Ter Apel – Op zondag 31 maat gaat alweer een nieuw seizoen ovalracing van start. Na een lange winterstop gaan de vele coureurs uit binnen- en buitenland strijden om de NK titels in de diverse klasses over zes wedstrijden op het circuit de Polderputten in Ter Apel. Met goed gevulde raceklasses en daarmee sterke deelnemersvelden belooft het wederom een spectaculair seizoen te worden. Ook dit jaar staan naast alle deelnemende klasses van het NK Ovalracing ook telkens een zgn. contact-klasse op het programma. Hiermee komt de organisatie tegemoet aan een duidelijke behoefte van het publiek, een combinatie van fullspeed races van de non-contact klasses afgewisseld door een klasse waarbij onderling contact tussen de auto’s is toegestaan, dit draagt zorg voor een compleet en zeer spectaculair autosportprogramma met voor ieder wat wils. Tijdens de seizoensopener zullen de spectaculaire Saloon Stockcars hun opwachting maken, Zij zullen dit seizoen drie keer aan het programma worden toegevoegd. Daarnaast zullen ook de Bangerstox tijdens de reguliere ovalraces drie maal te gast zijn. Nieuw is dit seizoen de strijd om de Gouden Helm bokaal in elke klasse. Zo hebben de coureurs naast de strijd om het kampioenschap nog een kans om een prijs binnen te halen. Tijdens de races op zondag 31 maart zullen de Junioren als eerste om deze prijs gaan strijden.

Gouden Helm Trofee Juniorenklasse
Uit het duitse Mönchengladbach afkomstige Fabian Baer wist afgelopen seizoen overtuigend de titel in de Juniorenklasse binnen te halen. Met een nieuw seizoen voor de boeg staat iedereen weer op nul en zullen deze jongelingen die erg aan elkaar gewaagd zijn volop gaan strijden. Naast de eerste punten voor het kampioenschap zal er ook gestreden gaan worden om de Gouden Helm titel. Jana Kuper uit Rutenbrock zal met een nieuwe bolide aan de start verschijnen. Nieuw in de Juniorenklasse is Tim Klose, hij zal zijn debuut op het Ter Apeler asfalt gaan maken.

Deelnemersveld Rookie Rods is aan het groeien 
Na het eerste succesvolle jaar zet de groei in het deelnemersveld door in de Rookie Rods. Het belooft dat ook een spectaculaire strijd om de titel in deze klasse te worden. Zo bouwt Stefan Arends een nieuwe Peugeot 106 op om zijn derde plek van vorig jaar te gaan verbeteren. Naast Jesse van den Akker zal ook broer Niek van den Akker uit het Brabantse Nuland het hele seizoen aan de start staan. Vorig seizoen was Raymond Kuiper nog actief in de BMW Cup, hij zal in de loop van dit seizoen de overstap maken naar de Rookie Rods. Ovalracing debutanten in de Rookie Rods zijn dit seizoen Jurgen Lubbinge, Miron van Veenen en Jos Hulsebos. Sander van der Heijden is de regerend Nederlandskampioen, maar zal dus behoorlijk meer concurrentie kunnen verwachten dit seizoen.

BMW CUP
De BMW Cup is de enige merkencup binnen het ovalracen. Vorig seizoen wist Iwan Heins uit Schoonoord in deze klasse te domineren. Hij wist over het hele seizoen alle races te winnen, iets wat de concurrentie dit seizoen zal willen voorkomen. Marco Bontjer uit 2e Exloermond is terug van weggeweest. Na afgelopen seizoen één wedstrijd te hebben gereden zal hij nu vanaf de seizoensstart aanwezig zijn.

Op zoek naar een nieuwe kampioen in de Standaardklasse 2000
In de Standaard 2000 zullen we regerend Nederlands Kampioen Danny Bos niet terug zien aan de start. Wel zullen we een andere voormalig Nederlands kampioen in de Standaard 2000 terug gaan zien op de Polderputten. De in het overijsselse Kampen woonachtige Patrick Caspers maakt na drie seizoenen afwezigheid in de loop van dit seizoen zijn comeback binnen het ovalracen. Het is in deze klasse vooral een strijd tussen de Honda’s en de Renault Clio’s. Michel van der Zwaag heeft de winter gebruikt om een nieuwe Honda op te bouwen voor dit seizoen, zijn doel is dan ook om de tweede plaats van afgelopen seizoen te verbeteren.

2.0litre Hotrods, spannende races op de korte baan 
Veel auto’s strijdend om elke meter op de korte baan. Dat zijn de kenmerken van de spectaculaire 2.0 Hotrod klasse. Ook dit seizoen mogen we wederom een groot deelnemersveld verwachten. Justin Albrecht maakt de overstap vanuit de Juniorenklasse en zal tegen zijn vader, #90 Dirk Albrecht, gaan strijden. De meeste racefans in Ter Apel zullen Klaas de Boer uit het Noord Hollandse Assendelft nog wel kennen, na vele titels binnen te hebben gehaald in de Juniorenklasse en Standaardklasse 2000 is hij nu terug in de 2.0 Hotrod klasse. En vanuit de stockcar F2’s maakt Joey Veenstra de overstap naar de 2.0 Hotrods. Ook Gerton Boes staat weer aan de start, zijn eigenbouw Peugeot 106 is klaar voor seizoen 2019.

National Hotrods
Reimon Bos uit Noord Sleen zal de Nederlandse titel gaan verdedigen bij de National Hotrods. Bij deze snelle mannen zal John van den Bosch tijdens de seizoensopener de grote afwezige zijn. Hij verkocht afgelopen winter zijn Peugeot 206 aan Niek Damstra. Vervolgens werd er uit Engeland een gloednieuwe Ginetta gehaald. Momenteel is het team druk bezig om deze nieuwe bolide op te bouwen. Ze hopen dan ook op Eerste Paasdag weer aan de start te staan. Toon Moorman uit het Brabantse Oisterwijk heeft zijn Ford Fiesta ingeruild voor een VW Corrado. Christian Simon uit Bottrop heeft dit seizoen ook de beschikking over een nieuwe VW Corrado. Daarnaast zien we ook Mark Teuben, na een groot aantal wedstrijden afwezig te zijn geweest, dit seizoen weer aan de start. En tevens heeft Tonnie Hendriks met zijn snelle Peugeot 206 laten weten ook vaker naar Ter Apel af te reizen.

Gastklasse; 2litre Saloon Stockcars
De 2litre Saloon Stockcars zijn een groot succes in Nederland. Met een snel groeiend deelnemersveld en veel verschillende circuits waar de coureurs actief zijn is het voor velen een interessante klasse. Deze contactklasse liet vorig seizoen al vele mooie races zien op het circuit in Ter Apel. Dit seizoen zullen ze wederom drie maal aan de start staan. Naast hun aanwezigheid tijdens de openingsraces zullen ze ook tijdens de beide racedagen van het Speedweekend (31 augustus & 1 september) en tijdens de finaleraces op zondag 29 september.

Snelle kanonnen bij de SuperRods
In de SuperRods zijn weinig beperkingen in het reglement wat zorgt voor een grote diversiteit aan auto’s. Nieuw is Randy Woppenkamp uit Ter Apel, na actief te zijn geweest in de Standaard 1400 en de Standaard 2000 gaat hij het nu dus proberen in de SuperRods. Kevin en Jeffrey Zwiep keren ook terug binnen het ovalracen, zij hebben dit seizoen de beschikking over de snelle VW Golf met dieselkrachtbron van de Gebroeders Schoonbeek. Mannen als Andre de Boer, Edward Jan Walsma, Jappie Nicolai en Haci Odemis zullen dit seizoen er ook weer vol voor gaan.

De ovalraces starten zondag 31 maart a.s. om 12:00 uur in het autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel.
 

De volgende races zullen plaats vinden op zondag 21 april (1e paasdag) a.s. Dan zullen ook de Bangerstox weer aan de start staan en ongetwijfeld een hoop coureurs die vandaag nog schitterden door afwezigheid omdat hun auto’s nog niet gereed waren voor vandaag. Tevens wordt dan naast de punten voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing ook gestreden om de Gouden Helm Trofee in de BMW-CUP.

 
 
 
logo spedeworth