Nieuws


Na de uitbraak van het corona-crisis in Nederland heeft de overheid besloten om grote evenementen tot 1 september 2020 te verbieden. Hier vallen ook de ovalraces in het autosportstadion de Polderputten in Ter Apel onder. Daarmee zijn in ieder geval de ovalraces van 22 maart, 12 april, 21 mei en 28 juni 2020 afgelast. We wachten de maatregelen van de overheid af of we de overige geplande evenementen van dit jaar nog wel plaats kunnen laten vinden. Als hier meer duidelijkheid over is zullen we alle betrokkenen zo spoedig mogelijk informeren.

(All events till the 1st of September are cancelled.)

 

Beste racefans, coureurs en medewerkers

We kunnen als bestuur van de Noord Nederlandse Ovalracing Ter Apel niets anders dan de landelijke richtlijnen te volgen van het kabinet en het RIVM betreffende de beperking van de verspreiding van het corona-virus.

We zijn dan ook tot onze grote spijt genoodzaakt om de trainingen van zaterdag 14 en 21 maart en de wedstrijddag van 22 maart te annuleren om dat dit evenementen betreffen waar meer dan 100 personen aanwezig zullen zijn.

Op een later moment zullen we beslissen of de trainingen en de wedstrijddag nog later dit seizoen ingepland zullen worden.

Dear racefans, drivers and volunteers,

Unfortunately we have to cancel all race activities in the month of March.

Bestuur
NNO Ter Apel

 
Ter Apel- Aanmelden voor de gastklasse Bangerstox bij de Ovalraces van zondag 12 april 2020 (1e paasdag) in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel kan vanaf heden en is verplicht. In 2020 zullen de Bangerstox 3 wedstrijddagen (12 april, 21 mei en 28 juni) aan het programma van de ovalraces worden toegevoegd. Er zal gestreden worden voor het NNO Clubkampioenschap 2020. Bangerstox is een contact klasse waar alleen linksom rond geduwd mag worden. Follow- in of inrijden op stil staande auto is verboden. Dus niet bangeren! Hier zal streng op worden toegezien en bestraft, zodat deze Bangerstox gastklasse niet bij een eenmalig optreden blijft.
 
Let op, vanaf 2020 is voor de coureurs in alle klasses op de NAB circuits het dragen van brandvertragend ondergoed verplicht. Dus ook voor de Bangerstox!
 
Het aantal deelnemers is begrenst. Aanmelding betekent dus niet automatisch deelname! Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per e-mail.

UPDATE: HET MAXIMALE AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT VOOR DE RACES VAAN 12 APRIL A.S., INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK (MAANDAG 9 MAART, 10:30 UUR)

>>Inschrijfformulier Bangerstox 12 april 2020!!!<<
 
Het aanvragen van een NAB jaarlicentie 2020 is ook mogelijk, dit kan via deze link; 

 

Autocross-spektakel als afsluiting van autosportseizoen in Ter Apel 

Ter Apel- Het is voor vele autocross coureurs inmiddels een traditie geworden. Na een lang autocross seizoen zullen een zeer groot aantal deelnemers uit heel Nederland en Duitsland op zondag 13 oktober a.s. het asfalt in Ter Apel betreden, dat normaliter in gebruik is voor het NK Ovalracing, om dit seizoen nog één keer te schitteren in een bomvol autosportstadion. Voor vele autocrosscoureurs die normaliter alleen hun wedstrijden rijden op zand en/of kleibanen, is het een unieke kans om hun kunnen eens op het veel snellere asfalt te laten zien.

De organiserende Noord Nederlandse Ovalracing heeft ook dit jaar weer een gevarieerd autosportprogramma kunnen samenstellen. Met de combinatie van klasses waarin licht contact is toegestaan tussen de auto’s met een groot spektakel gehalte, zoals de Bangerstox, en hoge snelheden en spannende gevechten in de Toerwagen-, en Vrijestandaardklasse.

Als afsluiter van deze spectaculaire autosportmiddag heeft de organisatie ook dit jaar weer een Caravanrace als slotstuk van de dag ingevoerd. Een wedstrijd waarin de laatst rijdende combinatie van crossauto met caravan met de grote trofee naar huis gaat. Voor de liefhebbers van spektakel een race die je niet mag missen!!

Ook de diverse Standaardklasses staan altijd garant voor veel spektakel. Zo wordt er gestreden in de Standaardklasse 1400cc, 1600cc en 2000cc met enorm grote deelnemersvelden. In de diverse plaatsing manches zullen de coureurs moeten knokken om een felbegeerde startplek in de finale te veroveren, waarin de 20 beste coureurs gaan uitmaken wie deze autocrossdag op hun naam gaan zetten.

Op en top getunede bolides vinden we terug in de Vrije Standaard- en de Toerwagenklasse. Hoge snelheden en spannende gevechten staan dan ook garant in deze spectaculaire klasses.

Bij de Bangerstox is onderling contact tussen de deelnemende auto’s toegestaan. Er zal in deze klasse weer een enorm groot deelnemersveld aan de start verschijnen. Deze coureurs hebben ontzettend veel lef en zullen ongetwijfeld hun auto’s op deze laatste wedstrijd van het seizoen niet sparen. Dat zorgt natuurlijk voor sensationele races.

De races starten om 11.30 uur in het autosportstadion “De Polderputten” aan de Hanetangerweg 5a in Ter Apel. Alle klasses zullen twee manches strijden, waarna voor alle klasses nog een finale zal volgen. Als afsluiter van de dag zal de CARAVAN-RACE verreden worden.

Entreekaarten kunnen alleen aan de kassa van het autosportstadion worden gekocht, pinnen is helaas niet mogelijk.

Entreetarieven autocrossdag 2019:
Volwassenen: 13 euro
Kinderen t/m 14 jaar: 3,50 euro
65+: 8 euro

 

INFORMATIE AUTOCROSS-DAG 13 OKTOBER 2019

Overnachten op het rennerskwartier van het circuit is op zaterdag 12 oktober niet mogelijk. Dit kan eventueel alleen op de algemene parkeerplaats van het circuit (let op aanwijzingen van medewerkers, u wordt 's ochtends vroeg gewekt). Vanaf 7:30 uur gaat de poort van het circuit open en kunnen coureurs na betaling van entree naar het rennerskwartier.

1.± 07.30 uur. Bij ingang: Entree € 13,00 pp/kind tot 15 jaar € 3,50 en 65+ € 8,00
Bij post achter de dijk: klassebepaling + ontvangst draaiboek + inschrijvingskaart – kaart zelf vooraf invullen op het rennerskwartier en meenemen naar inschrijving.

2.U rijdt achterlangs naar het rennerskwartier. Instructies medewerkers STRIKT opvolgen. Parkeer zo nauw mogelijk i.v.m drukte!! (max. 3 eenheden per deelnemer)

3.Inschrijven 07.30 – 09.30 uur:

a. U hebt géén NAB licentie:     Naar Pits-pub, bij de ingang en daar daglicentie kopen, ID bewijs/Rijbewijs + geld (€ 50,-) meenemen. Daarna  inschrijven

b. U hebt wèl NAB licentie:       In de Pits-pub. Ingevulde inschrijfkaart + NAB-licentie mee + € 5,00 inschrijfgeld per klasse. U ontvangt checklist voor technische keuring.

c. Iedereen                                Transponders meenemen naar inschrijftafel

4.Daarna met checklist + auto + helm/kleding naar Technische Keuring op de baan van 08.00-10.00 uur. Zorg voor duidelijk startnummer op het dak/zijkant van de auto.

5.Rijdersbriefing 10.45 uur voor jurygebouw op de baan. Let op oproep!!

6.Start 1e manche 11.30 uur. Uw klasse en startnummer wordt opgeroepen. Na oproep rijdt U naar de opstelvakken vóór het viaduct. Neem wel bij 1e manche Uw afgestempelde checklist mee. U krijgt daar opstelnummer en neemt dat mee naar de start. Blijf in nummervolgorde achter de startcar rijden.

7.Volgorde manches: Bangerstox A+B, Standaard 1600, Standaard 2000, Bangerstox, Toerwagens, Bangerstox B+C, Vrije standaardklasse, Standaardklasse 1400. 

8.Na afloop manche meteen terug naar rennerskwartier. En wachten op volgende oproep/manche. Rustig rijden s.v.p. op het rennerskwartier.

9.Einde racedag ± 18.00 uur met de caravan-race

10. Prijsuitreiking meteen na afloop van iedere finale, de top 5 in de finale ontvangen de bekers 

11. Zonder goed werkende transponder wordt u niet geklasseerd en neemt u buiten mededinging deel aan de autocrossdag.

Bestuur N.N.O.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 45
 
 
logo spedeworth