Nieuws


Het bezoeken van de 'TOYOTA LOUWMAN VEENDAM' AUTOCROSS-DAG in Ter Apel op zondag 17 oktober is mogelijk met tickets die gekocht zijn in de online voorverkoop. 

Tickets zijn via onderstaande link te koop, via onze partner in de ticketing, Eventree. 

Update: Een CoronaCheck is niet noodzakelijk. Deze activiteit valt onder de categorie amateursport wedstrijden. Hier is een CoronaCheck niet noodzakelijk. Ook is het niet meer nodig om de 1,5 meter afstand te houden en het verplicht zitten is tevens niet meer van toepassing.


>>TICKETS TOYOTA LOUWMAN VEENDAM AUTOCROSS-DAG, ZONDAG 17 OKTOBER 2021 - TER APEL -<< 

 

Groots spektakel, unieke mogelijkheid, autocrossers op het ovale asfalt!!! 

Ter Apel- Op zondag 17 oktober 2021 zal de inmiddels traditionele jaarlijkse autocrossdag in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel weer op het programma staan. Het ovale asfalt van “De Polderputten” zal dan opnieuw het strijdtoneel zijn voor een groot aantal deelnemers die normaliter uitkomen in de autocross. Dit evenement mag jaarlijks steeds meer coureurs en racefans verwelkomen. Het is dan voor velen ook een dag om naar uit te kijken en een unieke kans voor de coureurs uit de autocross om met je racewagen eens op een andere ondergrond dan normaal gesproken actief te zijn.

Ook dit jaar zal het evenement weer doorspekt zijn met spanning, sensatie en vooral spektakel. Om het publiek een zo gevarieerd mogelijk programma te kunnen bieden hebben we uit alle sectoren van de autocross wel een klasse aan de start staan. Kortom voor elk wat wils. De races zullen om 11:30 uur beginnen.

Als klapstuk van de dag gaan we het evenement ook dit jaar weer spectaculair afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen. Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de reguliere races. De caravan dient (vooraf reeds thuis) compleet ontdaan te worden van het volledige interieur.(anders wordt u niet toegelaten tot het terrein) De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnen verstevigd worden met een kruislingse constructie van houten panlatten (22 x 42mm). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken doormiddel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. Er dient een minimaal aantal deelnemers te zijn om deze caravan-race door te laten gaan. Vooraanmelding is dan ook verplicht. Dit kan bij de N.N.O. via  het online inschrijfformulier op www.ovalracing-terapel.nl 

Vooraanmelding/Inschrijving
Ook dit jaar dienen de deelnemers van alle klasses gebruik te maken van de voorinschrijving. Dit kan door middel van de NNO website, www.ovalracing-terapel,  waar het digitale formulier ingevuld en verstuurd kan worden naar de organiserende NNO. Er dienen per klasse minimaal 12 inschrijvers te zijn. Maar ook gelden er voor alle klasses een maximaal aantal inschrijvers. En iedere deelnemer kan met  één auto slechts in één van de klasses deelnemen, om zoveel mogelijk coureurs de gelegenheid te geven om deel te nemen aan de autocrossdag.

Let op, ook dit jaar is voor alle klasses van de autocrossdag het gebruik van een Mylaps MX transponder (oranje versie) verplicht. Bij de online inschrijving vragen we je transpondernummer in te vullen. In ieder geval als je mee wilt dingen naar een plek in de finale per klasse en een positie in de eindklassering. Het met het blote oog en hand registreren van de uitslag is met de grote deelnemersvelden niet meer te doen. Bij steeds meer autocross-evenementen heeft deze transponder inmiddels zijn intrede gedaan.

Standaardklasse tot 1400 cc    
(Conform NAB reglement; ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse tot 1600 cc    
(Conform NAB reglement; geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse tot 2000 cc 
(Conform NAB reglement; maximaal 4 cilinders, geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.) 

Toerwagenklasse                                 
(Conform NAB reglement; opgevoerd en/of boven 2000 cc of meer dan 4 cilinders, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete, absoluut geen verstevigde carrosserie)

Vrije Standaardklasse             
(Conform NAB reglement; verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is toegestaan)

Rodeoklasse

(conform NAB reglement; standaard auto van minimaal 900kg en maximaal 1600kg. Gemeten bij het verlaten van de baan en zonder coureur. De auto dient voorzien te zijn van een stalen dak. Jeepachtige auto, vierwiel aangedreven auto, open carrosserie (cabrio / softtop) en auto met zelfdragend chassis zijn niet toegestaan. De auto mag, absoluut niet verstevigd worden op welke wijze dan ook. De auto dient uitgerust te zijn met een standaard motor, behorend bij het merk. De motor heeft maximaal 6 cilinders en maximaal 4 kleppen per cilinder)

Bangerstox
(Conform NAB reglement; Ook dit jaar zullen de populaire en spectaculaire Bangerstox weer als gastklasse aan het programma worden toegevoegd.  De NAB/NNO reglementen zullen dan ook gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races. Let op, alleen de deelnemers met een Mylaps MX transponder worden opgenomen in de uitslag en het dagklassement.

Alle auto’s in alle klasses dienen op straatbanden (met ‘e’ keurmerk) te rijden. De auto’s moeten verder wat betreft veiligheid voldoen aan de gestelde eisen zoals afgelopen jaren. Dit betekent o.a. goede roll-bar, brandvertragende overall, brandvertragende onderkleding, nekband, handschoenen, minimaal een 5-puntsgordel en een goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige NAB-licentie 2021 te hebben. Of een NAB daglicentie!

Licenties zijn sinds dit seizoen niet meer op het circuit verkijgbaar, maar uitsluitend via de website van de NAB (https://www.nederlandseautosportbond.nl/licentie/licentie-aanvragen) En denk aan het geluid: max 95 dBA. Auto’s dienen dus voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat.

Deelnemers mogen met één auto, slechts in één klasse deelnemen, dit om zoveel mogelijk coureurs de kans te geven aan dit spektakel te kunnen deelnemen (m.u.v. de caravan-race)

Inschrijfgeld;
€ 25,- per auto, per klasse. 
Eventuele NAB daglicentie; € 65,-.(alleen vooraf via de website van de NAB)

Update; Corona-Check
In tegenstelling tot eerdere berichten is een CoronaCheck bij de ovalraces op zondag 3 oktober (Finales NK Ovalracing) en de autocrossdag op zondag 17 oktober nu niet meer noodzakelijk.

Deze activiteit valt nu onder de categorie amateursport wedstrijden. Hier is een CoronaCheck niet noodzakelijk. Ook is het niet meer verplicht om de 1,5 meter afstand te houden en het verplicht zitten is tevens niet meer van toepassing.

Tickets
Toegangstickets voor de autocrossdag kunnen alleen online voorafgaand aan het evenement gekocht worden. De ticketshop is te vinden op de website van de NNO. Tickets worden per mail toegezonden en kunnen worden geprint of vanaf de telefoon worden gescand. Alle bezoekers en deelnemers hebben een ticket nodig.

Online inschrijving vanaf nu geopend!!!

>>INSCHRIJFFORMULIER AUTOCROSS-DAG 17 OKTOBER 2021<<

Voor eventuele vragen/inlichtingen:

Noord Nederlandse Ovalracing, Ter Apel

e-mail;                 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Beste coureurs,

De verplichte online inschrijving voor de finale-races ovalracing, van zondag 03 oktober a.s., voor het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021 gaat van start. 

Op zondag 03 oktober a.s. staan alweer de finale-races op het programma voor: Juniorenklasse - Rookie Rods - Standaardklasse 2000 - BMW CUP – SuperRods - National Hotrods - 2.0 Hotrods - DSCDA Saloon Stockcars.

Update Corona-Check
In tegenstelling tot eerdere berichten is een CoronaCheck bij de ovalraces op zondag 3 oktober (Finales NK Ovalracing) en de autocrossdag op zondag 17 oktober nu niet meer noodzakelijk.

Deze activiteit valt nu onder de categorie amateursport wedstrijden. Hier is een CoronaCheck niet noodzakelijk. Ook is het niet meer verplicht om de 1,5 meter afstand te houden en het verplicht zitten is tevens niet meer van toepassing.

Tickets
Toegangstickets voor de finale-races kunnen alleen online voorafgaand aan het evenement gekocht worden. De ticketshop is te vinden op de website van de NNO. Tickets worden per mail toegezonden en kunnen worden geprint of vanaf de telefoon worden gescand. Alle bezoekers en deelnemers hebben een geldig ticket nodig.

Training
Op zaterdag 2 oktober kan er ook weer gewoon getraind worden van 13:00 uur tot 17:00 uur. Deelnemers ontvangen hiervoor een trainingskaart bij het circuit.

Het inschrijfgeld voor deze races is € 50 euro, per deelnemer, per klasse, inclusief training.
Het inschrijfgeld kan gewoon weer contant bij het arriveren bij het circuit betaald worden.

- € 13,00 voor volwassenen,
- € 3,50 voor kinderen t/m 14 jaar
- € 8,00 voor 65 plussers

Inschrijven kan via onderstaande link:

Inschrijfformulier Int. NK Ovalracing Ter Apel, zondag 03 oktober a.s.

 

Het bezoeken van de ovalraces in Ter Apel op zaterdag 11 en zondag 12 september is alleen mogelijk met tickets die gekocht zijn in de online voorverkoop. Ingeschreven coureurs ontvangen na inschrijving een link om hun weekendtickets voor zichzelf en teamgenoten te kopen.

Tickets zijn via onderstaande link te koop, via onze partner in de ticketing, Eventree. Let goed, er zijn zowel tickets per dag, als voor het gehele weekend te verkrijgen.

TICKETS SPEEDWEEKEND 11 EN 12 SEPTEMBER TER APEL


 

Beste coureurs,

De verplichte online inschrijving voor de 2e en 3e wedstrijd ovalracing, van zaterdag 11 en zondag 12 september a.s., meetellend voor het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021 gaat van start. 

In dit raceweekend staan de tweede en derde wedstrijd op het programma voor: Juniorenklasse - Rookie Rods - Standaardklasse 2000 - BMW CUP – SuperRods - National Hotrods - 2.0 Hotrods - SSCA Saloon Stockcars en als speciale gastklasse de Standaardklasse 2000 uit de autocross (conform NAC/ASG reglement, slicks niet toegestaan).

Daarnaast zullen de speciale titelraces worden verreden die al eerder gepland stonden voor deze ovalraces;

+ “Teuben Logistics” EuroMaster of National Hotrods

+ National Championship & “Emming Motors” Dutch Open 2litre Hotrods

+ Dutch Open Championship Saloon Stockcars 

We hanteren een maximaal aantal coureurs per klasse. Auto's dienen te voldoen aan het NAB/NNO reglement ovalracing 2021. Inschrijving betekend dus nog niet automatisch dat je op de deelnemerslijst staan. De races zullen plaats vinden onder de op dat moment geldende corona-regels, zoals 1,5 meter afstand houden, regelmatig handen wassen & desinfecteren en blijf thuis bij klachten! We verplichten coureurs en teamleden niet om een negatief testbewijs of vaccinatiebewijs te tonen. 

Deelname is uiteraard alleen mogelijk voor coureurs met een geldige NAB licentie 2021, of een NAB daglicentie. 

Overnachten op zaterdag 11 septemter is alléén mogelijk voor deelnemers en hun teamgenoten (coureur + max. 6). Iedere ingeschreven coureur kan dus maximaal 7 passe-partout kaarten kopen, waarmee ook overnacht kan worden. Uiteraard kunnen coureurs dus wel meerdere tickets kopen, maar deze personen kunnen niet overnachten bij het circuit. (uiteraard wel op campings, B&B’s en hotels in de directe nabijheid). Deze ticketverkoop start in de loop van deze week. 

De kosten voor deelname aan de wedstrijddag zijn iets hoger dan we gewend zijn, in verband met de beperkte capaciteit om publiek aanwezig te laten zijn en de hogere organisatiekosten ivm de corona-maatregelen en de handhaving daarop. Maar toch willen wij de drempel voor deelname zo laag mogelijk houden. We bieden dan ook hetzelfde tarief aan als bij de vorige wedstrijddag en trainingen, daarvoor kan nu twee dagen deelgenomen worden.

 

- Deelname/Inschrijfgeld per klasse voor het gehele weekend:    50,- euro 

- Entree (ook voor coureurs);      20,- euro passe partout, of 13,- euro per dag voor volwassenen, 

                                                    5,- euro passe partout, of 3,50 euro per dag voor kinderen t/m 14 

                                                    12,- euro passe partout, of 8,- euro per dag voor 65 plussers 

Betaling van inschrijfgeld (en nog eventuele NAB (dag-)licentie dient bij online inschrijving te gebeuren per bank, of voorafgaand aan de wedstrijddag contant bij het NNO bestuur. Op de wedstrijddag zelf kan niet meer betaald te worden. 

Inschrijven kan via onderstaande link: 

Inschrijfformulier Int. NK Ovalracing Ter Apel, zaterdag 11 en zondag 12 september.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 49
 
 
logo spedeworth