4e ronde Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing op zondag 23 juni in Ter Apel 

Ter Apel – Zondag 23 juni a.s. staat alweer de laatste wedstrijd ovalracing voor het zomerreces in Ter Apel gepland. Na deze vierde serie autoraces meetellend voor het Internationale Nederlandskampioenschap Ovalracing in Ter Apel krijgen coureurs ruim twee maanden de tijd zich voor te bereiden op het steeds groter wordende Speedweekend. Dit tweedaagse evenement zal ook dit seizoen een verdere groei doormaken en hoogstwaarschijnlijk voor nog meer internationale deelname in meerdere klasses gaan zorgen. Naast de strijd om de punten voor het Nederlandskampioenschap gaan de coureurs in de SuperRods komende zondag strijden om de Gouden Helm Trofee. Voor de Bangerstox staat de laatste ronde voor hun clubkampioenschap op het programma, met zo’n veertig deelnemers in deze contactklasse is spektakel gegarandeerd. 

Schluter Motorsport Juniorenklasse
De junioren vanaf 12 jaar zorgen dit seizoen tot nu toe voor een zeer spannende strijd om de Nederlandse titel. Jana Kuper uit Rütenbrock is na drie wedstrijddagen van de eerste naar de derde plaats in de tussenstand gezakt, maar haar achterstand is minimaal. De uit Boxmeer afkomstige Wout Hoffmans gaat momenteel aan de leiding. Hij heeft na drie wedstrijddagen slechts één puntje meer gescoord dan Thijs Methorst uit het Friese Parrega. De uit Ommen afkomstige Jorden Vowinkel heeft zich dankzij zijn tweede plaats tijdens de Hemelvaartsdag races enigsinds teruggeknokt, al zal hij nog zo’n twintig punten moeten weten goed te maken om aanspraak te maken op een podiumplek bij de junioren. Naast de strijd om de titel zagen we de voorgaande wedstrijd ook weer twee nieuwelingen het deelnemersveld aanvullen, zo stonden de jonge Duitse coureurs Nico Storb en Fabian Louppen voor het eerst aan de start.

Standaardklasse 2000
Het ziet er naar uit dat de strijd om de titel in de Standaardklasse 2000 zal gaan tussen Jelmer Tromp uit Klazienaveen en Michel van der Zwaag uit Ter Apel. Een verschil van acht punten is momenteel de situatie, Tromp heeft daarin het voordeel. Kevin Mosterd uit Wijhe kan nog aanhaken bij de twee snelste mannen. Maar daarna is het gat naar de concurrentie inmiddels al wel erg groot geworden. Sander Hegeman uit Raalte maakte afgelopen racedag zijn eerste wedstrijdmeters dit seizoen, nadat tijdens de eerste training van het seizoen motorische problemen hem aan de kant hielden.  

Rookie Rods
Er stonden de afgelopen races maar liefst vijftien deelnemers aan de start in de Rookie Rods, de instapklasse binnen het ovalracen, die steeds meer aan populariteit weet te winnen. Met drie keer een derde plaats in de drie heats wist Sander van der Heijden uit Nuland de dagzege binnen te halen. Hij kon zo zijn voorsprong op Niek van den Akker in de tussenstand van het Nederlandskampioenschap uit breiden tot zeven punten. Tim Tiben uit Rütenbrock heeft de derde positie stevig in handen voor Damon Schulte uit Ter Apel. Mike Wempe uit het Noord Hollandse Spaarndam heeft met een wedstrijd minder gereden toch een zeer verdienstelijke vijfde positie in handen. Met dit fraaie deelnemersveld is het voor alle kanshebbers om de titel een hele strijd om door het hele startveld te komen en voor de overwinning te vechten. Veel fraaie races liggen dan ook nog in het verschiet bij de Rookie Rods.
 

BMW Cup
De enige merkencup binnen het ovalracen is de BMW Cup. De uit Schoonoord afkomstige Iwan Heins weet deze klasse al enige tijd te domineren. Thomas Veldkamp, eveneens uit Schoonoord, wist de zegereeks van Heins te doorbreken en won de dagfinale tijdens de Hemelvaartsdag races. In de strijd om het kampioenschap is het nog altijd Heins die de leiding in handen heeft, al volgt Huisman op slechts 19 punten momenteel. De strijd om plek twee is een stuk closer. Roelf Huisman en Marco Bontjer hebben slechts twee punten verschil. Als nieuwelingen in deze klasse zagen we Theo Pol en Rene Reijer de afgelopen wedstrijd aan de start verschijnen. 

Gouden Helm SuperRods
Bij de SuperRods staan er twee kwalificatie heats en de Gouden Helm finale op het programma tijdens de vierde serie ovalraces van dit seizoen. De broers Kevin & Jeffrey Zwiep met de groene VW Golf diesel van team Schoonbeek zijn momenteel het te kloppen team. Op een tweede positie is het Andre de Boer uit Schoonoord, hij heeft tevens de leiding in divisie Sportklasse. Met zijn BMW 325i heeft Iwan Heins de derde positie in handen, al zit Haci Odemis uit Leeuwarden hem op de hielen. Het verschil tussen beide is slechts één puntje. De uit Joure afkomstige Edward Jan Walsma bezit momenteel de vijfde positie, na een slechte seizoenstart wist hij de achterstand de laatste wedstrijd in te lopen. Toen was hij met zijn prachtige VW Polo achter equipe Zwiep tweede in het dagklassement.

2litre Hotrods
Na de introductie van deze uit Engeland afkomstige klasse in 2014, is deze maar blijven groeien in deelnemersaantallen, spanning en spektakel. En nu het nieuws ons heeft bereikt dat er een aantal nieuwe bolides in Engeland zijn aangekocht, er coureurs comebacks gaan maken en jeugdige coureurs op korte termijn in gaan stappen ziet de toekomst voor deze klasse er nog zonniger uit. Daar komt nog eens bij dat de klasse momenteel ook in de thuisbasis, Engeland, enorm in trek is. Zo zouden er tijdens het Ter Apeler raceweekend, bij de strijd om het National Championship en de Dutch Open, begin september zo maar eens een record aantal 2.0 Hotrods op de startgrid kunnen staan. Deze wedstrijddag staat namelijk ook in de kalender opgenomen van zowel de Britse promotors Spedeworth Motorsports en Incarace. Helmut Laumen gaat in het Nederlandskampioenschap van de NNO nog altijd aan de leiding, Manfred Baer volgt op zeven punten en Marius Bert heeft een achterstand van acht punten op de leider in het tussenklassement. De uit Tilburg afkomstige Rik van der Linden staat op de vierde positie in de tussenstand van het Nederlandskampioenschap. In het algehele kampioenschap over meerdere circuits , de National Points series, gaat Van der Linden aan de leiding. Hij is tevens één van de zeven coureurs die de NNO zal vertegenwoordigen, op 6 en 7 juli, tijdens het Wereldkampioenschap 2.0 Hotrod in het engelse Ipswich, het grootste ovalracing evenement van onze Engelse samenwerkingspartner, Spedeworth Motorsports. 

National Hotrods
De races van de National Hotrods waren weer als vanouds spannend en spectaculair tijdens de afgelopen races op Hemelvaartsdag. De strijd zoals het publiek het wil zien was in elke race aanwezig. Jeffrey Roeffen uit het Limburgse Grubbenvorst, maakte tijdens zijn debuut in Ter Apel indruk door elke race lang aan de leiding te liggen. Met wat meer meters op het circuit in Ter Apel is hij zeker een geduchte concurrent. Mark Teuben uit Ter Apel maakte een sterke indruk tijdens de races in mei, hij was volop in de aanval, pakte de winst in heat 2 en wist op een tweede positie in het dagklassement te finishen. In de tussenstand om het Nederlandskampioenschap heeft Mark Teuben uit Ter Apel de leiding in handen. Maar op slechts vier punten achterstand weet regerend kampioen, Reimon Bos uit Noord Sleen te volgen. De derde positie is in handen van Johan Sanders uit Ter Apel, hij heeft een achterstand van zestien punten op Bos. Minimale verschillen dus, dat belooft nog een spannend seizoen te worden.

Bangerstox
De Bangerstox staan alweer voor de derde keer dit seizoen op het programma, dat betekent dat de beslissing in het clubkampioenschap voor deze mannen vandaag gaat vallen. Keimpe Hoekstra met startnummer 115 gaat momenteel aan de leiding in het klassement. Naaste belagers zijn Patrick Tempel, Sander Hooijer, Randy Nuninga en Michel Hingstman. Met zo’n veertig auto’s aan de start belooft het wederom voor een groot spektakel te gaan zorgen.

De ovalraces van zondag 23 juni a.s. starten vanaf 12:00 uur en zullen plaats vinden in het autosportstadion “De Polderputten”, aan de Hanetangerweg 5a in Ter Apel.

 

Zet alvast in de agenda voor de eerste wedstrijden ovalracing na de zomerstop; het Speedweekend 2019!!!

Na de races van vandaag volgt een korte zomerpauze. Maar we vervolgen het seizoen 2019 na de vakanties met het inmiddels traditionele Speedweekend op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Dit jaar belooft dat een zeer spectaculair en geweldig weekend te worden. Naast al gebruikelijke klasses zullen de zeer spectaculaire Saloon Stockcars aan de start staan. Tevens zullen uit Groot Brittannië de Classic Hotrods de oversteek maken, om samen met ons 40 jaar Ovalracing in Ter Apel te vieren. In deze klasse rijden compleet gerestaureerde Hotrods, zoals Ford Escorts MK 1 en 2, zoals die in de jaren tachtig ook in Ter Apel aan de start verschenen hun wedstrijden. Maar ook wordt er een enorm deelnemersveld met Engelse coureurs verwacht bij de 2litre Hotrods, deze klasse is ook in Engeland populairder dan ooit te voren. En er is heel veel animo om weer eens een weekend in Nederland te racen. De National Championship titel en het Dutch Open is hier de inzet. En wat te denken van de EuroMaster titel bij de National Hotrods. De wedstrijddag waar ook routinier John van de Bosch ongetwijfeld weer aan de start zal staan met zijn spiksplinternieuwe Ginetta Hotrod. En last but not least de strijd om de Gouden Helm Trofee bij de zeer fraaie Rookie Rods, met het grote startveld belooft ook dat een kraker te worden. Het Speedweekend 2019 is dan ook een wedstrijd om niet te missen. Op zaterdag 31 augustus starten de races om 14:00 uur en zullen tot in de avond, met wedstrijden onder kunstlicht doorgaan. Op zondag 1 september starten we om 11:30 uur.
 

 

Noteer dan ook alvast in uw agenda; 

INTERNATIONAAL SPEEDWEEKEND OVALRACING TER APEL

Zaterdag 31 augustus & Zondag 1 september, met grote deelname uit Groot Brittannië 

-    - Spedeworth HDF Recycling - National Championship 2.0 Hotrods

-    - Emming Motors - Dutch Open 2.0 Hotrods

-    - Teuben Logistics - EuroMaster National Hotrods

-    - Gouden Helm Trofee Rookie Rods

+     SSCA Saloon Stockcars
+     Spedeworth Motorsports Classic Hotrods

 
 
 
logo spedeworth