Nieuws


Beste coureurs,

Zoals tijdens de eerste wedstrijd Ovalracing is aangegeven is het voor de Nederlandse coureurs maximaal drie wedstrijden mogelijk om met een KNAF daglicentie te starten. Veel coureurs zullen na de wedstrijden van 29 mei de maximale drie keer gehaald hebben. Om teleurstellingen tijdens de wedstrijden van 29 juni of daarna te voorkomen is het van belang om zo spoedig mogelijk de aanvraag van een KNAF Ovalracing jaarlicentie te voltooien. Voor het aanvragen van een licentie dient u een medische keuring te ondergaan.

Via onderstaande link vindt u alle informatie. Voor slechts € 35,- euro is het mogelijk u medisch te laten keuren in uw eigen regio via Regelzorg Keuringen.

Voor meer informatie en aanvraagformulieren KNAF licentie Ovalracing 2014;  Klik hier

Voor meer informatie over de regionale medische keuring voor een KNAF licentie via Regelzorg Keuringen;  Klik hier

NNO Ter Apel

 

Training zaterdag 24 mei
- Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
- Let op; Rennerskwartier niet toegankelijk voor auto's van aanhang en publiek 
- Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Dus deelnemers juniorenklasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd. Junioren die voor het eerst deelnemen dienen een KNAF licentie te hebben aangevraagd en een theorie- en praktijkexamen af te leggen op het circuit in Ter Apel. Hiervoor dient men zich vooraf aan te melden via   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   
- Aanvang training overige klasses 14:00 uur - 17:00 uur 
- Kosten training € 10,- + € 5,- inschrijfgeld (bij inschrijving training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van donderdag 29 mei (hemelvaartsdag) a.s.
- KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten. 
- Denk aan de geluidsproductie van uw auto. Max. 90 db(a) 
- LET OP; Plaats uw Mylaps MX transponder ook tijdens de training in uw auto, zo kunt u en de organisatie de werking van uw transponder en uw rondetijden via Mylaps.com checken. Alleen op de training bestaat de mogelijkheid om te checken of de transponder werkt in de auto. Wanneer tijdens de wedstrijd blijkt dat de transponder niet werkt is de coureur verantwoordelijk en wordt hij dus niet geklasseerd.

Wedstrijden donderdag 29 mei (hemelvaartsdag)
-
Rennerskwartier geopend op woensdag 28 mei vanaf 19:00 uur. 
- LET OP: Mylaps MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!! 
- 7.00 uur; Entreeheffing alle overnachters rennerskwartier  + overtollige auto’s uit rennerskwartier verwijderen 
- 8.00 uur; Ingang circuit, hoofdkassa & rennerskwartier open. 
- 8.15 uur tot 09.30 uur; Inschrijfbureau geopend op het circuit ( “de Pitspub”), 
KNAF (dag) licentie verplicht. Transponder meenemen naar inschrijfbureau!!!
- 8.30 uur – 10.30 uur; Technische- en veiligheidskeuring auto’s op de baan. Let op; Per auto mag alleen de coureur + 1 monteur op het moment van keuring aanwezigheid zijn bij de auto. Zo kunnen de keurmeesters zonder veel afleiding de keuring zo zorgvuldig mogelijk uitvoeren. De coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen pakket van helm en veiligheidskleding (balaclava, nekband Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring. 
11.30 uur; Verplichte rijdersbriefing 
12.00 uur; Start wedstrijden 
- Deelname door de volgende klasses; “Schlüter Motorsport” Juniorenklasse, Standaardklasse 1400, Standaardklasse 2000, Sportklasse, "Race of Champions" Superklasse, National Hotrods, BMW 325I E36 CUP, BriSCA F2 en Spedeworth 2.0 litre Hotrods.
- Alle coureurs in de Superklasse & National Hotrods dienen in het bezit te zijn van een zgn. "Raceceiver" voor communicatie tijdens de races tussen wedstrijdleiding en coureurs. (o.a. verkrijgbaar via Hendriks Motorsport Baarlo)

- Een half uur na afloop van de races vindt de prijsuitreiking van het dagklassement plaats in de kantine.

 
Oproep aan BriSCA F2 coureurs; Helaas was het aantal inschrijvers in de BriSCA F2 klasse zo laag tijdens de ovalraces van 4 mei jl. dat de aanwezige coureurs met elkaar hebben besloten niet van start te gaan.

De organiserende NNO wil echter deze klasse nog wel graag de kans geven om op de asfalt short-track als vast onderdeel van het Int. NK Ovalracing actief te blijven. Momenteel lijken de deelnemersvelden bij de BriSCA F2 op het asfalt weer wat voorzichtig aan te trekken na een aantal wedstrijden met zeer magere startvelden. We gaan er van uit dat de BriSCA F2 coureurs die op het asfalt actief zijn ook met elkaar het aantal asfaltbanen waarop zijn hun hobby kunnen uitoefenen graag willen behouden.
 
We vragen de BriSCA F2 coureurs dan ook om zich voor de wedstrijden van donderdag 29 mei (hemelvaartsdag) in Ter Apel voor woensdag 28 mei aan te melden via de e-mail of telefonisch. ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 0599 413106) Deze vooraanmelding is voor de BriSCA F2 klasse dan ook verplicht, bij te weinig voorinschrijvingen zal de klasse opnieuw uit het programma worden gehaald.

Wellicht is het feit dat er een sponsor gevonden is die voor deze wedstrijd de kosten op zich zal nemen van de KNAF daglicentie voor velen een mooie gelegenheid om het circuit in Ter Apel eens zelf te ervaren. BriSCA F2 coureurs zonder KNAF jaarlicentie, krijgen dus deze wedstrijd de kosten van hun daglicentie gesponsord. 
 
Bestuur NNO Ter Apel
 

Ter Apel - Uitslagen van alle klasses, van zowel de manches als de finales en het dagklassement van de ovalraces van zondag 4 mei jl. zijn terug te vinden op Mylaps.com via onderstaande link.

In verband met het lage aantal inschrijvers in de BriSCA F2 klasse is in goed overleg met de aanwezige coureurs besloten om niet van start te gaan. Tijdens de volgende ovalraces op donderdag 29 mei a.s. (hemelvaartsdag) zullen ze echter weer gewoon op het programma staan (vooraanmelding voor deze klasse via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  echter verplicht)

Klik hier voor;
Uitslagen en rondetijden NK Ovalracing 4 mei Ter Apel

 

NOV-NNO BMW Cup 325i e36 2014

Lelystad/Ter Apel- Ook in het ovalracingseizoen 2014 wordt er door NOV Lelystad en NNO Ter Apel naast hun eigen kampioenschappen weer een gezamenlijk kampioenschap voor de BMW 325i e36 klasse georganiseerd. Met 20 inschrijvers tijdens de openingsraces in Ter Apel en 11 deelnemers tijdens de tweede wedstrijd in Lelystad belooft het in deze klasse een mooi seizoen te worden.

Op ieder circuit zullen drie wedstrijden voor deze cup meetellen. De eerste wedstrijd voor deze gezamenlijke cup vindt plaats op zondag 18 mei op het Midland Circuit in Lelystad. In het raceweekend van 27 en 28 september zal in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel de finales worden verreden voor deze Cup, ook zullen de winnaars dan gehuldigd worden. 

Er wordt gewerkt aan een mooie prijzenpot waar zowel NOV Lelystad als NNO Ter Apel uiteraard hun eerste bijdrage hebben gedaan. Geïnteresseerde sponsoren kunnen zich melden bij één van de promotors.

Meetellende wedstrijden NOV-NNO BMW CUP 2014

Zondag 18 mei NOV Lelystad
Donderdag 29 mei NNO Ter Apel
Zondag 15 juni NOV Lelystad
Zondag 24 augustus NOV Lelystad
Zondag 31 augustus NNO Ter Apel
Zaterdag & zondag (race-weekend) 27 & 28 september NNO Ter Apel

NOV Lelystad & NNO Ter Apel

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Volgende > Einde >>

Pagina 31 van 42
 
 
logo spedeworth