Ter Apel- Om eenvoudig aan de spectaculaire vorm van autosport, ovalracing te kunnen deelnemen, is het van belang dat er klasses met reglementen bestaan, die deelname met een relatief gezien beperkt budget mogelijk maken.

In navolging van de Engelse ovalracingpromotors en binnen Nederland, NOV Lelystad, introduceert NNO Ter Apel vanaf 2018 dan ook de zgn. Rookie Rods. Deze klasse is o.a. in het leven geroepen om nieuwe coureurs te kunnen laten kennismaken met het ovalracen. Een echte non-contact standaardklasse met alleen auto’s met een kentekengewicht van min.700 kg en max.1050 kg. zijn toegelaten. De maximale cilinderinhoud is 1600cc (min. 1300 cc,), en max. 95 Kw. (129,428 PK) volgens fabrieksopgave. Er is keus uit drie voorgeschreven straatbanden, die zeer betaalbaar zijn. Na een overleg met de huidige standaardklasse 1400 coureurs is dan ook besloten dat deze opgaat in deze nieuwe klasse en met enkele aanpassingen aan hun auto’s kunnen deelnemen. Vanaf 16 jaar is deelname toegestaan. Het complete reglement zal binnenkort worden gepubliceerd en is nu al opvraagbaar bij NNO Ter Apel ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )

Met deze stap realiseren we een betere aansluiting tussen de juniorenklasse en de overige klasses. Daarnaast is er binnen dit reglement een groter potentieel aan beschikbare auto’s die qua gewicht/vermogen verhouding aantrekkelijk zijn om te prepareren voor het ovalracen. Uiteraard is het van belang dat een dergelijke nieuwe klasse ook echt standaard blijft. De technische commissie zal dan ook al haar kennis aanwenden om hier continue op toe te zien.

Voor meer informatie, vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met NNO Ter Apel via info@ovalracing-terapel of 0599-413106.

 
 
 
logo spedeworth