Derde serie ovalraces meetellend voor het Nederlandskampioenschap in Ter Apel

 

Ter Apel – De eerste punten van het seizoen voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing zijn verdeeld tijdens de eerste twee wedstrijddagen. Op zondag 3 juni staat alweer de derde wedstrijddag van het seizoen, uit een serie van zes, op het programma. Dan zullen wederom zo’n 100 coureurs strijden in de diverse klasses voor de NK titels in het ovalracen. Naast het reguliere klasse programma worden de Saloon Stockcars toegevoegd aan het programma. Auto’s uitgerust met sterke stalen bumpers die de bumper mogen gebruiken voor positie verbetering zullen ongetwijfeld voor spektakel gaan zorgen op de Polderputten in Ter Apel.

 

Juniorenklasse

Na twee wedstrijden in de Juniorenklasse is het Fabian Baer uit Duitsland die aan de leiding gaat. Hij wordt gevolgde door Lieke Hoffmans uit Boxmeer en Justin Albrecht. Door een herkeuring in de Junioren zijn een aantal coureurs hun punten van Hemelvaartsdag kwijt geraakt waardoor enigszins verassende namen de ranglijst aanvoeren. Maar er zijn nog vier wedstrijddagen te gaan waarin veel punten te verdienen zijn, dus nog kansen genoeg voor de jonge coureurs in de Juniorenklasse.

 

Rookie Rods

Won Sander van der Heijden uit Nuland de Openingsrace tijdens Pasen, op Hemelvaartsdag eindigde hij gelijk in puntentotaal met Stefan Arends uit Roswinkel. Zo blijft het verschil tussen beide coureurs slechts drie punten en belooft het de rest van het seizoen dan ook een interessante strijd te worden. Ook Jesse van den Akker kende tijdens de hemelvaartsdagraces een zeer goede dag. Met zijn behaalde vijfentwintig punten heeft hij ook aansluiting bij de Van der Heijden en Arends die de ranglijst aanvoeren. Met de verwachte extra aanvulling in deze klasse belooft het wederom een interessante strijd te worden.

 

Kleine verschillen in Standaard 2000

In deze klasse met Standaard auto’s op slicks zijn het Daniël Birke uit het Duitse Lingen en Danny Bos uit Ter Apel die de leiding in handen hebben. Maar één misstap kan er in deze klasse voor zorgen dat men meteen buiten de top vijf valt. Zo is het verschil tussen de eerste zes coureurs van de ranglijst, slechts elf punten. Jordan Wolters uit Raalte wist de afgelopen wedstrijddag met zijn snelle Renault Clio het dagklassement binnen te slepen. Wanneer hij dit huzarenstukje weet te herhalen kan zich ook zomaar eens in de top van het klassement gaan mengen.

 

Coureurs in de BMW Cup strijden om Gouden Helm

Voor de coureurs in de BMW Cup staat er de komende wedstrijddag een extra prijs op het programma. De coureurs gaan naast de punten voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing ook strijden om de Gouden Helm bokaal. Uitgesproken favoriet voor deze titel lijkt Iwan Heins uit Schoonoord, hij won dit seizoen tot nu toe nog alle races in zijn klasse. Maar ook Roelf Huisman uit Schoonoord, Rob Fischer uit Ter Apel en Norbert Horvath uit Weiteveen hebben laten zien geduchte tegenstanders te zijn. Maar met een startopstelling volgens loting in de plaatsingsmanches en een kwalificatie voor de startopstelling van de Gouden Helm finale kan er van alles gebeuren in de strijd om de Gouden Helm titel 2018.
 
2.0 Hotrods

In de 2.0 Hotrod klasse gaat Christiaan Smidt uit Nijmegen aan de leiding. Hij heeft inmiddels een voorsprong van 31 punten op Niklas Klaka. Deze jonge coureur uit het Duitse Gelsenkirchen weet constant elke race zijn punten te pakken waardoor hij het grote deelnemersveld achter zich houdt. Jeroen Laurijssen uit het Brabantse Chaam heeft zich weten op te werken naar de derde plaats in het kampioenschap. Volgende maand zullen tevens zes coureurs de NNO vertegenwoordigen tijdens het Ipswich Spedeweekend georganiseerd door Spedeworth Motorsport in Engeland. Er zal dan worden gestreden om de Europese titel van de 2.0 Hotrods.

 

SuperRods (met sport- en superklasse)

Met zeven deelnemers tijdens Hemelvaartsdag was de SuperRods alweer beter gevuld dan voorheen. Als nieuwelingen stonden Jappie Nicolai uit Dokkum en Wim Blaauw uit Oude Pekela aan de start. Ging het met Nicolai voortvarend, bij Wim Blaauw waren er nog wat kinderziektes die de komende tijd uit de auto gehaald moeten worden. Maar potentieel heeft de VW Polo zeker. Frank Schoonbeek uit 2e Exloermond moest uit nood nog in zijn crossauto starten, maar hij haalde de nodige punten binnen en staat zo tweede in het kampioenschap. Edward Jan Walsma uit Joure is de nummer drie, hij deelt de tweede plaats met Schoonbeek,  beide coureurs haalden inmiddels 55 punten.

 

Saloon Stockcars maken hun officiële debuut in Ter Apel

Na een demonstratie wedstrijd in 2017 gaat de uit Engeland overgewaaide rechtsgestuurde Saloon Stockcar klasse op zondag 3 juni hun officiële debuut maken. Deze snelgroeiende contactklasse zal met zo’n 20 deelnemers aan de start verschijnen en daarmee een absolute toevoeging voor het programma zijn. Op de korte oval van zo’n 320 meter zullen we ongetwijfeld het nodige bumperwerk gaan zien.

 

National Hotrods zorgen voor sensatie

De finale van de National Hotrods tijdens de races op Hemelvaartsdag was een race om van te water tanden. In een rondenlang gevecht tussen routinier John van den Bosch uit Rosmalen, Reimon Bos uit Noord Sleen en Erik Emming uit Ter Apel werd op een faire manier gestreden voor de overwinning. Bos wist uiteindelijk in de allerlaatste bocht van de 25 ronden durende wedstrijd John van den Bosch te verslaan. Maar vd Bosch wist uiteindelijk wel de dagzege te pakken en zo zijn achterstand in de tussenstand van het Nederlandskampioenschap te verkleinen. Reimon Bos gaat hier nog altijd aan de leiding voor Johan Sanders, John vd Bosch, Djony Meijer en Mark Teuben. Daarnaast zal Harm Veenstra jr. uit Ter Apel zijn rentree gaan maken in deze klasse. Hij heeft hiervoor de beschikking over de kampioensauto van 2017, de voormalige Ford Focus van Jeffrey Zwiep.

 

De ovalraces zullen zondag 3 juni a.s. om 11:45 uur van start gaan op het ovale asfalt van autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Alle klasses zullen driemaal aan de start verschijnen.

 

 
 
 
logo spedeworth