Zondag 13 oktober, AUTOCROSS-DAG Ter Apel

Ter Apel
- Op zondag 13 oktober zal de inmiddels traditionele jaarlijkse autocross-dag in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel weer op het programma staan. Het ovale asfalt van “De Polderputten” zal dan opnieuw het strijdtoneel zijn voor een groot aantal deelnemers die normaliter uitkomen in de autocross. 

Ook dit jaar zal het evenement weer doorspekt zijn met spanning, sensatie en vooral spektakel. Om het publiek een zo gevarieerd mogelijk programma te kunnen bieden hebben we uit alle sectoren van de autocross wel een klasse aan de start staan. Kortom voor elk wat wils. 

Als klapstuk van de dag hopen we dit evenement wederom te kunnen afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen (m.u.v. sprinters). Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de reguliere races. De caravan dient (vooraf reeds thuis) compleet ontdaan te worden van het volledige interieur.(anders wordt u niet toegelaten tot het terrein) De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnen verstevigd te worden met een kruislingse constructie van houten panlatten (22 x 42mm). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken doormiddel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. Er dient een minimaal aantal deelnemers te zijn om deze caravan-race door te laten gaan. Vooraanmelding is dan ook verplicht. Dit kan bij de N.N.O. via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
 of 0599-413106.

Vooraanmelding
In verband met de voorbereidingen voor dit evenement dienen deelnemers voor de;

- Sprinters
- Bangerstox
- Caravan-race

zich van tevoren aanmelden bij de organisatie. Dit kan via 0599-413106 of via e-mail;  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Voor de overige klasses is een vooraanmelding niet nodig.

Inschrijving
De verplichte inschrijving voor alle klasses is op de wedstrijddag op het circuit. Zondagochtend 13 oktober kan men zich dan ook ’s morgens vanaf 07.30 uur inschrijven op het circuit “de Polderputten” voor één van de volgende klasses:

Standaardklasse tot 1300 cc    
(ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse tot 1600 cc    
(geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse tot 2000 cc 
(geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.) 

Toerwagenklasse                                 
(opgevoerd en/of boven 2000 cc, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete, geen verstevigde carrosserie)

Vrije Standaardklasse             
(verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is toegestaan)

Rodeoklasse

(Standaard carrosserie tot maximaal 6 cilinders, 4 kleppen per cilinder en maximaal 1800 kg, geen busjes en pick-ups. Open carrosserie is niet toegestaan. Behalve de rolkooi ter bescherming van de 
rijder en versterking van stuurstangen is geen enkele versteviging toegestaan) Duwen mag in de rodeoklasse, ook in de zijkant. Maar niet in de bestuurderszijde deur. Het inrijden op stilstaande 
auto's is streng verboden (geen bangeracties).

Sprinters (vindt alleen doorgang bij minimaal 10 vooraanmeldingen)
Sprinters; van 1000cc motorfietsmotoren tot 4x4 superklasse sprinters. 

Bangerstox
Op veler verzoek zal ook de populaire en spectaculaire Bangerstox klasse weer aan het programma worden toegevoegd. Deze klasse is normaliter onder andere actief op de gravel van Speedway Emmen. Deze reglementen zullen dan ook gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races (dus geen KNAF rolkooi vereiste). De Bangerstoxcoureurs dienen zich van tevoren op te geven bij de NNO via;  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 0599-413106. 
Maximaal 40 coureurs, dus vol = vol. Wanneer men in de Bangerstox klasse opgenomen wil worden in het dagklassement dient men een AMB/Mylaps MX transponder in de auto te monteren.

Alle auto’s in alle klasses dienen op gewone straatbanden met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder natuurlijk wat betreft veiligheid voldoen aan de eisen zoals deze vermeld staan in het ASJ van de KNAF 2013. Dus o.a. goede roll-bar, brandvrije kleding, nekband, handschoenen en goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige KNAF-licentie 2013 voor de autocross te hebben. Op het circuit zijn op vertoon van een geldig rijbewijs ook KNAF daglicenties (€ 25,-) verkrijgbaar.En denk aan het geluid: max 90 dBA. Auto’s dienen dus voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat.

Inschrijfgeld € 5,- per auto, per klasse. 
Entree volwassene € 12,- p.p. Kinderen tot 15 jaar € 3,- p.p. 65+ € 7,- p.p. 

Voor eventuele vragen/inlichtingen:

NNO Ter Apel

Frits d’Haan      0528-265036 
Robert Dreier     0599-413106     
e-mail;               Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 
 
 
logo spedeworth