We hebben goed nieuws! Na een drietal succesvolle trainingsmiddagen voor deelnemers aan de ovalraces kunnen we nu eindelijk weer starten met “echte” wedstrijden die ook nog gaan meetellen voor het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021!

Het kampioenschap zal dit jaar echter niet, zoals normaal gesproken, uit 6 wedstrijddagen bestaan, maar uit “slechts” 4 wedstrijddagen. Dit gebeurt dan op zondag 11 juli a.s., zaterdag 11 september + zondag 12 september (speedweekend) en zondag 3 oktober (finales). Al deze 4 wedstrijddagen zullen meetellen voor dit kampioenschap. Uiteraard zullen we op zondag 17 oktober, als uitsmijter, dan ook nog eens de autocrossdag organiseren.

Het programma zal er dan (onder voorbehoud) als volgt uitzien:

Zondag 11 juli
1e ronde - Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021 (ZONDER PUBLIEK)
+ Bangerstox
+ Saloon Stockcars (WCQR)

Zaterdag 11 & Zondag 12 september (SPEEDWEEKEND)
2e ronde & 3e ronde - Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021
+ EuroMaster of National Hotrods
+ National Championship & Dutch Open 2litre Hotrods
+ Dutch Open Championship Saloon Stockcars

Zondag 03 oktober 
4e ronde (FINALES) - Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021
+ Saloon Stockcars (Shootout Round)

EXTRA
Zondag 17 oktober AUTOCROSSDAG

+ Bangerstox
+ Caravan-race

Op zondag 11 juli (als alles tenminste doorgang kan vinden) gaan we van start, helaas is momenteel nog de enige mogelijkheid om hier een vergunning voor te krijgen, dat we deze wedstrijddag ZONDER PUBLIEK gaan verrijden. Alle deelnemers mogen maximaal 3 monteurs/helpers meenemen. Dus een “team” kan max uit 4 personen bestaan.

Alle geldende eisen van de overheid/RIVM zullen tijdens dit evenement dan ook nog steeds van toepassing zijn (o.a. bij klachten die passen bij het corona-virus niet welkom, hygiene-maatregelen, 1,5 meter afstand etc.)

We gaan er vanuit dat we bij de overige wedstrijddagen van dit seizoen wel weer publiek mogen verwelkomen als er dan weer meer versoepelingen van toepassing zijn. Maar op deze manier kunnen we in ieder geval dit jaar nog een volwaardig Nederlandskampioenschap Ovalracing organiseren. Binnenkort start de online inschrijving. Hiervan zullen we jullie z.s.m. op de hoogte stellen. Deelname is uiteraard alleen mogelijk voor coureurs met een geldige
NAB licentie 2021, of een NAB daglicentie. De horeca-gelegenheden op het circuit zullen aanwezig en geopend zijn.

De kosten voor deelname aan de wedstrijddag zijn iets hoger dan we gewend zijn, in verband met de afwezigheid van publiek. Maar toch willen wij de drempel voor deelname zo laag mogelijk houden. We bieden dan ook hetzelfde tarief aan als bij de voorgaande trainingsmiddagen.

- Deelname/Inschrijfgeld per klasse:      € 50,00
- Entree (ook voor coureurs);                  € 13,00 voor volwassenen,
                                                                    €   3,50 voor kinderen t/m 14 jaar
                                                                    €   8,00 voor 65 plussers


Betaling dient bij online inschrijving (vooraf) te gebeuren per bank, of voorafgaand aan de wedstrijddag contant bij het NNO bestuur. Op de wedstrijddag zelf kan niet meer ingeschreven en betaald worden.

Meer detailinformatie en een volledig tijdschema zullen we zo spoedig mogelijk (wanneer we een èchte “GO” hebben) met jullie delen.

We zijn als organiserende Noord Nederlandse Ovalracing Ter Apel verheugd dat we eindelijk weer kunnen starten met het organiseren van autosportwedstrijden. Na ruim 1 ½ jaar niet geracet te hebben, staan we echt te trappelen. Uiteraard hadden wij ook liever afgetrapt met een vol autosportstadion “de Polderputten”, maar alleen op deze manier kunnen we in ieder geval nu van start gaan en onze favoriete hobby weer uitoefenen.

We hopen je voor nu voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, schroom dan niet en bel/mail ons, dan zullen we proberen je op korte termijn een antwoord/oplossing te geven.

BESTUUR NNO TER APEL

 
 
 
logo spedeworth