Spectaculaire Bangerstox aanwezig tijdens derde serie ovalraces in Ter Apel 

Ter Apel – Na zeer geslaagde races op Hemelvaartsdag staat alweer de derde serie races om het Int. NK ovalracing op het programma. Terugkijkend op die races van slechts twee weken terug zijn we verwend met spannende en faire gevechten op de baan. In sommige klasses zijn vele kanshebbers voor de titels, al is het misschien voorbarig in deze fase van het seizoen al blind te staren naar het klassement. Na de derde serie races kunnen we de balans op gaan maken, dan zitten we immers halverwege seizoen 2017. Naast de reguliere klasses zullen ook de Bangerstox hun opwachting gaan maken. Naast de spectaculaire races die zij ieder jaar tijdens de autocrossdag aan het publiek voorschotelen zijn ze dit jaar dus nogmaals te gast. Een vijftigtal coureurs zullen hun opwachting maken in deze standaardklasse waarin contact tussen de deelnemers is toegestaan. 

Schlüter Motorsport Juniorenklasse
Met 8 bolides zorgden de jonge deelnemers in de juniorenklasse voor spannende gevechten op Hemelvaartsdag. In de eerste heat stonden er zeven coureurs aan de start, de uit Mönchengladbach afkomstige Fabian Baer miste de eerste heat. Jarno Emming was de sterkste met de volle winst. Alle drie de races schreef hij op zijn naam waardoor hij de leiding in het klassement heeft overgenomen van Mike Wempe uit Spaarndam, het verschil in het klassement is twee punten. Dani van Haarlem uit Doetinchem maakte tijdens de races op Hemelvaartsdag een zeer verdienstelijk debuut op het circuit in Ter Apel. Na twee keer een tweede plaats in de heats, wist hij in de finale als derde te finishen.  Het onderlinge verschil in punten is minimaal waardoor coureurs zich geen enkel foutje kunnen permitteren.

Alfred van Klinken loopt één puntje in op concurrentie
Het is stuivertje wisselen in de Standaardklasse 1400. De verschillen in deze instapklasse van het ovalracen zijn zo minimaal dat de gehele top vijf binnen twee punten van elkaar zat in het dagklassement van de voorgaande races. Rene Dijkstra uit Ter Apel, Marco Bontjer en Alfred van Klinken beide afkomstig uit Valthermond wisten alle drie een race op hun naam te schrijven. Terwijl Stefan Arends uit Roswinkel drie keer als derde finishte. Arends gaat nog altijd aan de leiding maar hij ziet Bontjer volgen op slechts een punt, terwijl Alfred van Klinken drie punten tekort komt voor de koppositie in het klassement. Mooi om te zien was dat routinier Wim Haaijer uit Coevorden na een tijdje van afwezigheid weer aan de start stond met zijn Seat Arosa.

Gouden Helm in de BMW Cup prooi voor Heins
Kevin Zwiep die momenteel aan de leiding gaat in het klassement van het NK ovalracing mocht in de strijd om de Gouden Helm vanaf pole position starten. hij moest echter zijn meerdere erkennen in Iwan Heins uit Schoonoord. Derde in de strijd om de Gouden Helm Trofee werd Thomas Veldkamp. Deze drie mannen vormen momenteel ook de top drie als het gaat om het klassement van het NK ovalracing. Zowel Heins als equipe Thomas Veldkamp/Richard Zwiep volgen beide op twee punten van de leider in het kampioenschap. Regerend Nederlandskampioen Allard Boes uit Vroomshoop staat momenteel vierde in het klassement. Zijn achterstand op de koppositie is slechts 8 punten.


Boes oppermachtig tijdens Hemelvaartsdag races in de 2.0 Hotrod
Vanwege slechte resultaten tijdens het Paasweekend had Gerton Boes uit Coevorden een goede startpositie verworven tijdens de tweede serie races in de 2litre Hotrods. Hij schreef alle drie de races op zijn naam en komt zo de top vijf binnen in de strijd om het NK ovalracing. Christian Baer uit Mönchengladbach voert momenteel het klassement aan. Hij is tevens één van de vijf coureurs die tijdens het Spedeweekend in het Engelse Ipswich begin juli de eer van de NNO gaat proberen hoog te houden. Martijn Vowinkel uit Ommen en Niklas Klaka uit Gelschenkirchen vormen de top drie bij de 2.0 Hotrods. In Christiaan Smidt uit Nijmegen hebben we een nieuwe deelnemer aan de start. Het was de bedoeling om tijdens de Hemelvaartsdag races er al bij te zijn. Doordat de gekochte auto nog op een aantal punten moest worden aangepast gaat hij tijdens de 3e serie races in Ter Apel zijn debuut in deze klasse maken.

Rene Teerink pakt de volle winst tijdens zijn terugkeer in de SuperRods
Bij de SuperRods zagen we Rene Teerink uit Halle terugkeren, maakte Andreas Zeller uit Roden zijn debuut en zagen we Jan Kuper met zijn National Hotrod in twee klasses deelnemen. Teerink maakte de meeste indruk door alle races op zijn naam te schrijven. Ook in deze klasse waren er veel mooie gevechten. Zo zijn Edward Jan Walsma, Andre de Boer, Niek Damstra en Theo de Boer erg aan elkaar gewaagd. Na twee wedstrijden staan Andre de Boer en Erwin van de Meer exact gelijk in punten en voeren zij samen het klassement aan.

Twee overwinningen helpen Zwiep aan derde positie in NK tussenstand bij de National Hotrods
Ook al is het hem dit seizoen nog niet gelukt een manche of finale te winnen, toch gaat John van den Bosch uit Rosmalen aan de leiding bij de National Hotrods. Dit maal waren de overwinningen voor de “jonkies”. In de tweede manche van de Hemelvaartsdagraces was het Reimon Bos uit Noord-Sleen die voor het eerste met zijn Opel Tigra wist te zegevieren. De andere twee races wist Jeffrey Zwiep uit Valthermond op zijn naam te schrijven. Zwiep die het moeilijk had in de regen tijdens de Paasraces voelde zich daarentegen als een “vis in het water” op een droge baan. Hij maakte indruk door telkens van achteren naar voren te rijden. Door zijn sterke optreden staat hij momenteel op een derde positie achter John van den Bosch en Mark Teuben. Met de top zes van coureurs binnen dertien punten ligt het kampioenschap bij de National Hotrods helemaal open. En kunnen de coureurs zich in de strijd om de titel ook in deze klasse geen foutje permitteren.

Equipe Jeffrey & Kevin Zwiep gaan aan de leiding in de Standaard 2000
Wat een gave races zagen we in de Standaard 2000 op Hemelvaartsdag. Zeer aan elkaar gewaagde coureurs en materiaal zorgden voor interessante gevechten. Jordan Wolters uit Raalte werd uiteindelijk gekroond tot dagwinnaar. Hij wist zo zijn achterstand in het NK klassement te verkleinen tot zeven punten op de leiders equipe Jeffrey & Kevin Zwiep. Michel van der Zwaag uit Ter Apel staat na zijn eerste twee wedstrijden in de Standaardklasse 2000 op een knappe derde positie voor Danny Bos uit Ter Apel en Kevin Mosterd uit Wijhe maakt de top vijf compleet.

Bangerstox
De Bangerstox zorgen normaal op de autocrossdag aan het einde van het seizoen voor veel spektakel. Daarom hebben we ze nogmaals uitgenodigd om ook eens hun kunsten tijdens één van de reguliere ovalraces van de NNO te laten zien. Ook bij de Bangerstox gaat het erom wie er als eerste over de finish komt, echter mogen de coureurs onderling licht contact hebben om hun positie te verbeteren. Spectaculaire races zijn dan ook gegarandeerd. Zo’n kleine vijftig coureurs zullen aanwezig zijn tijdens de races op zondag 11 juni, de races starten om 12.00 uur in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel.

 
 
 
logo spedeworth