Vierde serie ovalraces met beslissing in het NNO kampioenschap bij de Bangerstox

 

Ter Apel – Op zondag 1 juli a.s. staat de laatste ovalrace voor de zomerstop in het autosportstadion “De Polderputten” meetellend voor het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing 2018 op het programma. De vele coureurs uit binnen- en buitenland hebben tijdens deze vierde wedstrijd, uit een serie van zes, de kans om een achterstand recht te buigen, of natuurlijk verder uit te lopen op de concurrentie in het klassement.  Zo’n 120 coureurs strijden in de diverse klasses. Naast het reguliere programma staan de Bangerstox voor de laatste keer dit seizoen tijdens de ovalraces aan de start. Zij strijden voor de beslissing in hun NNO baankampioenschap. Deze contactklasse zal naast alle reguliere ovalklasses, met hun enorme deelnemersveld, ongetwijfeld weer voor het nodige spektakel gaan zorgen. Voor de 2.0 Hotrods en de National Hotrods is het de laatste kans om te werken aan de afstelling, voordat de strijd om de diverse titels tijdens het Speedweekend in September gaat losbarsten. Dan zal er gestreden worden om de EuroMaster titel bij de National Hotrods, de 2.0 Hotrods strijden om het National Championship en de Dutch Open titel 2018. Tijdens dit evenement op 1 en 2 september wordt ook dit jaar weer een groot aantal deelnemers uit Engeland, de bakermat van het ovalracen, verwacht.

 

Juniorenklasse

In de juniorenklasse heeft Fabian Baer uit Mönchengladbach zijn voorsprong in het kampioenschap op nummer twee Lieke Hoffmans uit Boxmeer de laatste wedstrijd weten te vergroten. De voorsprong is inmiddels opgelopen naar 21 punten. Justin Albrecht, eveneens uit Mönchengladbach volgt op een derde positie voor Dani van Haarlem uit Doetinchem en equipe Teun/Meike Suelmann uit Ter Apel. Daarachter volgen op een kleine achterstand Jorden Vowinkel uit Ommen, Jana Kuper uit Rütenbrock, Wout Hoffmans uit Boxmeer en Sharona Pol uit Roswinkel. De onderlinge verschillen zijn echter klein. Dat belooft nog een mooie tweede helft van het seizoen te worden bij deze “coureurs van de toekomst”.

 

Rookie Rods

In het eerste seizoen van de Rookie Rods zijn al diverse mooie duels op het circuit te zien geweest. Sander van der Heijden uit Nuland wist de wedstrijd van 3 juni op zijn naam te schrijven. Zo heeft hij met twee dagoverwinningen momenteel de leiding in het kampioenschap in handen. Stefan Arends uit Roswinkel is tweede in de rangschikking. Arends die al diverse malen kampioen werd in de voormalige Standaard 1400 klasse is ook dit seizoen weer in de voorste gelederen terug te vinden. Jesse van den Akker uit Nuland die afgelopen winter de stap vanuit de Juniorenklasse naar de Rookie Rods maakte heeft momenteel de derde plek in handen. Tim Tiben uit Rutenbrock heeft laten zien dat ook hij met de beste mee kan, hij werd derde tijdens de races in juni.

 

Danny Bos uit Ter Apel is de nieuwe leider in de Standaardklasse 2000

Na een goede start van Daniel Birke uit Duitsland is het de in Ter Apel woonachtige Danny Bos die de koppositie in de Standaardklasse 2000 heeft overgenomen. Birke die met technische problemen kreeg te maken is afgezakt naar een zesde positie. Vóór hem zit het erg dichtbij elkaar in het klassement. Heeft Bos de leiding met 83 punten, daarachter is het Michel vd Zwaag uit Ter Apel met 77 punten. Vervolgens heeft Jelmer Tromp uit Klazienaveen 74 punten net als equipe Ruben Schans en John Groen. Eén puntje daarachter is het dan weer equipe Ron Bos en Martijn Groen. Het belooft dan ook een ontzettend spannende tweede helft van het seizoen te worden. Wat zou het dan mooi zijn om zo voor de zomerstop wat puntjes te pakken op de concurrentie.

 

2.0 Hotrods

Bij de 2.0 Hotrods gaat het in de tussenstand van het Nederlandskampioenschap Ovalracing heftig aan toe. Met grote deelnemersvelden op de korte oval wordt gestreden om iedere meter. Christiaan Smidt uit Nijmegen gaat nog altijd aan de leiding, ondanks zijn motorische problemen tijdens de laatste wedstrijd. Nieuweling Marius Bert uit Duitsland doet het verrassend goed. In zijn debuutjaar heeft hij de tweede plaats in het kampioenschap in handen. Sascha Baer won de afgelopen wedstrijddag twee races. Waardoor hij zich op een derde plek heeft weten te nestelen. Frank Nöhring en Jeroen Laurijssen uit Chaam maken de top vijf momenteel compleet. Het is voor de coureurs de laatste kans om te werken aan de optimale afstelling van hun auto’s. In september zullen wederom enkele deelnemers vanuit Engeland en Schotland afreizen naar Ter Apel om een weekend lang te gaan strijden om het National Championship en de Dutch Open titel.

BMW Cup
In de BMW 325i e36 cup is het Iwan Heins uit Schoonoord die dit seizoen ongenaakbaar lijkt te zijn. Hij heeft de maximale score van 180 punten na drie wedstrijddagen inmiddels achter zijn naam staan. Roelf Huisman uit Schoonoord volgt op de tweede postie. Debutanten in deze klasse, Norbert Horvath uit Weiteveen en equipe Arjen Norder en Niels Wubkes volgen op positie drie en vier.

SuperRods

In de SuperRods, waarbij de coureurs zeer veel vrijheden hebben bij de preparatie van hun racebolide, heeft André de Boer uit Schoonoord momenteel de leiding in handen in het klassement. Equipe Frank en Gertjan Schoonbeek waren tijdens de derde wedstrijddag weer met hun vertrouwde gifgroene VW Golf met brute dieselpower aanwezig. Zij nemen momenteel de tweede positie in voor het friese trio Niek Damstra (Giekerk), Edward Jan Walsma (Joure) en Jappie Nicolai (Dokkum). Helmut Neumann uit Duitsland stond afgelopen wedstrijd voor de tweede keer dit seizoen aan de start met zijn Ford Ka en is een zeer welkome aanvulling in de SuperRods.

 

Bangerstox

Ruim veertig coureurs zullen er aan de start staan bij de laatste races van de Bangerstox. In deze klasse is bijna alles toegestaan wat bij het reguliere ovalracen uit den boze is. Contact tussen de auto’s is tijdens de race toegestaan. Hier maken de deelnemers dan ook gretig gebruik van om hun positie te verbeteren. In het NNO Ter Apel baankampioenschap gaat Mike Kerkman uit Gendt aan de leiding gevolgd door Richard de Vries uit Drachten en Keimpe Hoekstra uit de Valom. De in Musselkanaal woonachtige Nick Bolmer is momenteel vierde in de tussenstand bij de sensationele Bangerstox.

 

National Hotrods zorgen voor sensatie

De National Hotrods blijven zorgen voor prachtige, spannende races waarbij sommige races de racefans niet lang genoeg kunnen duren. Zeer hoge snelheden op het ovale asfalt en respect voor elkaars materiaal zorgen voor de enerverende races. De 25 ronden tellende finales zijn keer op keer van hoog niveau. De afgelopen keer was het de beurt aan routinier John van den Bosch uit Rosmalen. Hij won de finale voor Erik Emming en Johan Sanders, beiden uit Ter Apel. In de eerste heat wist Mark Teuben uit Ter Apel te zegevieren, hij staat momenteel op de derde positie in het klassement. De leider in het NK bij de National Hotrods is Reimon Bos uit Noord Sleen, hij verdedigd zes punten op de nummer twee, John van den Bosch uit Rosmalen.

 

De ovalraces zullen zondag 1 juli a.s. om 11.45 uur van start gaan op het ovale asfalt van autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Alle klasses zullen driemaal aan de start verschijnen. De dag zal zeer spectaculair afgesloten worden met een zogenaamde destruction derby van de Bangerstox, waarbij de coureur in de laatst rijdende auto met de grote trofee naar huis gaat.

 
 
 
logo spedeworth