Nieuws


NK Ovalracing seizoen begint aan 2e helft op zondag 30 juni 

Ter Apel- Het is alweer tijd voor de vierde serie wedstrijden in de strijd om het Internationaal Nederlandskampioenschap ovalracing in Ter Apel. De coureurs zullen zo vlak voor de zomerstop erop gebrand zijn om zichzelf in een goeie uitgangspositie te brengen voordat in september de laatste twee races van het Nederlands kampioenschap in het autosportstadion “De Polderputten” op het programma staan.  

“Schlüter Motorsport” Juniorenklasse
Het is tot nu toe een heftig seizoen in de juniorenklasse. Er wordt gestreden op het scherpst van de snede en daarbij ontstaat wel eens contact tussen de jonge en veelal onervaren deelnemers. Niklas Klaka uit Gelschenkirchen en Yannick van de Sand uit het Duitse Essen hebben zich opgeworpen tot titelfavorieten waarbij de eerst genoemde momenteel de beste papieren in handen heeft. Sanne Klein uit Musselkanaal is de beste dame in het deelnemersveld, zij bezet de derde positie in het Nederlands kampioenschap. Maar ze wordt op de voet gevolgd door Manon Boes uit Coevorden die slechts een achterstand van zes punten heeft goed te maken.  

Standaardklasse 1400
In de Standaardklasse 1400 heeft Sven de Jong uit het Friese Gorredijk met zijn sterke optreden tijdens de laatste wedstrijddag zijn koppositie in het kampioenschap extra kracht bij gezet. Hij heeft een verschil van 22 punten weten te creëren op naaste belager Stefan Arends uit Roswinkel. Arends ziet op zijn beurt Rob Mulder in zijn achteruitkijkspiegel, het verschil tussen beide mannen is namelijk slechts twee punten. 

1400 30 juni


Standaardklasse 2000
De uit Assendelft afkomstige Klaas de Boer maakt tot nu toe een bijna perfect seizoen door in de Standaardklasse 2000. Hij liet tot op heden slechts vijf punten liggen en gaat met een voorsprong van achttien punten beginnen aan de vierde wedstrijd van het seizoen. Om te voorkomen dat De Boer verder uitloopt in de strijd om het kampioenschap zal de concurrentie vol aan de bak moeten. Equipe Sonnenberg/Zwiep en Ter Apeler Tom Brakels bezitten momenteel de overige podiumplaatsen. Zij mogen zich dit seizoen geen fouten meer permitteren om nog kans te maken op de titel in de Standaardklasse 2000. 

Sportklasse
Ondanks de groeiende concurrentie staat de uit Schoonoord afkomstige Kevin Zwiep na het behalen van drie dagzeges “gewoon” weer aan de leiding in de Sportklasse. Djony Meijer uit Ter Apel, de Duitse Thomas Grosse en Boelo Poppema uit Oude Pekela zijn de coureurs die het Zwiep lastig kunnen maken en om de overige podiumplaatsen strijden. Meijer is de voornaamste concurrent van Zwiep, hij heeft een achterstand van negen punten op de regerend Nederlands kampioen. Nu Thomas Grosse de snelle auto van Jacob Kap heeft overgenomen kan hij zich nog beter meten met de concurrentie. Kan hij een aanval doen op de NK titel? Kort daarachter is het Boelo Poppema. De ervaren coureur uit Oude Pekela heeft de taak ervoor te zorgen dat het podium in de Sportklasse niet een complete Honda aangelegenheid wordt. 

BMW 325i e36 CUP
Het is al een aantal keren gezegd maar de BMW Cup begint meer en meer de smaakmaker van het programma binnen de ovalraces te worden. Met de terugkeer van Christian Prutz uit Duitsland kwam het deelnemersaantal de afgelopen wedstrijd op dertien bolides. Helaas was zijn comeback vanwege een technisch mankement van korte duur. Ter Apeler Rob Fischer wist tijdens de voorgaande wedstrijddag zijn koppositie in de BMW Cup te verstevigen. Maar wat gaat er gebeuren nu hij niet meer over zijn huur auto kan beschikken? Equipe Suelmann/Boes en Tim Lutke Veldhuis uit Vroomshoop volgen op een kleine achterstand. In de drie huurauto’s van de organiserende NNO zullen wederom een aantal coureurs instappen om voor het eerst kennis te maken met deze spectaculaire vorm van ovalracing.

bmw cup 30 juni 

Superklasse
Het blijft een interessant duel in de Superklasse. Door puur naar de puntenstand te kijken kun je concluderen dat Brabander John van den Bosch andermaal een maatje te groot is voor zijn concurrenten. Hij is zeker de favoriet voor de titel zo halverwege het seizoen, maar hij krijgt het dit jaar zeker niet cadeau. Harm Veenstra jr. uit Ter Apel eindigde de laatste wedstrijddag slechts met één punt minder dan de uit Rosmalen afkomstige regerend kampioen. Achter de nummer één en twee in de tussenstand zijn de verschillen nog kleiner. Zo zijn er maar liefst vijf coureurs die na drie wedstrijden op slechts twaalf punten afstand van elkaar staan. Erik Emming uit Ter Apel voert het rijtje aan met kort daarachter Johan Sanders, Mark Teuben, Patrick Caspers, Ralph Verberkt en Uwe Mundelein. Daarnaast worden nog een aantal coureurs verwacht die dit seizoen nog niet eerder aan de start stonden, waaronder Lennard Schepers uit Hoogeveen met zijn brute oranje VW Golf uitgerust met hoogstaande dieseltechnologie.

superklasse 30 juni 

BriSCA F2
In de Stockcar Formule 2 klasse hebben de gebroeders Vowinkel uit Ommen zichzelf gebombardeerd tot titelfavorieten. Zo nam Sebastiaan tijdens de afgelopen wedstrijddag de volle buit mee naar Ommen door alle races te winnen en broer Martijn werd vier keer tweede. Tijdens deze races reed ook Pieter van der Beek uit het Limburgse Vlodrop een prima wedstrijddag. Deze jonge coureur werd zelfs derde in de finale van de Stockcar F2. Ter Apeler Niels Wubkes kwam met een compleet nieuwe F2 aan de start. De auto doorstond deze vuurdoop prima, al zal er hard gewerkt moeten worden om de juiste afstelling van de auto te vinden.

f2 30 juni

NL Driftseries
Naast het vaste programma zullen er tevens een aantal coureurs van de NL Driftseries aanwezig zijn om enkele driftdemo’s te showen aan het publiek. Deze spectaculaire tak van autosport wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Het is de kunst om met deze fraaie en van veel vermogen voorziene bolides in een gecontroleerde drift, zij aan zij over het circuit te gaan. Dit jaar zijn ze onder andere actief op het circuit van Zandvoort. Voor de autosportfans in Noord Nederland is het dan ook een unieke gelegenheid om deze coureurs eens full-speed in actie te zien.

drift 2 30 juni

De ovalraces beginnen zondag 30 juni a.s. om 12:00 uur in het autosportstadion “De Polderputten” aan de Hanetangerweg 5a in Ter Apel.

 

Training zaterdag 29 juni
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
- Rennerskwartier niet toegankelijk voor auto's van aanhang en publiek
- Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Dus deelnemers juniorenklasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd. Junioren die voor het eerst deelnemen dienen een KNAF licentie te hebben aangevraagd en een theorie- en praktijkexamen af te leggen op het circuit in Ter Apel. Hiervoor dient men zich vooraf aan te melden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. Deelname via een daglicentie is niet mogelijk in de juniorenklasse.
- Aanvang training overige klasses 14:00 uur - 17:00 uur
- Kosten training € 10,- + € 5,- inschrijfgeld (bij inschrijving training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van zondag 30 juni a.s.
- KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten.
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a)
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunt u en de organisatie de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken.

Wedstrijden zondag 30 juni
- LET OP: Mylaps MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!!
- 7.00 uur; Entreeheffing alle overnachters rennerskwartier  + overtollige auto’s uit rennerskwartier verwijderen
- 8.00 uur; Ingang circuit, hoofdkassa & rennerskwartier open.
- 8.15 uur tot 09.30 uur; Inschrijfbureau geopend op het circuit ( “de Pitspub”),
KNAF (dag) licentie verplicht. Transponder meenemen naar inschrijfbureau!!!
- 8.30 uur – 10.30 uur; Technische- en veiligheidskeuring auto’s op de baan. Let op; de coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen pakket van helm en veiligheidskleding (balaclava, nekband Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring.
- 11.30 uur; Verplichte rijdersbriefing
- 12.00 uur; Start wedstrijden
- Deelname door de volgende klasses; “Schlüter Motorsport” Juniorenklasse, Standaardklasse 1400, Standaardklasse 2000, Sportklasse, Superklasse, BMW 325I E36 CUP, BriSCA F2 en Demo’s NL Driftseries..
- Alle coureurs in de Superklasse dienen in het bezit te zijn van een zgn. "Raceceiver" voor communicatie tijdens de races tussen wedstrijdleiding en coureurs. (Verkrijgbaar via Hendriks Motorsport Baarlo)
- Een half uur na afloop van de races vindt de prijsuitreiking van het dagklassement plaats in de kantine.

 

Ter Apel- Hieronder de Mylaps.com links naar het dagklassement, de uitslagen en rondetijden van de manches en finales in de diverse klasses van de 3e serie races (2 juni) meetellend voor het Internationaal Nederlands- en NNO Clubkampioenschap Ovalracing 2013.

Uitslag NK Ovalracing 2 juni 2013 (short-track)

Uitslagen NK Ovalracing 2 juni 2013 (long track)

 

Training zaterdag 1 juni
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
- Rennerskwartier niet toegankelijk voor auto's van aanhang en publiek
- Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Dus deelnemers juniorenklasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd.
- Aanvang training overige klasses 14:00 uur - 17:00 uur
- Kosten training € 10,- + € 5,- inschrijfgeld (bij inschrijving training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van zondag 2 juni a.s.
- KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten.
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a)
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunt u en de organisatie de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken.

Wedstrijden zondag 2 juni
- LET OP: Mylaps MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!!
- 7.00 uur; Entreeheffing alle overnachters rennerskwartier  + overtollige auto’s uit rennerskwartier verwijderen
- 8.00 uur; Ingang circuit, hoofdkassa & rennerskwartier open.
- 8.15 uur tot 09.30 uur; Inschrijfbureau geopend op het circuit ( “de Pitspub”),
KNAF (dag) licentie verplicht. Transponder meenemen naar inschrijfbureau!!!
- 8.30 uur – 10.30 uur; Technische- en veiligheidskeuring auto’s op de baan. Let op; de coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen pakket van helm en veiligheidskleding (balaclava, nekband Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring.
- 11.30 uur; Verplichte rijdersbriefing
- 12.00 uur; Start wedstrijden
- Deelname door de volgende klasses; “Schlüter Motorsport” Juniorenklasse, Standaardklasse 1400, Standaardklasse 2000, Sportklasse, Superklasse, BMW 325I E36 CUP, BriSCA F2 en NHRRG CUP National Hotrods.
- Alle coureurs bij de National Hotrods en de Superklasse dienen in het bezit te zijn van een zgn. "Raceceiver" voor communicatie tijdens de races tussen wedstrijdleiding en coureurs. (Verkrijgbaar via Hendriks Motorsport Baarlo)
- Een half uur na afloop van de races vindt de prijsuitreiking van het dagklassement plaats in de kantine.

 

Ter Apel – Op zondag 2 juni staan alweer de derde serie wedstrijden om het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing op het programma. Net als alle overige wedstrijden om dit kampioenschap zullen ze ook vandaag plaatsvinden op het circuit “de Polderputten” in Ter Apel. Het seizoen wordt momenteel gekenmerkt door sterk groeiende deelnemersvelden en zeer spannende duels op het circuit. Veel meer kan de organiserende Noord Nederlandse Ovalracing zich niet wensen in haar 35e jubileum seizoen.

"Schutler Motorsport" Juniorenklasse
In de kop van de ranglijst in de Juniorenklasse is het momenteel een complete Duitse aangelegenheid. Niklas Klaka (Gelsenkirchen) voert momenteel de leiding in het klassement aan. Daarachter staan Yannick van de Sand (Essen) en Johannes Bonnarens (Lindloh) met evenveel punten op een gedeelde tweede plaats. De beste Nederlander is momenteel debutant Dennis van Veen uit Ter Apelkanaal, hem vinden we terug op de vijfde positie. Voor Manon Boes uit Coevorden en Philipp Bachor is het jammer dat ze de eerste wedstrijddag van het seizoen hebben gemist. Tijdens de laatste wedstrijddag gooiden zij hoge ogen door respectievelijk een tweede en zesde plek in het dagklassement te veroveren.

BriSCA F2
In de Stockcar Formule 2 klasse is de strijd momenteel erg interessant. De concurrentie is namelijk sterk aan elkaar gewaagd, dit blijkt wel uit het feit dat tijdens de afgelopen wedstrijddag maar liefst vier verschillende race winnaars vielen te noteren. In manche één ging de overwinning naar Peter Baer uit Monchengladbach, race twee was knap voor Helmut Laumen terwijl de derde manche naar de sterk rijdende Dirk Albrecht ging. Sebastiaan Vowinkel uit Ommen wist de finale naar zich toe trekken en klom zo op naar de vierde plaats in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap. Peter Baer is momenteel de leider in dit kampioenschap voor Dirk Albrecht en Martijn Vowinkel.

Standaardklasse 2000
De grote groep deelnemers in de Standaardklasse 2000 is een lust voor het oog van de racefans. Noord Hollander Klaas de Boer was andermaal de snelste in deze klasse en verstevigde daarmee zijn eerste positie in de tussenstand. Helmut Sonnenberg kan dankzij zijn sterke optreden tijdens de tweede wedstrijddag inmiddels de tweede positie bezetten. Hij verdrong Tom Brakels uit Ter Apel en Ruben Schans uit Eeserveen van hun tweede en derde positie. Voor Maarten de Boer en Jacob Timmer was het een minder succesvolle dag. Voor beiden kwam er een vroegtijdig eind aan de wedstrijddag met als resultaat veel schade aan hun bolides, hopelijk krijgen zij dit verholpen voor derde serie races.

BMW CUP
Met twaalf gelijkwaardige BMW’s toonden de coureurs in de BMW Cup weer aan hoe je “low budget“ in een zeer competitieve en aantrekkelijke klasse kunt deelnemen. De gevechten op de baan tussen de coureurs zijn het hele seizoen al geweldig om te zien. Een logisch gevolg van een groter deelnemersveld is dat er wel wat vaker contact is tussen de bolides. Als dit echter geen grote gevolgen heeft, komt dit de faire strijd alleen maar ten goede. Zoals de Engelsen, die deze vorm van autosport zo ongeveer hebben uitgevonden, zo prachtig zeggen; “rubbin is racing” en dus hoefde de
wedstrijdleiding niet in te grijpen. Rob Fischer uit Ter Apel heeft momenteel met zijn huurauto de leiding in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap in handen. Hij zal echter nog één keer dit seizoen een auto mogen huren. Wanneer hij deze leidende positie tot aan het einde van het seizoen wil behouden zal hij dus zelf over een auto moeten gaan beschikken. Daarnaast zal het deelnemersveld in deze klasse dit seizoen nog meer uitbreiding mogen verwelkomen. De strijd wordt daarmee dan ook nóg interessanter.

Standaardklasse 1400
Sven de Jong uit Gorredijk heeft in de Standaardklasse 1400 de leiding in handen weten te nemen. Na een sterk optreden tijdens de Hemelvaartsdagraces heeft hij een voorsprong van negen punten op Stefan Arends uit Ter Apel. Rob Mulder uit Scheerwolde volgt op slechts drie punten van Arends. Routinier Wim Haaijer uit Coevorden wist tijdens de afgelopen wedstrijddag een manche in deze klasse naar zich toe te trekken en bezit momenteel de vierde positie in het kampioenschap. Kan hij zich omhoog werken naar een podiumplaats?

Sportklasse
Kevin Zwiep uit Schoonoord is dan weliswaar de leider in de tussenstand van de Sportklasse, het tijdperk waarin hij redelijk eenvoudig  de overwinningen bij elkaar sprokkelde lijkt voorbij. Tijdens de tweede wedstrijddag wist hij met zijn “green machine” slechts in één manche de overwinning te pakken. De overige manches gingen naar Djony Meijer uit Ter Apel en Boelo Poppema uit Oude Pekela, die zelfs twee keer de volle score wist te pakken. Dat zorgt ervoor dat de complete top vijf op slechts dertien punten van elkaar staat, het belooft dan ook tijdens de derde serie wedstrijden een zenuwslopende aangelegenheid te worden. Voor team Ottens uit Stadskanaal en Jordan Wolters uit Appelscha was het tijdens de afgelopen wedstrijd hun vuurdoop voor de nieuwe auto’s. Zij hebben de eerste wedstrijddag goed doorstaan en zullen ernaar uitkijken de auto’s verder te optimaliseren om zo verder vooraan mee te strijden.

Superklasse
Net als tijdens de eerste wedstrijddag van het seizoen wist John van den Bosch uit Rosmalen ook tijdens de Hemelvaartsdagraces twee overwinningen en twee tweede plaatsen te scoren. Dankzij die twee overwinningen zijn de eerste prijzen voor dit seizoen alweer een feit. Daarbij komt nog eens het feit dat hij al meer dan twintig punten voorsprong heeft op de nummer twee in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap, Harm Veenstra jr uit Ter Apel. Daarachter zitten diverse coureurs dicht bij elkaar. Johan Sanders, Patrick Caspers, Mark Teuben en Erik Emming zitten binnen negen punten van elkaar. Wordt het dan wederom de strijd om de tweede positie die het meest interessant wordt? Of is er iemand die een aanval kan doen om Van den Bosch van zijn troon te stoten? Het is in ieder geval een feit dat door het groeiende deelnemersveld het steeds lastiger wordt voor de snelle deelnemers om zich telkens door het hele startveld te rijden om de eerste positie op te eisen.

NHRRG CUP National Hotrods
N
a wedstrijden op het Jaba circuit in Posterholt en Raceway Venray zullen de National Hotrods op 2 juni ook weer eens aan de start staan in Ter Apel. Het NHRRG kampioenschap, dat wordt verreden op de circuits in Posterholt, Venray en Ter Apel, waar de coureurs voor strijden is toe aan zijn vijfde ronde van het kampioenschap. Nu men met een mooi deelnemersveld de Supercup heeft verreden staan de Hotrods weer terug op de kaart. Hopelijk zullen de coureurs ook in grote getalen naar Ter Apel afte reizen om het succes van de races in Venray voort te zetten.

De wedstrijden van het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing zullen zondag 2 juni a.s. om 12:00 uur van start gaan in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel.

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 Volgende > Einde >>

Pagina 33 van 37
 
 
logo spedeworth