hij wist over het hele seizoen alle races te winnen, iets wat de concurrentie dit seizoen zal willen voorkomen. Marco Bontjer uit 2e Exloermond is terug van weggeweest. Na afgelopen seizoen één wedstrijd te hebben gereden zal hij nu vanaf de seizoensstart aanwezig zijn.

Op zoek naar een nieuwe kampioen in de Standaardklasse 2000
In de Standaard 2000 zullen we regerend Nederlands Kampioen Danny Bos niet terug zien aan de start. Wel zullen we een andere voormalig Nederlands kampioen in de Standaard 2000 terug gaan zien op de Polderputten. De in het overijsselse Kampen woonachtige Patrick Caspers maakt na drie seizoenen afwezigheid in de loop van dit seizoen zijn comeback binnen het ovalracen. Het is in deze klasse vooral een strijd tussen de Honda’s en de Renault Clio’s. Michel van der Zwaag heeft de winter gebruikt om een nieuwe Honda op te bouwen voor dit seizoen, zijn doel is dan ook om de tweede plaats van afgelopen seizoen te verbeteren.

2.0litre Hotrods, spannende races op de korte baan 
Veel auto’s strijdend om elke meter op de korte baan. Dat zijn de kenmerken van de spectaculaire 2.0 Hotrod klasse. Ook dit seizoen mogen we wederom een groot deelnemersveld verwachten. Justin Albrecht maakt de overstap vanuit de Juniorenklasse en zal tegen zijn vader, #90 Dirk Albrecht, gaan strijden. De meeste racefans in Ter Apel zullen Klaas de Boer uit het Noord Hollandse Assendelft nog wel kennen, na vele titels binnen te hebben gehaald in de Juniorenklasse en Standaardklasse 2000 is hij nu terug in de 2.0 Hotrod klasse. En vanuit de stockcar F2’s maakt Joey Veenstra de overstap naar de 2.0 Hotrods. Ook Gerton Boes staat weer aan de start, zijn eigenbouw Peugeot 106 is klaar voor seizoen 2019.

National Hotrods
Reimon Bos uit Noord Sleen zal de Nederlandse titel gaan verdedigen bij de National Hotrods. Bij deze snelle mannen zal John van den Bosch tijdens de seizoensopener de grote afwezige zijn. Hij verkocht afgelopen winter zijn Peugeot 206 aan Niek Damstra. Vervolgens werd er uit Engeland een gloednieuwe Ginetta gehaald. Momenteel is het team druk bezig om deze nieuwe bolide op te bouwen. Ze hopen dan ook op Eerste Paasdag weer aan de start te staan. Toon Moorman uit het Brabantse Oisterwijk heeft zijn Ford Fiesta ingeruild voor een VW Corrado. Christian Simon uit Bottrop heeft dit seizoen ook de beschikking over een nieuwe VW Corrado. Daarnaast zien we ook Mark Teuben, na een groot aantal wedstrijden afwezig te zijn geweest, dit seizoen weer aan de start. En tevens heeft Tonnie Hendriks met zijn snelle Peugeot 206 laten weten ook vaker naar Ter Apel af te reizen.

Gastklasse; 2litre Saloon Stockcars
De 2litre Saloon Stockcars zijn een groot succes in Nederland. Met een snel groeiend deelnemersveld en veel verschillende circuits waar de coureurs actief zijn is het voor velen een interessante klasse. Deze contactklasse liet vorig seizoen al vele mooie races zien op het circuit in Ter Apel. Dit seizoen zullen ze wederom drie maal aan de start staan. Naast hun aanwezigheid tijdens de openingsraces zullen ze ook tijdens de beide racedagen van het Speedweekend (31 augustus & 1 september) en tijdens de finaleraces op zondag 29 september.

Snelle kanonnen bij de SuperRods
In de SuperRods zijn weinig beperkingen in het reglement wat zorgt voor een grote diversiteit aan auto’s. Nieuw is Randy Woppenkamp uit Ter Apel, na actief te zijn geweest in de Standaard 1400 en de Standaard 2000 gaat hij het nu dus proberen in de SuperRods. Kevin en Jeffrey Zwiep keren ook terug binnen het ovalracen, zij hebben dit seizoen de beschikking over de snelle VW Golf met dieselkrachtbron van de Gebroeders Schoonbeek. Mannen als Andre de Boer, Edward Jan Walsma, Jappie Nicolai en Haci Odemis zullen dit seizoen er ook weer vol voor gaan.

De ovalraces starten zondag 31 maart a.s. om 12:00 uur in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel.
 

De volgende races zullen plaats vinden op zondag 21 april (1e paasdag) a.s. Dan zullen ook de Bangerstox weer aan de start staan en ongetwijfeld een hoop coureurs die vandaag nog schitterden door afwezigheid omdat hun auto’s nog niet gereed waren voor vandaag. Tevens wordt dan naast de punten voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing ook gestreden om de Gouden Helm Trofee in de BMW-CUP.

 

Extra vrije training zaterdag 23 maart 
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open

- Let op; Rennerskwartier niet toegankelijk voor auto's van aanhang en publiek 
- Aanvang training alle klasses 13:00 uur - 17:00 uur, deelnemers uit de juniorenklasse trainen gezamenlijk in een separate groep, gedurende de hele training.
- Kosten training € 10,- 
- NAB (dag) licentie verplicht, junioren vanaf 11 jaar, overige klasses vanaf 16 jaar.  
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a) 
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunt u en de organisatie de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken. Alleen op de training bestaat de mogelijkheid om te checken of de transponder werkt in de auto. Wanneer tijdens de wedstrijd blijkt dat de transponder niet werkt is de coureur verantwoordelijk en wordt hij dus niet geklasseerd.

Training zaterdag 30 maart 
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open

- Let op; Rennerskwartier niet toegankelijk voor auto's van aanhang en publiek 
- Aanvang training alle klasses 13:00 uur - 17:00 uur, deelnemers uit de juniorenklasse trainen gezamenlijk in een separate groep, gedurende de hele training.
- Kosten training € 10,- + € 15,- inschrijfgeld voor de wedstrijddag
- NAB (dag) licentie verplicht, junioren vanaf 11 jaar, overige klasses vanaf 16 jaar.  
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a) 
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunt u en de organisatie de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken. Alleen op de training bestaat de mogelijkheid om te checken of de transponder werkt in de auto. Wanneer tijdens de wedstrijd blijkt dat de transponder niet werkt is de coureur verantwoordelijk en wordt hij dus niet geklasseerd.

Wedstrijden zondag 31 maart  (1e serie races meetellend voor het Int. NK & NNO Kampioenschap Ovalracing 2019)
- LET OP: Mylaps MX TRANSPONDERS + Race Receivers VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!! 
- 7.00 uur; Entreeheffing alle overnachters rennerskwartier  + overtollige auto’s uit rennerskwartier verwijderen 
- 8.00 uur; Ingang circuit, hoofdkassa & rennerskwartier open. 
- 8.15 uur tot 09.30 uur; Inschrijfbureau geopend op het circuit ( “de Pitspub”), 
NAB (dag) licentie verplicht. Inschrijving is € 15,-. 
Transponder meenemen naar inschrijfbureau!!!
- 8.30 uur – 11.00 uur; Technische- en veiligheidskeuring auto’s op de baan. Alle deelnemende auto's dienen voor 10:00 uur op het circuit te zijn aangeboden voor de Technische Keuring! De coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto, inclusief NNO logboek 2019, aan te bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen pakket van helm en veiligheidskleding (balaclava, nekband Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring. 
11.30 uur; Verplichte rijdersbriefing 
± 12.00 uur; Start wedstrijden 
- Deelname door de volgende klasses; “Schlüter Motorsport” Juniorenklasse (Gouden Helm Trofee), Rookie Rods, Standaardklasse 2000, SuperRods met divisie Sport en Super, National Hotrods, BMW 325I E36 CUP, Spedeworth 2.0 litre Hotrods en als gastklasse de Saloon Stockcars.
- Alle coureurs (m.u.v. Saloon Stockcars) dienen in het bezit te zijn van een zgn. "Raceceiver" voor communicatie tijdens de races tussen wedstrijdleiding en coureurs.
- Alle klasses rijden twee manches en finale.
- Een half uur na afloop van de races vindt de prijsuitreiking van het dagklassement plaats in de kantine.

 

NAB licentie 2019
Deelnemers aan de ovalraces in Ter Apel dienen in het bezit te zijn van een NAB licentie. 

Om op tijd in het bezit van een NAB-rijders licentie 2019 te komen, dien je bijgaand formulier volledig (en duidelijk) in te vullen en tezamen met een recente pasfoto (alleen pasfoto toevoegen bij eerste licentieaanvraag) in te leveren bij /langs te brengen bij/op te sturen naar:   

NNO Ter Apel,
t.a.v. dhr. J.H. Wolbers (penningmeester)
Zevenster 5
9561 DG Ter Apel 

Coureurs hoeven in principe geen medische keuring meer ondergaan, mits op alle categorieën op het licentieformulier met “nee” geantwoord kan worden.  

Ook dien je als coureur het verschuldigde bedrag van € 130,00 NAB licentiegeld direct over te maken op: 
 

bankrekening NL 10 ABNA  048 24 68 971
t.n.v. NNO Ter-Apel
onder vermelding van: “licentiegeld 2018 + je eigen naam”.  

Je kunt ook het formulier (+ eventuele pasfoto) met het evt. verschuldigde geld ook langsbrengen iedere zaterdagmorgen tussen 07.30-12.00 uur op circuit de Polderputten bij het NNO bestuur.  

Wanneer iedereen dit doet vóór 1 februari 2019, zorgen wij er voor dat je licentie op de eerste trainingsdag (23/30 maart) /wedstrijddag (31 maart) gereed ligt op het inschrijfbureau. Of naar behoefte eerder, wanneer er op andere NAB circuits wordt deelgenomen. Let op, licenties worden alleen aangemaakt als het formulier volledig is ingevuld en de betaling van het licentiegeld is voldaan. Met deze NAB licentie kun je dan naast de wedstrijden van de NNO ook op alle andere bij de NAB aangesloten clubs en circuits (Lelystad, Emmen, St. Maarten, Kollum, Blauwhuis, Texel) terecht. 

Coureurs kunnen ook nog steeds een daglicentie aanschaffen voor een training/wedstrijd. Het aantal daglicenties per seizoen is onbeperkt. 

De kosten voor een NAB daglicentie zijn € 50,00 per wedstrijd. 

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, schroom dan niet en bel/mail ons, dan zullen we proberen je op korte termijn een antwoord/oplossing te geven. 

BESTUUR NNO TER APEL

 

Het ovalracingseizoen 2018 zit erop, met zes ovalracing evenementen en de afsluitende autocrossdag hebben we een fraai seizoen autosport in Ter Apel afgesloten. Op zaterdag 1 december a.s. zal in de kantine van autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel de jaarlijkse feestavond met prijsuitreiking en live-muziek plaats vinden.

Daarnaast zijn ook de wedsrijddata voor 2019 bekend. Extra gastklasses (Bangerstox, Saloon Stockcars etc.) zullen de komende weken worden toegevoegd aan de kalender. Let op, het ovalracingseizoen 2019 start niet zoals normaal gesproken met de paasraces, maar al drie weken eerder op zondag 31 maart. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zal er op zaterdag 23 maart extra getraind kunnen worden.

:: Zondag 31 maart (Seizoensopener)
Int.  N.K. & N.N.O.

:: Zondag 21 april (1e Paasdag)
Int.  N.K. & N.N.O.

:: Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag)
Int.  N.K. & N.N.O.  

:: Zondag 23 juni
Int.  N.K. & N.N.O.  

:: Zaterdag 31 augustus & Zondag 1 september (SPEEDWEEKEND 2019)
Int. N.K. & N.N.O. 
+ EuroMaster of National Hotrods
+ Dutch Open 2.0 Hotrods

:: Zondag 29 september
FINALES Int. N.K. & N.N.O. 

:: Zondag 13 oktober
Autocrossdag
+ Bangerstox & Caravan-race

 

Via onderstaande link van Mylaps (Speedhive) zijn de uitslagen en het dagklassement (championship) terug te vinden van de autocrossdag 2018.

Uitslagen autocrossdag Ter Apel 14 oktober 2018

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 42
 
 
logo spedeworth